Ομελέτα, Φωτογραφία: Shutterstock/By Piyato
Ομελέτα, Φωτογραφία: Shutterstock/By Piyato
ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ

Ο λόγος που δεν πρέπει ποτέ να βάζετε γάλα στην ομελέτα σας -Μέχρι σήμερα σχεδόν όλοι κάνουμε αυτό το λάθος


Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. 

Πρέπει να είναι χορταστικό για να μας κρατήσει, αλλά και υγιεινό ώστε να μην παίρνουμε περιττές θερμίδες. Οι ειδικοί λένε ότι το πρωινό είναι το κλειδί που ενεργοποιεί και ενισχύει τον μεταβολισμό μας.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι δεν πρέπει να βάζουμε γάλα στον καφέ μας. Οσοι το κάνουν αυτό, θεωρούν πως το γάλα δίνει μια πιο γλυκιά γεύση στον καφέ και τον κάνει ελαφρύτερο.

Ωστόσο μια τέτοια συνήθεια είναι λανθασμένη. Οχι μόνο ο καφές δεν γίνεται ελαφρύτερος, αλλά προκαλείται δυσανεξία και έχει περισσότερες θερμίδες και λιπαρά. 

Σήμερα, μια νέα είδηση έρχεται να μας ενημερώσει ότι δεν πρέπει ποτέ να βάζουμε γάλα στην ομελέτα μας. Κάτι που το κάνουμε σχεδόν όλοι! 

Οπως διαβάζουμε στο Health.com η προσθήκη γάλακτος στην ομελέτα είναι μια λάθος τακτική, την οποία πρέπει να την σταματήσουμε. 

Οι ομελέτες είναι πανεύκολες, τις λατρεύουμε, αλλά έχουν και τα μυστικά τους. Και ένα από τα πιο σημαντικά μυστικά για να πετύχεις την τέλεια ομελέτα είναι να μην βάλεις γάλα. 

Shutterstock
Shutterstock

Οι περισσότεροι νομίζουν ότι αν βάλουν λίγο γάλα στην ομελέτα θα την κάνουν ελαφρύτερη και πιο νόστιμη. Λάθος!

Η κλασική και αυθεντική συνταγή της δεν περιλαμβάνει κάποιο υγρό. Ούτε γάλα, ούτε νερό τονίζουν οι καλοί μάγειρες.   

Το γάλα δεν θα κάνει τα αυγά πιο κρεμώδη, πιο αφράτα ή θα απογειώσουν την γεύση τους. Αυτό που πραγματικά κάνει το γάλα είναι να αραιώσει τη γεύση των αυγών, καθιστώντας τα ελαστικά και άχρωμα.

Στην ομελέτα πρέπει να αποφεύγεται το γάλα, γιατί η σύνθεσή της είναι πιο συμπαγής και στέρεη και το γάλα θα την κάνει πολύ σφιχτή και λαστιχωτή.

Οι σεφ και οι καλοί μάγειρες συμφωνούν ότι το βούτυρο είναι το μοναδικό γαλακτοκομικό που χρειάζεστε για την ομελέτα σας. 

Χρησιμοποιήστε μεσαία έως χαμηλή φωτιά και βάλτε μια κουταλιά της σούπας ή δύο βούτυρο στο τηγάνι σας. Στη συνέχεια, προσθέστε τα χτυπημένα αυγά σας, και μαγειρέψτε χωρίς να ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει να αναμιγνύεται το μείγμα. 

Διαβάστε επίσης: Ομελέτα αλά MasterChef από το Σωτήρη Κοντιζά -Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση

Τα λάθη που κάνεις στα αυγά σκράμπλ - Και δεν σου πετυχαίνουν