Tina Leung

Η Tina Leung φωτογραφίζεται στο ιστορικό Hotel Lutetia με τις νέες most wanted mini bags του Mr Self Portrait

Το γνωστό fashion girl της Νέας Υόρκης, που γνωρίσαμε μέσα από τη σειρά reality Bling Empire, η οποία ακολουθεί τις ιδιοτροπίες των εξωφρενικά πλούσιων Ασιατών σε Λος Άντζελες και Ανατολική ακτή, φωτογραφήθηκε απολαμβάνοντας γλυκούς πειρασμούς σε ένα luxurious απογευματινό τσάι στον χώρο Le Saint Germain του θρυλικού ξενοδοχείου Lutetia στο Παρίσι.

Η Leung που χαρακτηρίζει το προσωπικό της στιλ σαν ένα “εκλεκτικό patchwork”, παίζοντας με ετερόκλητα στιλ και επιλέγοντας τολμηρές αποχρώσεις στα μαλλιά της, όπως το χρώμα της μέντας στις τελευταίες της εμφανίσεις, θεωρείται τεράστια δύναμη στην παγκόσμια fashion σκηνή, ενώ βρίσκεται σταθερά στο front row των μεγαλύτερων Οίκων σε κάθε Εβδομάδα Μόδας.

Φωτογραφία: Instagram Tina Leung

Οι mini rhinestone bow bags του Mr. Self Portrait με τον μεγάλο φιόγκο-κόσμημα με πέτρες στο κούμπωμα, η πρώτη τσάντα που λάνσαρε ο Οίκος το 2022, θέλοντας να συστήσει μία κλασικά μοντέρνα επιλογή με αυστηρές γωνίες, τη διαχρονική καμπύλη στη λαβή και το over the top σύμβολο του φιόγκου, αποτελούν ένα απενεχοποιημένο tribute στη θηλυκότητα, συνεχίζοντας την κραταιά τάση των mini bags που έφερε ξανά στο προσκήνιο ο Jacquemus.

 Φωτογραφία: Instagram Tina Leung

Το Le Saint Germain, ένα σύγχρονο salon λουσμένο στο φως, με ένα τεράστιο πρισματικό βιτρώ, φιλοτεχνημένο από τον Fabrice Hyber, έχει χαρακτηριστεί ως «το πολύχρωμο πάνθεον των κοινωνικών συναντήσεων». Ο χώρος υποβάλλει την ιδανική ατμόσφαιρα για συναντήσεις με φίλες, ένα ανέμελο πρωινό του Σαββάτου, αφήνοντας το νέο αγαπημένο τους αξεσουάρ-φετίχ να μπλέκεται γλυκά με γεύσεις του βραβευμένου Pastry Chef Nicolas Guercio, σε ένα αρτιστίκ tea time που απογειώνει το αίσθημα του La vie en rose στο Παρίσι.

Le Saint Germain

Τι κάνει, όμως, τόσο ξεχωριστό το Ξενοδοχείο Lutetia;

Το Lutetia είναι ένα κτίσμα-σύμβολο, το «μοναδικό παλάτι», όπως το αποκαλούν, στην αριστερή όχθη του Σηκουάνα, στον αριθμό 45 της Λεωφόρου Raspail, στο έκτο διαμέρισμα του Παρισιού, βαθιά διαποτισμένο με την ιστορία της πόλης και των κατοίκων της.

Ξεκίνησε αρχικά ως μεγαλεπήβολο εγχείρημα του ζεύγους επιχειρηματιών Aristide και Marguerite Boucicaut το 1910, επίσης ιδρυτών του πρώτου μεγάλου πολυκαταστήματος στον κόσμο, “Le Bon Marché” το 1852, με κοινό τους σκοπό να αφυπνίσουν τις αισθήσεις και να κάνουν περισσότερο προσιτή την πολυτέλεια.

Le Saint Germain

Αρχικά, το ξενοδοχείο προοριζόταν για να λειτουργεί επικουρικά, υποβοηθώντας το πολυκατάστημα και προσφέροντας κατάλυμα στους εύπορους πελάτες αλλά και στους προμηθευτές, που επισκέπτονταν το Παρίσι από τις κοντινές επαρχιακές πόλεις, συνυπάρχοντας έτσι για περισσότερο από εκατό χρόνια ως ένα σύνολο συμπληρωματικών υπηρεσιών.

Αισθητικά, το ξενοδοχείο σχεδιάστηκε ως η ιδανική μετάβαση από το κίνημα της Art Nouveau στην πλούσια διακοσμητικά, ανερχόμενη Art Deco, με την πρόσοψή του να χαρακτηρίζεται από φυλλώδεις αναπαραστάσεις αμπελώνων και περίτεχνες λεπτομέρειες ανθέων. Μάλιστα, ένας από τους γλύπτες της, ήταν ο Paul Belmondo, πατέρας του γνωστού ηθοποιού Jean-Paul Belmondo.

Η μοναδική του τοποθεσία επέτρεπε στους ενοίκους του να ζουν, αφουγκράζοντας την καθημερινότητα των Παριζιάνων, αποτελώντας έμβλημα της πολιτιστικής ζωής του Saint-Germain-de-Pres. Οι τυχαίοι συνυπήρχαν με φημισμένες φυσιογνωμίες της εποχής, μέσα σε έναν χώρο ιδεών, όπου πνευματικές διεργασίες, καλλιτεχνικοί πειραματισμοί αλλά και συναντήσεις επιστημόνων και πολιτικών, ήταν αναπόσπαστο κομμάτι του Ξενοδοχείου.

Le Saint Germain

Στο απόγειο της δεκαετίας της Jazz, η φημισμένη χορεύτρια JoséphineBaker χάριζε κάτι από τη μαγεία της στους χώρους του, κάνοντας ακόμα πιο εκτυφλωτική τη λάμψη της Πόλης του Φωτός. Το bar του Ξενοδοχείου διατηρεί ακόμη, τιμητικά το όνομά της.

Αν και το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έβαλε μία προσωρινή παύση στη λάμψη αυτού του δημιουργικού «μελισσιού», η επιστροφή του ήταν ακόμα πιο ηχηρή. Ο James Joyce έγραψε τον Οδυσσέα, σε ένα από τα δωμάτια του Ξενοδοχείου με τον Ernest Hemingway ενίοτε να διατελεί χρέη επιμελητή στο έργο, ο Albert Cohen την Ωραία του Κυρίου, ενώ ο André Gide, ο Picasso, o Matisse, οι Albert Camus, Samuel Beckett, Jean-Paul Sartre και ο Antoine de Saint-Exupery ανήκαν επίσης στους πιο τακτικούς του θαμώνες.

Instagram Le Saint Germain
Instagram Le Saint Germain

Οι γλύπτες César και Philip Hiquily, έργα των οποίων κοσμούν ακόμα το Ξενοδοχείο, ολοκλήρωσαν μερικά από τα πιο σημαντικά έργα τους, διαμένοντας εκεί. Τη δεκαετία του ’80 η σχεδιάστρια μόδας Sonia Rykiel μαζί με τον γλύπτη Arman επανασχεδίασε πολλές από τους σουίτες του, ενώ ο David Lynch στέγαζε το σκοτεινό δημιουργικό του σύμπαν εκεί, πάντα σε μία σουίτα του πρώτου ορόφου, που είχε επιμεληθεί ο ίδιος.

Σήμερα μετά από μία ανακαίνιση 4 ετών που ολοκληρώθηκε το 2018, το Ξενοδοχείο συνεχίζει να εμφορείται από το πνεύμα του αυθεντικού γαλλικού στιλ, με μία πιο σύγχρονη ματιά. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι στην Προεδρική του σουίτα, που φιλοξενεί έργα τέχνης από 15 συνεργαζόμενες γκαλερί, μέλη του Συνδέσμου Carré Rive Gauche, οι προνομιούχοι ένοικοί της μπορούν να αγοράσουν το έργο τέχνης που θα ερωτευτούν, για το διάστημα της διαμονής τους.