Το αγαπημένο σνακ της Ελένης Πετρουλάκη -Το τρώμε όλοι και δεν παχαίνει
Η Ελένη Πετρουλάκη είναι αρκετά ενεργή στα social media.
Η δημοφιλής γυμνάστρια δημοσιεύει πολλά στιγμιότυπα από την καθημερινότητά της και φυσικά αναρτά βίντεο από τα workout της.
Η Ελένη Πετρουλάκη εκτός από personal trainer ασχολείται με τη γιόγκα και είναι λάτρης της υγιεινής διατροφής.
Πολλές φορές μάλιστα μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μοιράζεται με το κοινό της χρήσιμα tips για διατροφή φτιάχνοντας διάφορα σνακ.
Έτσι και χθες Τετάρτη, η Ελένη Πετρουλάκη δημοσίευσε ένα στόρι στο οποίο αναφέρθηκε στο κουλούρι Θεσσαλονίκης, το οποίο μόλις είχε αγοράσει.
Το αγαπημένο σνακ της Ελένης Πετρουλάκη -Το τρώμε όλοι και δεν παχαίνει
Η γυμνάστρια μέσω της ανάρτησης αυτής τόνισε ότι «ο υδατάνθρακας δεν παχαίνει», όπως νομίζει ο περισσότερος κόσμος.
Η ίδια εξήγησε μεταξύ άλλων πως όταν έχουμε μειωμένα επίπεδα γλυκόζης τότε πεινάμε περισσότερο και καταλήγουμε να καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε ζάχαρη και λίπος με αποτέλεσμα να αποθηκεύουμε λίπος και να παχαίνουμε.
«Όταν στο αίμα υπάρχουν χαμηλά επίπεδα γλυκόζης -είτε από έλλειψη τροφής για πάνω από τέσσερις - πέντε ώρες, είτε από δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες- εμφανίζονται μυϊκή αδυναμία, κόπωση, αδυναμία συγκέντρωσης», έγραψε.
Ολόκληρη η ανάρτησή της
«Η γλυκόζη που είναι το «ενεργειακό νόμισμα» του οργανισμού αποτελεί την τροφή του εγκεφάλου. Όταν στο αίμα υπάρχουν χαμηλά επίπεδα γλυκόζης -είτε από έλλειψη τροφής για πάνω από τέσσερις - πέντε ώρες, είτε από δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες- εμφανίζονται μυϊκή αδυναμία, κόπωση, αδυναμία συγκέντρωσης. Παράλληλα πεινάμε πολύ περισσότερο γι΄αυτό συνήθως και οδηγούμαστε σε κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φαγητού και ιδιαίτερα τροφίμων πλούσιων σε ζάχαρη και λίπος -δηλαδή σε θερμίδες- με αποτέλεσμα την αποθήκευση λίπους».
Να σημειώσουμε πως το γνωστό και αγαπημένο σε όλους κουλούρι Θεσσαλονίκης έχει σημαντική ποσότητα υδατανθράκων, που δίνουν ενέργεια στον οργανισμό μας. Περιέχει επίσης μικρές ποσότητες λίπους και πρωτεΐνης και έχει υψηλή ποσότητα σε νάτριο. Το σουσάμι του έχει αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
Ωστόσο περιέχει συντηρητικά και γι' αυτό θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.
Οι υδατάνθρακες έχουν άμεση σχέση με το μεταβολισμό των λιπών. Σε περίσσεια, η γλυκόζη μετατρέπεται σε τριγλυκερίδια, ενώ σε ανεπάρκεια τα λίπη κινητοποιούνται δίνοντας λιπαρά οξέα για να καλύψουν ενεργειακές ανάγκες σε γλυκερόλη ή όποια μετατρέπεται σε γλυκόζη. Η γλυκόζη αποτελεί την κύρια πηγή ενέργειας για το Κεντρικό Νευρικό Σύστημά μας.