Πώς να χωρίσεις ανώδυνα τον σύντροφό σου αν έχεις ερωτευτεί κάποιον άλλον
Στην ζωή μας δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο.
Πολλές φορές μπορεί να είμαστε σε μια σχέση και να σκεφτόμαστε κάποιον άλλον.
Μπορεί να γνωρίσουμε κάποιον και να τον ερωτευτούμε. Και τότε αποφασίζουμε να χωρίσουμε με αυτόν που είμαστε.
Προφανώς για να συμβεί κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στην προηγούμενη σχέση μας και αφήσαμε χώρο για κάτι καινούριο.
Είτε υπάρχει μέλλον με την καινούργια γνωριμία είτε είναι μόνο το μυαλό μας, καλό είναι να φύγουμε από την προηγούμενη σχέση, αν έχει τελειώσει μέσα μας καιρό.
Πώς όμως κάνουμε τη δύσκολη αυτή συζήτηση με τον άλλον; Μπορεί να είμαστε σε άβολη θέση αλλά πρέπει να γίνει και υπάρχει τρόπος να γίνει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα.
Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να σκεφτείς ότι μπορεί και να μην χρειαστεί να χωρίσεις. Ο μόνος λόγος χωρισμού είναι εάν πιστεύεις ότι δεν κάνει για σένα και δεν θες να είσαι πλέον μαζί με τον σύντροφό σου, πέραν του ότι ίσως γνώρισες κάποιον άλλον και τρέφεις συναισθήματα, αναφέρει στο Elite Daily η LeslieBeth Wish, διαπιστευμένη κλινική ψυχοθεραπεύτρια και ειδικός σχέσεων.
Ο νέος μπορεί να είναι ωραίος, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ο παλιός δεν είναι αλλιώς!
Αν όμως είσαι πεπεισμένη ότι δεν θες να συνεχίσεις με τον «παλιό» και θες να προχωρήσεις με κάτι νέο, πρέπει να ακολουθήσεις την συμβουλή της ειδικού.
Σύμφωνα με την Wish, πρέπει να σκεφτείς πρώτα γιατί θες να χωρίσεις. Στη συνέχεια, να κάνεις μια ειλικρινή συζήτηση με τον μέχρι πρότινος σύντροφό σου. «Πες του γιατί η σχέση δεν λειτουργεί για σένα. Στην ουσία, αυτός είναι ο κύριος λόγος χωρισμού και όχι ότι βρήκες κάποιον άλλον», αναφέρει.
Η Trina Leckie αναφέρει: «Αν ήσουν χαρούμενη και ικανοποιημένη από την σχέση σου, δεν θα έψαχνες κάποιον άλλον ενώ δεν θα ρίσκαρες να χάσεις τον σύντροφό σου για κάτι άλλο».
Κάπου, κάτι δεν κολλάει για να κοιτάξεις αλλού. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να είσαι επιπόλαιη. «Καθίστε και κάντε μια ευγενική και σωστή κουβέντα, όχι με μηνύματα. Δεν χρειάζεται να δώσεις πληροφορίες για το άλλο άτομο, καθώς αυτό μπορεί να πληγώσει τον σύντροφό σου, να μειώσει την αυτοπεποίθησή του και να έχει θέματα εμπιστοσύνης», προσθέτει.
«Ξεκίνα ευγενικά. Πες κάτι θετικό γι’ αυτόν και για τον χρόνο που περάσατε μαζί. Στη συνέχεια, πες αυτό που θες. Εξήγησε γιατί δεν νιώθεις το ίδιο και πώς το καλύτερο είναι να ακολουθήσετε χωριστούς δρόμους. Να είσαι προετοιμασμένη ότι μπορεί να ταραχτεί ή να θυμώσει και να δείξεις συμπόνια. Αν κάτι δεν πήγαινε καλά από πριν, μπορεί να το έχει καταλάβει».
Ό,τι και να κάνεις, να είσαι ευγενική και ειλικρινής. Κανείς δεν κάνει σχέση γνωρίζοντας ότι θα τελειώσει. Θυμήσου να κάνεις αυτό που είναι καλύτερο για σένα.