Η ιστορία πίσω από το «tennis bracelet» -Πώς μια τενίστρια έγινε η έμπνευση για το όνομα του περίφημου βραχιολιού
Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα jewellery aficionados είναι τα tennis bracelets.
Τα βραχιόλια του τένις είναι ένα από τα κομψά staples που μπορείς να βρεις σε κάθε συλλογή κοσμημάτων.
Είναι κλασσικά και διαχρονικά κομμάτια, με διακριτική φινέτσα και συχνά φοριούνται πολλά μαζί.
Το trend ξεκίνησε ήδη από τα 20s, όταν έγινε δημοφιλές το συγκεκριμένο σχέδιο, αν και τότε ήταν γνωστό ως «eternity bracelet», δηλαδή βραχιόλι αιωνιότητας.
Ένα band με διαμάντια δεμένο γύρω από τον καρπό δίνει κάποιο status, εντός και εκτός court.
Δεν ήταν μέχρι πολύ αργότερα όταν πήρε το όνομα «tennis bracelet», από την τενίστρια Chris Evert, 18 φορές νικήτρια του Grand Slam και 3 φορές πρωταθλήτρια του Wimbledon.
Σύμφωνα με την ιστορία που αναφέρεται συχνά στους κύκλους του τένις αλλά και των κοσμημάτων, η διάσημη τενίστρια έχασε το διαμαντένιο βραχιόλι της στο US Open του 1987 και επέμενε να σταματήσει να παίζει μέχρι να βρεθεί.
«Δεν είχα ποτέ ένα βραχιόλι τένις δωρεάν, και αισθάνομαι ότι έπαιξα κάποιον ρόλο σε αυτό (το όνομα)», ανέφερε η ίδια σε συνέντευξή της το 2018.
«Απλώς μου έπεσε το βραχιόλι στο court του US Open και τότε το ονόμασαν tennis bracelet», πρόσθεσε.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Marion Fasel, διευθυντή και ιδρυτή του «The Adventurine», το όνομα υπήρχε ήδη από τα 70s αν και η Evert υπήρξε η έμπνευση πίσω από αυτό.
Ήταν τότε που η καριέρα της άρχισε να απογειώνεται ενώ όλοι μιλούσαν για το ότι συνδύαζε την αμφίεση του τένις, όχι με αθλητικό περικάρπιο αλλά με πολυτελές κόσμημα.
Στα 70s, στην εποχή της disco, οι νέοι φορούσαν τζιν και διαμάντια καθώς ήθελαν low-key luxury και έτσι οι high-end jewellers ξεκίνησαν να τους την δίνουν.
Σήμερα, υπάρχει μεγάλη ποικιλία και προσφορά σε tennis bracelets, από οικονομικές μάρκες έως luxury brands.