Οι τρεις τροφές που επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης, σύμφωνα με γιατρό
H διατροφή μας επηρεάζει μεταξύ άλλων και τη διαδικασία της γήρανσης.
Υπάρχουν 3 τροφές που δεν πρέπει να τις καταναλώνεις αν θες ο χρόνος να μην αφήνει έντονα τα σημάδια του πάνω σου. Η γιατρός Dr. Janine Bowring δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram όπου αποκάλυψε ποιες είναι αυτές οι 3 τροφές.
Βέβαια, εκτός από τις τροφές στους κύριους υπαίτιους για την ταχύτερη γήρανση του δέρματος ανήκει η αλόγιστη έκθεση στον ήλιο.
Οι τρεις τροφές που επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης, σύμφωνα με γιατρό
Τα κομπλιμέντα για την εξωτερική εμφάνιση ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση και μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα. Σίγουρα θα έχετε συναντήσει ανθρώπους που φαίνονται πολύ νεότεροι από την ηλικία τους. Εκτός από το DNA, καθοριστικό ρόλο στο να δείχνουμε νεότεροι συμβάλλει η διατροφή μας. Ας δούμε τις 3 τροφές που επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης, σύμφωνα με την Dr. Janine Bowring:
Τηγανητές πατάτες
Είναι υπέροχες σε γεύση, αλλά μια πολύ κακή επιλογή για την υγεία μας. Οι τηγανητές πατάτες επισπεύδουν τις διαδικασίες γήρανσης αφού το τηγάνισμα σε υψηλές θερμοκρασίες απελευθερώνει ελεύθερες ρίζες που προκαλούν κυτταρική ζημιά και επηρεάζουν την ελαστικότητα του δέρματος.
Λευκή ζάχαρη
Από τα πλέον επιβλαβή τρόφιμα για το δέρμα είναι η αυξημένη κατανάλωση λευκής ζάχαρης. Η λευκή ζάχαρη είναι γνωστή για την ακμή που προκαλεί στο δέρμα ενώ παράλληλα κάνει ζημιά στο κολλαγόνο. Η ζάχαρη συμβάλλει στο σχηματισμό τελικών προϊόντων γλυκοζυλίωσης, Τα δυσλειτουργικά μόρια που δημιουργούνται από την γλυκοζυλίωση έχουν την ικανότητα να καταστρέφουν τα κύτταρα και το κολλαγόνο στο σώμα μας. Όσο περισσότερη ζάχαρη καταναλώνετε, τόσο περισσότερο θα σχηματίζεται η γλυκοζυλίωση, και αυτό θα συμβάλλει αρνητικά στην νεότητα και στην γενική υγεία του οργανισμού.
Μαργαρίνη
Η μαργαρίνη, γνωστή ως φυτικό λίπος ή τρανς λιπαρά, είναι η επόμενη τροφή που είναι υπεύθυνη για την πρόωρη γήρανση. Υπήρξαν μελέτες οι οποίες έδειξαν ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα μαργαρίνης έχουν πολύ περισσότερες ρυτίδες. Η μαργαρίνη στην πραγματικότητα θεωρείται χειρότερη από το βούτυρο λόγω του υψηλού επιπέδου μερικώς υδρογονωμένων ελαίων της. Αυτά τα λιπαρά οξέα κάνουν το δέρμα πιο ευάλωτο στην υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία μπορεί να βλάψει το κολλαγόνο και την ελαστικότητα του δέρματος. Προτιμήστε σαφώς το ελαιόλαδο.
Δες το βίντεο: