Μια περιήγηση στα μαγειρικά κανάλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει ότι οι σεφ σε όλο τον κόσμο έχουν αποκαλέσει το λάχανο ως το νέο «it» λαχανικό.
Αυτό το φυλλώδες λαχανικό, ειδικά όταν μαγειρευτεί στη σχάρα αποκτά αυτό που οι σεφ και οι διαιτολόγοι αποκαλούν κρεατώδη υφή και μια ιδιαίτερη γεύση που μπορεί να ενισχυθεί με μια μεγάλη ποικιλία μαρινάδων και γαρνιτούρων.
To λαχανικό με τη σπουδαία διατροφική αξία
Αλλά εκτός από το να είναι trendy, το λάχανο έχει μια μεγάλη διατροφική αξία. Περιέχει φυτικές ίνες, τη μισή ημερήσια ποσότητα βιταμίνης Κ, το 1/3 της βιταμίνης C και το 10% του φυλλικού οξέος της ημέρας. Το φυλλώδες αυτό λαχανικό περιέχει επίσης ίχνη μαγγανίου, βιταμίνης Β6, ασβεστίου, καλίου, βιταμίνης Α, σιδήρου και ριβοφλαβίνης.
Το λάχανο ανήκει στην οικογένεια των σταυρανθών μαζί με το μπρόκολο, το κουνουπίδι και τα φύλλα της λαχανίδας. Όλα αυτά περιέχουν ενώσεις που καταπολεμούν τον καρκίνο και έχουν την ικανότητα να κρατούν τη φλεγμονή υπό έλεγχο, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
Όσο για το χρώμα του, μπορεί να ποικίλλει από πράσινο έως κόκκινο και μοβ ενώ τα φύλλα του μπορεί να είναι είτε λεία είτε τσαλακωμένα.
Σύμφωνα με το ChefIQ: «Το λάχανο μερικές φορές έχει κακή φήμη. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή όταν είναι παραψημένο, μπορεί να αναδύει μια δυσάρεστη θειώδη μυρωδιά. Ωστόσο, όταν μαγειρεύεται σωστά, μπορεί να προσθέσει πλούσια ποικιλία στα γεύματά σας».