Μας αρέσουν πολύ τα φρούτα, καθώς είναι γευστικά αλλά και υγιεινά σνακ.
Ένα από τα αγαπημένα μας αλλά και από τα «εύκολα» φρούτα να τα καθαρίσεις και να τα φας είναι η μπανάνα.
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αφαιρέσεις την φλούδα και να την φας ή να την κόψεις σε ροδέλες, να την προσθέσεις στο γιαούρτι, σε smoothies κ.α.
Αν όμως πετάς αμέσως τη φλούδα στα σκουπίδια, ξανασκέψου το.
Από ότι φαίνεται, η φλούδα της μπανάνας έχει πολλές μοναδικές χρήσεις που δεν είχαμε φανταστεί έως τώρα.
Αυτοί είναι οι 6 λόγοι που πρέπει να κρατάς τις φλούδες μπανάνας:
1. Τρώγονται
Κι όμως. Η φλούδα είναι πολύ θρεπτική και μπορεί να μαγειρευτεί. «Περιέχει υψηλά επίπεδα βιταμίνης Β6 και Β12, μαγνήσιο και κάλιο. Περιέχει ακόμη φυτικές ίνες και πρωτεΐνες», αναφέρει η διατροφολόγος Laura Flores στο Live Science. Πλύνε τη φλούδα και βράστην για δέκα λεπτά ώστε να μαλακώσει η υφή. Ακόμη μπορείς να αναμείξεις ωμά κομμάτια σε smoothies.