Τι δεν θα έβαζε ποτέ μια διακοσμήτρια σε ένα υπνοδωμάτιο -Tα 4 απαγορευτικά πράγματα
Όσον αφορά τη διακόσμηση, καθοριστικό ρόλο παίζει το γούστο μας υπάρχουν όμως και ορισμένοι «κανόνες», ορισμένα design κόλπα που μπορούν να κάνουν τον χώρο είτε πιο cozy, είτε πιο «φασαριόζικο».
Όταν πρόκειται για τη διακόσμηση του υπνοδωματίου, σίγουρα ο χώρος θέλουμε να είναι κομψός και στιλάτος, πρωταρχικό λόγο όμως πρέπει να έχει η ηρεμία καθώς είναι το δωμάτιο που πρέπει να μας χαλαρώνει.
Σύμφωνα με την Ελληνίδα διακοσμήτρια, Λυδία Θεοχάρη, όταν πρόκειται να διακοσμήσει ένα υπνοδωμάτιο έχει 4 απαγορευτικούς κανόνες.
Πρόκειται για τα 4 πράγματα που ως διακοσμήτρια δεν θα έβαζε ποτέ στον χώρο του υπνοδωματίου και στο σχετικό βίντεο που δημοσίευσε στο προφίλ της στο Instagram n εξηγεί τους λόγους.
Τα 4 πράγματα που δεν θα έβαζε ποτέ μια διακοσμήτρια στο υπνοδωμάτιο
«Δεν θα βάλω ποτέ σετ κομοδίνα, σιφονιέρα, ίσως ακόμα και ντουλάπα Δεν θεωρώ ότι έχουν κάποια φαντασία, προτιμώ να φτιάξουμε ένα σύνολο επιλέγοντας κάποια έπιπλα που ταιριάζουν μεταξύ τους γιατί θα φαίνεται πολύ πιο ωραία».
«Δεν θα βάλω πολύ έντονα και ζωηρά χρώματα μέσα σε ένα υπνοδωμάτιο γιατί το υπνοδωμάτιο είναι ο χώρος που θέλουμε να πάμε να χαλαρώσουμε, τα παιδιά επίσης θέλουν αν πάνε να διαβάσουν, οπότε δεν χρειάζονται την έξτρα υπερένταση και νευρικότητα που μπορεί να τους δώσει ένα έντονο χρώμα, όπως για παράδειγμα το κίτρινο, το κόκκινο, το λαχανί και τα λοιπά» είπε.
«Δεν θα βάλω ποτέ μικρά χαλάκια δεξιά και αριστερά και μπροστά από το κρεβάτι. Τα μικρά χαλάκια φαίνονται φτωχά και κάνουν το υπνοδωμάτιο να φαίνεται άδειο. Η θα προτιμήσω ένα μεγάλο χαλί που πιάνει από κάτω από το κρεβάτι, δεξιά αριστερά και γενικώς περιμετρικά ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτούς τους διαδρόμους που όμως πιάνουν όλη τη μεριά του κρεβατιού και το κάτω μέρος».
Τέλος, όσον αφορά το λευκό φως είπε: «Δεν θα βάλω ποτέ λευκό φωτισμό γιατί όπως είπαμε είναι χώρος χαλάρωσης. Ο λευκός φωτισμός δεν μας βοηθά να κάνουμε ακριβώς αυτό, αλλά σε περίπτωση που σε αυτόν τον χώρο υπάρχει και χώρος διαβάσματος εκεί μπορεί να μπει ένα πορτατίφ με άμεσο φως όπου το φως εκεί μπορεί να είναι φυσικού χρώματος».