Eugénie Brazier: Η πρώτη σεφ που πήρε έξι αστέρια Michelin -Γιατί κανείς δεν ξέρει το όνομά της
Η Eugénie Brazier ήταν μια αμόρφωτη, ανύπαντρη μητέρα και ο πρώτος άνθρωπος που κέρδισε έξι αστέρια Michelin. Και παρόλο που αυτό που κατάφερε ήταν άθλος, ο κόσμος δεν ξέρει το όνομα της σεφ.
Με περισσότερα εστιατόρια κατά κεφαλήν από οποιαδήποτε άλλη γαλλική πόλη και ούσα η πατρίδα τής Rue du Bœuf (του δρόμου με τα περισσότερα αστέρια Michelin στη χώρα), η Λιόν είναι η αδιαμφισβήτητη γαστρονομική πρωτεύουσα της Γαλλίας.
Και παρόλο που η πόλη έχει γίνει συνώνυμη με το όνομα Paul Bocuse (1926-2018) -με πέντε εστιατόρια να υπάγονται στην επωνυμία του αείμνηστου σεφ, ακόμη και το Halles de Lyon-Paul Bocuse (εσωτερική αγορά τροφίμων) που φέρει το όνομά του- η μαγειρική της κληρονομιά ξεκίνησε πολύ πριν αποκτήσει φήμη.
Δείτε περισσότερα για την πρώτη σεφ που πήρε έξι αστέρια Michelin, στο iefimerida.gr