Bold Type Hotel: Η Πάτρα απέκτησε το πρώτο της πεντάστερο boutique ξενοδοχείο
Το πρώτο της πεντάστερο boutique ξενοδοχείο απέκτησε η Πάτρα. Το Bold Type Hotel άνοιξε τις πόρτες του τον περασμένο Αύγουστο στο Μέγαρο Γαλανόπουλου, ένα από τα πιο όμορφα διατηρητέα νεοκλασικά της πόλης.
Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην Άνω Πόλη, στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού, ακριβώς απέναντι από την ιστορική πλατεία Αγίου Γεωργίου και το Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο.
Η κατασκευή του διατηρητέου κτιρίου αποτελεί ένα έργο τέχνης για την αρχιτεκτονική της αχαϊκής πρωτεύουσας και έχει πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις. Η πρώτη τοποθετείται στα τέλη του 1800, η δεύτερη στις αρχές του περασμένου αιώνα ενώ η τελευταία φάση, που αφορά το μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου, πραγματοποιήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1920. Η ολοκλήρωση της τρίτης φάσης έδωσε στο κτίριο την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του.
Το κτίριο ξεχωρίζει για τη θέση του, τη χωροθέτησή του στον ιδιωτικό του κήπο, την υποχώρηση του ως προς την οικοδομική γραμμή στον β´ όροφο για τη δημιουργία βεράντας, τη νοτίου προσανατολισμού ταράτσα του και την αριστοκρατική του κάτοψη.
Οι αρχιτέκτονες Έμπυ Σπαθή και Κατερίνα Λιαρομμάτη (EMPI & Associates Architects) κρύβονται πίσω από την μετατροπή αυτού του τοπικού στολιδιού σε πολυτελές ξενοδοχείο.
Όσον αφορά τον σχεδιασμό του ξενοδοχείου, αναπτύσσεται σε 4 ορόφους, διαθέτει συνολικά 10 δωμάτια σουίτες υψηλού design και αισθητικής αλλά και έναν μαγευτικό κρυφό κήπο στο πίσω μέρος του, που έχει μετατραπεί σε fine dining εστιατόριο-μπαρ. Στο μέσο του κήπου δεσπόζει μια στρογγυλή διακοσμητική πισίνα ενώ εκεί προβλήθηκαν ταινίες σε συνεργασία με τον «Κινητό Κινηματογράφο Πατρών».
Στον 4ο όροφο υπάρχει το Roof View όπου έχουν πρόσβαση μόνο οι επισκέπτες του ξενοδοχείου και σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να φιλοξενήσει ιδιωτική εκδήλωση. Από την οροφή του κτιρίου διακρίνονται τα σημαντικά αξιοθέατα της Πάτρας, όπως το κάστρο της πόλης και το Αρχαίο Ωδείο.
Όσο αφορά στην επίπλωση περιλαμβάνει custom made έπιπλα εξαιρετικής ποιότητας που σχεδιάστηκαν ξεχωριστά για το κάθε δωμάτιο και signature φωτιστικά γνωστών οίκων.
Η ιδέα πίσω από το σχεδιασμό των επίπλων και την επιλογή των φωτιστικών έχει αναφορές στην προηγουμένη χρήση του κτιρίου ως κατοικία. Από το φωτογραφικό υλικό από τότε που κατοικούταν, προκύπτει ότι η επίπλωση είχε επιρροές 30s και 50s. Έτσι προέκυψε και το στυλ επίπλωσης με αντικείμενα σχεδιασμένα με αναφορές στο Danish style, με ζεστούς τόνους ξύλου καρυδιάς και λεπτές καμπύλες, ενώ ο φωτισμός έχει αναφορές σε αντικείμενα του Bauhaus.
Το υπάρχον ιστορικό κέλυφος διατηρεί το αρχικό του χρώμα, αυτό της μανόλιας, ενώ οι νέες κατασκευαστικές παρεμβάσεις, όπως τα λουτρά, τα νέα χωρίσματα, οι ταμπλάδες που έχουν χρήση πλάτης για τα κρεβάτια αλλά και οι νέες θύρες, επισημαίνονται με τρία διαφορετικά χρώματα, ένα για κάθε όροφο. Το κριτήριο επιλογής των τριών χρωμάτων συνδέθηκε με το κτίριο και το περιβάλλον του.
Brick red για το αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο.
Leaf green για τον υπέροχο κήπο.
Dark blue για την ανάμνηση.
Η παράδοση συναντά την μινιμαλιστική αισθητική, τη φαντασία και την αρχιτεκτονική μεταμόρφωση.
Με πληροφορίες από το www.archisearch.gr