Shutterstock

Πού πρέπει να αποθηκεύεις το κάθε τρόφιμο στο ψυγείο -Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις

Το ψυγείο μας περιέχει τα πιο σημαντικά τρόφιμα που έχουμε στο σπίτι.

Πρέπει να είναι πάντα τακτοποιημένο και οργανωμένο, ώστε να βρίσκουμε αυτό που θέλουμε.

Όμως, ακόμη και αν είσαι νοικοκυρά και πάντα τα έχεις όλα σε σειρά, σίγουρα κάνεις κάποια λάθη με τα προϊόντα που τοποθετείς στο ψυγείο σου.

Η καταναλωτική οργάνωση Choice μοιράστηκε κάποιους κανόνες που καλό θα ήταν να ακολουθούμε αν θέλουμε τα τρόφιμά μας να μένουν φρέσκα για περισσότερο.

Ένα μεγάλο λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι είναι ότι κρατάμε το γάλα στην πόρτα του ψυγείου για περισσότερη ευκολία.

Όμως, αυτό το σημείο έχει την λιγότερη ψύξη. Το καλύτερο μέρος για να βάλεις το μπουκάλι ή το κουτί με το γάλα είναι στο κάτω κάτω ράφι, που είναι και το πιο δροσερό.

Shutterstock

Αν δεν έχεις συγκεκριμένο μέρος για το κρέας και τα ψάρια, ήρθε η ώρα. Τα κρέατα, τα πουλερικά και τα θαλασσινά πρέπει να αποθηκεύονται στο πιο κρύο σημείο του ψυγείου, που είναι συνήθως κοντά στο πίσω μέρος.

Τα κρατάει φρέσκα για περισσότερο και δεν απορροφά τις μυρωδιές από τα άλλα τρόφιμα.

shutterstock

Τα συρτάρια στο κάτω μέρος του ψυγείου έχουν σχεδιαστεί για να αποθηκεύουν φρούτα και λαχανικά και να τα διατηρούν φρέσκα για αρκετές μέρες.

Ωστόσο, ένα συγκεκριμένο τρόφιμο δεν ανήκει σε αυτό το συρτάρι. Οι τομάτες είναι προτιμότερο να μένουν σε ένα μπολ στον πάγκο και όχι στο ψυγείο, καθώς έτσι διατηρούν τη γεύση τους.

shutterstock

Το βούτυρο και τα τυριά μπορούν να μπουν στην πόρτα, όπου η θερμοκρασία τα διατηρεί μαλακά.

Shutterstock

Μια καλή συμβουλή είναι να ελέγχεις συχνά τη θερμοκρασία του ψυγείου, ώστε να είναι κοντά στους 3 βαθμούς Κελσίου.

Ακόμη, πρέπει να υπάρχει χώρος για να κυκλοφορεί ο αέρας. Τέλος, καλό είναι να κρατάς αυτά που χρησιμοποιείς περισσότερο μπροστά, καθώς όσο πιο πολύ ώρα έχεις ανοιχτή την πόρτα, τόσο πιο πολύ ενέργεια σπαταλάς.