Μελιτζάνες σαγανάκι: Το απόλυτο καλοκαιρινό ορεκτικό είναι ένα ποίημα
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΗ ⸻ 09 JUL 2021
Αν κάτι αγαπάμε το καλοκαίρι, αυτό είναι οι διακοπές αλλά και το καλό, ελαφρύ φαγητό.
Μετά το μπάνιο στη θάλασσα θέλουμε κάτι χορταστικό που όμως να μην μας βαραίνει.
Οι μελιτζάνες έχουν την τιμητική τους και κάθε πιάτο που συνοδεύουν είναι λαχταριστό.
Μουσακάς, παπουτσάκια, όλα τα φαγητά με μελιτζάνα είναι τα αγαπημένα μας.
Ψάχνοντας για την ιδανική επιλογή, βρήκαμε μια απίθανη συνταγή του Γιάννη Λουκάκου για μελιτζάνες σαγανάκι με ντοματούλα και φέτα.
Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και γρήγορη, ενώ γίνεται με εκλεκτά, πεντανόστιμα υλικά. Το αποτέλεσμα είναι θεϊκό και λιώνει στο στόμα.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις:
ΥΛΙΚΑ
- 600 γρ. μελιτζάνες, σε χοντρές φέτες κατά πλάτος
- 120 γρ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 350 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 10 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
- 8 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 80 γρ. τυρί φέτα, σπασμένη σε κομμάτια
- 50 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αλατίζουμε τις φέτες από τις μελιτζάνες, τις τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
- Μετά από 15 λεπτά τις στεγνώνουμε από την υγρασία ώστε να είναι έτοιμες για να σοταριστούν.
- Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες σε δυνατή φωτιά και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να αρχίζουν να μαλακώνουν.
- Μόλις σοταριστούν οι μελιτζάνες, τις αποσύρουμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα και προσθέτουμε το σκόρδο έως ότου μυρίσει.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και το θυμάρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια κλείνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και ρίχνουμε τον βασιλικό και τα τυριά.
- Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι να δημιουργηθεί μια χρυσαφένια κρούστα, 15 λεπτά περίπου.
Έτοιμο! Καλή όρεξη!
Η συνταγή είναι από το yiannislucacos.gr