φοκάτσια

Εύκολη φοκάτσια με τυρί στο φούρνο -Σαν ζαμπονοτυρόπιτα, αφράτη και λαχταριστή

Ο κρύος καιρός είναι ό,τι πρέπει για να απολαύσουμε κάτι ζεστό και λαχταριστό. Οι φουρνιστές, αχνιστές πίτες είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε.

Είναι το απόλυτο σνακ του χειμώνα που λατρεύουν να απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι, στη δουλειά, στο σχολείο ή στο σπίτι.

Ψάχνοντας για πρωτότυπες ιδέες πέσαμε πάνω σε μια απίθανη, ιταλική συνταγή για φοκάτσια στο φούρνο με τυρί και προσούτο. Μοιάζει πολύ με ζαμπονοτυρόπιτα και είναι σούπερ λαχταριστή και αφράτη.

Γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα, καθώς δεν χρειάζεται να περιμένεις να φουσκώσει η ζύμη. Το αποτέλεσμα είναι σούπερ και θα το λατρέψει όλη η οικογένεια.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

  • 2 αυγά
  • 120 ml γάλα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 10-12 κ.σ. αλεύρι φαρίνα 00
  • 2-3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 10 γρ. μαγιά στιγμής
  • Φέτες προσούτο (ή άλλο αλλαντικό)
  • Προσολόνε
  • Σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ανακατεύουμε το γάλα με τη μαγιά. Προσθέτουμε τα αυγά, το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές και κρεμώδες μείγμα.
  • Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα 24 εκ.
  • Τοποθετούμε από πάνω το προσούτο και το προβολόνε σε φέτες και ρίχνουμε από πάνω με το υπόλοιπο μείγμα.
  • Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180C για 25 λεπτά.

Έτοιμη! Καλή όρεξη!