Παγωτό φιστίκι

Φτιάξε σπιτικό παγωτό φιστίκι μέσα σε 15 λεπτά

Το καλοκαίρι στο μυαλό όλων είναι συνδεδεμένο με το παγωτό, την παραλία και τις διακοπές.

Το αγαπημένο γλυκό αυτής της εποχής είναι μακράν το παγωτό και η δροσιά του. Οι άπειρες γεύσεις που μπορούμε να απολαύσουμε κατά τη διάρκεια της μέρας και της νύχτας μας παρέα με φίλους αλλά και χωρίς. Οι γεύσεις που έχουμε συνδέσει με την παιδική μας ηλικία -θυμάστε που μικροί μετρούσαμε πόσα παγωτά τρώγαμε και πόσα μπάνια κάναμε;

Βρήκαμε λοιπόν μια σχετικά εύκολη και απλή συνταγή από το σεφ Γιώργο Τσούλη, ο οποίος αποκαλύπτει βήμα βήμα πώς να φτιάξουμε λαχταριστό παγωτό φιστίκι στο σπίτι μας. Αυτό το δροσερό παγωτό θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και αν το φτιάξεις μια φορά, σίγουρα δεν θα το αλλάζεις με τίποτα!

Η προετοιμασία για αυτή την συνταγή απαιτεί μόνο 10 λεπτά και η εκτέλεσή της διαρκεί 15 λεπτά. Η αναμονή για να κρυώσει στην κατάψυξη θέλει 4 ώρες και ο βαθμός δυσκολίας της συνταγής είναι 2 στα 5.

ΥΛΙΚΑ

600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης

400 ml ζαχαρούχο γάλα

350 γρ. φιστίκια Αιγίνης

1 κ.σ. ηλιέλαιο

Για το πασπάλισμα:

Χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης

Φτιάξε σπιτικό παγωτό φιστίκι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ1

Αδειάζουμε στο πολυκοπτικό με τα μαχαίρια τα 250 γρ. από τα φιστίκια, το ηλιέλαιο και τα χτυπάμε για περίπου 5 με 6 λεπτά. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη. Τα υπόλοιπα τα χοντροκόβουμε και τα αφήνουμε και αυτά στην άκρη.

Τοποθετούμε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ στην κατάψυξη για το παγωτό.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει μια ελαφριά σαντιγί.

Αδειάζουμε μέσα στον κάδο και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε και πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε τον κάδο, αδειάζουμε μέσα το φιστίκι που θρυμματίσαμε και ανακατεύουμε εκ νέου.

Ρίχνουμε μέσα και το φιστίκι που χοντροκόψαμε και στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα, πασπαλίζουμε από πάνω με λίγα φιστίκια και βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες. Πλέον είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.

Tip: Αν θέλουμε πιο έντονη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα φιστίκια.