Βήμα βήμα πώς να βγάλετε τα κουκούτσια από το καρπούζι -Τα έξυπνα tips που θα σε γλυτώσουν από πολύ κόπο
Το καλοκαίρι είναι η εποχή του «καρπουζιού» και η αλήθεια είναι πως πρόκειται για ένα λαχταριστό και υπέροχο φρούτο.
Τι κι αν η γεύση του αλλά και το ποσοστό του σε νερό -κάτι που χρειαζόμαστε τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού- είναι δύο καλοί λόγοι να το καταναλώσουμε, τα κουκούτσια του και ο μπελαλίδικος τρόπος για να το καθαρίσουμε κάνει πολλούς να το αποφεύγουν.
Αν σου λέγαμε όμως πως υπάρχει τρόπος και η διαδικασία να βγάλεις τα κουκούτσια ποτέ δεν έμοιαζε ποιο εύκολη, θα έδινες μια ευκαιρία;
Με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε τον πιο εύκολο τρόπο να καθαρίσεις τα κουκούτσια και τη φλούδα σε μηδενικό χρόνο.
Βήμα -βήμα πώς να βγάλετε τα κουκούτσια από το καρπούζι -Τα έξυπνα tips που θα σε γλυτώσουν από πολύ κόπο
Ξεκινώντας, βεβαιωθείτε ότι έχετε τα απαραίτητα: ένα ξύλο κοπής και ένα καλό μαχαίρι. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το καρπούζι στο ξύλο κοπής, κόψτε το ένα άκρο του καρπουζιού για να το σταθεροποιήσετε και στη συνέχεια κόψτε το καρπούζι στη μέση (σταυρωτά και όχι κατά μήκος) καθώς θα είναι πιο εύκολο να βγάλετε τη φλούδα έτσι.
Στη συνέχεια, τοποθετήστε το καρπούζι προς τα κάτω, έτσι ώστε να έχετε μια καλή βάση και χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ξεφλουδίστε το.
**Να θυμάστε, η φλούδα του καρπουζιού είναι βρώσιμη και έχει συγκλονιστικά οφέλη για την υγεία όπως και η σάρκα.
Κόψτε το καρπούζι σε φέτες, με αυτόν τον τρόπο θα είναι εύκολο να δείτε πού είναι τα κουκούτσια. Κόψτε τις φέτες αυτές σε μεγάλες λωρίδες κατά μήκος των σπόρων και χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός μαχαιριού ή κουταλιού για να αφαιρέσετε τα κουκούτσια.
Tip: Χρησιμοποιείτε πάντα το πίσω μέρος του μαχαιριού, καθώς δεν θέλετε να ξύσετε τη νόστιμη σάρκα που χρειάζεστε για να φτιάξετε το χυμό. Τέλος, κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ για να καταναλωθεί ή βάζουμε στον αποχυμωτή για να φτιάξουμε έναν δροσιστικό χυμό.