Τι να κρατήσεις και τι να πετάξεις από το ψυγείο σου όταν κοπεί το ρεύμα -Τα τρόφιμα που χαλάνε
Το ψυγείο μας είναι ίσως το πιο σημαντικό μέσα στην κουζίνα. Εκεί κρατάμε σχεδόν το σύνολο των υλικών, των τροφών και των ποτών που χρειαζόμαστε.
Οπότε, όταν κοπεί το ρεύμα τι κάνουμε;
Αν η διακοπή ρεύματος, μάλιστα, κρατήσει πολύ ώρα, τα τρόφιμα θα αρχίσουν να ξεπαγώνουν και πρέπει να δράσουμε πριν αυτά χαλάσουν.
Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να πετάξουμε όλα τα τρόφιμα, καθώς κάποια από αυτά αντέχουν και δεν χαλάνε αν μείνουν εκτός ψυγείου. Άλλα βέβαια, αν χάσουν εντελώς την ψύξη τους, ανήκουν στον κάδο των σκουπιδιών.
Πρώτα απ’ όλα, πρέπει το ψυγείο να έχει την σωστή θερμοκρασία. Αυτή είναι 1,5-3,5 C. Αν το ρεύμα κοπεί, κράτα την πόρτα του ψυγείου κλειστή, ενώ θυμήσου ότι τα γεμάτα ψυγεία μένουν για περισσότερο δροσερά από τα άδεια.
Αν περάσουν τέσσερις ώρες και ακόμη το ρεύμα δεν έχει επανέλθει, άρχισε να τσεκάρεις την θερμοκρασία του εσωτερικού του ψυγείου. Αν η θερμοκρασία είναι πάνω από 4,5 C, οι τροφές που λήγουν είναι καλές για ακόμη δύο ώρες πριν να πεταχτούν.
Τι να πετάξεις
Σούπες
Κρέας, πουλερικά, θαλασσινά (μαγειρεμένα ή όχι)
Γαλακτοκομικά (μαλακά τυριά, κρέμες, γιαούρτι, γάλα)
Αυγά και ότι περιέχει αυγό
Κομμένα φρούτα
Μαγιονέζα
Μπισκότα-ζύμη
Ζυμαρικά
Σαλάτες
Γλυκά
Συσκευασμένα ή μαγειρεμένα λαχανικά
Τι να κρατήσεις
Σκληρό, τριμμένο τυρί (παρμεζάνα)
Βούτυρο-μαργαρίνη
Φρούτα: Ολόκληρα, αποξηραμένα, σε κονσέρβα, χυμοί
Σάλτσες: Μαρμελάδες, κέτσαπ, μουστάρδα, πίκλες, dressing με βάση το ξίδι, σος
Ψωμιά-κέικ
Πίτες από φρούτα
Ωμά, φρέσκα λαχανικά
Βότανα-μπαχαρικά
Διαβάστε επίσης: To μυστικό συστατικό που έχεις στο ψυγείο και απογειώνει το πιο απλό τοστάκι
Ο πιο γρήγορος τρόπος να κάνεις απόψυξη στο ψυγείο σου