Το φουλάρι που σχεδίασε η Μαίρη Κατράντζου για τα 150 χρόνια του ιστορικού «Μεγάλη Βρεταννία»
Από την ίδρυσή του το 1874, το «Μεγάλη Βρεταννία», μέλος της Luxury Collection, αποτελεί τη ναυαρχίδα της ελληνικής φιλοξενίας, γράφοντας, παράλληλα με την εξέλιξη της Αθήνας, τη δική του ιστορία διαχρονικής κομψότητας.
Ως ένα από τα ελάχιστα ξενοδοχεία παγκοσμίως με 150 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, έχει κατακτήσει τον τίτλο του ορόσημου για την αθηναϊκή κοινωνία και η φήμη του ως αγαπημένου οικοδεσπότη για αρχηγούς κρατών, βασιλείς και σημαντικές προσωπικότητες, παραμένει αναλλοίωτη μέσα στο χρόνο.
Με αφορμή, λοιπόν, τον εορτασμό των 150 χρόνων λειτουργίας του εμβληματικού ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, η Μαίρη Κατράντζου ανέλαβε να σχεδιάσει ένα limited edition φουλάρι, εμπνευσμένο από τα αρχιτεκτονικά στοιχεία και τα πρωτότυπα σκίτσα και σχέδιά του.
Το φουλάρι απεικονίζει την πρόσοψη από την πλατεία Συντάγματος, δείχνοντας τα παράθυρα που έχουν θέα στη Βουλή και την Άποψη της Ακρόπολης.
Φυσικά, η επιλογή της Μαίρης Κατράντζου να σχεδιάσει το συγκεκριμένο φουλάρι δεν είναι τυχαίο, αφού μιλάμε για μια σχεδιάστρια που κατάφερε να ξεχωρίσει στο παγκόσμιο στερέωμα της μόδας.
Μάλιστα, πρόσφατα ορίστηκε δημιουργική διευθύντρια της συλλογής δερμάτινων ειδών και αξεσουάρ στον οίκο Bvlgari, ενώ σχεδίασε τις νέες ενδυμασίες που φόρεσαν οι ιέρειες στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, η οποία θα ξεκινήσει το ταξίδι της για το Παρίσι, όπου φέτος θα πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Η Μαίρη Κατράντζου, η οποία έγινε γνωστή στην παγκόσμια σκηνή της μόδας για τα ευφάνταστα prints, συχνά περιλαμβάνει στοιχεία της ελληνικής ιστορία και κουλτούρας στις συλλογές της, με τα σχέδιά της να απολαμβάνουν πλέον διεθνούς αναγνώρισης. Μάλιστα, ρούχα έχουν φορέσει πασίγνωστα style icons στο κόκκινο χαλί, όπως η Κέιτ Μπλάνσετ και πιο πρόσφατα η Σάλμα Χάγιεκ.
Πριν τις σπουδές της στη μόδα είχαν προηγηθεί σπουδές και στην αρχιτεκτονική στην Αμερική, οι οποίες σαφώς και την επηρέασαν στη μετέπειτα δουλειά της, αφού ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των ρούχων της είναι τα γεωμετρικά σχέδια. Εντονα χρωματιστά τυπώματα σε ολόκληρη την επιφάνειά τους και πολύχρωμα prints είναι δύο άλλα χαρακτηριστικά των ρούχων της Κατράντζου που τα κάνουν να μοιάζουν με έργα τέχνης.