Kinjo: Σε αυτό το νέο ασιατικό στέκι στα Βριλήσσια, έρχεται κόσμος από όλη την Αθήνα
«Kinjo» στα ιαπωνικά σημαίνει γειτονιά και ήδη από την ονομασία του νέο Restobar, στην Πλατεία Αναλήψεως στα Βριλήσσια, μας προετοιμάζει για ασιατική κουζίνα σε μια casual εκδοχή: δηλαδή βγαίνω από το σπίτι και πάω για sushi στο στέκι της γειτονιάς.
Ο Αντώνης Πουλαράς, που έχει και το ιταλικό «Cibo» αλλά και το κρεατοφαγικό «Barbara Que» επίσης στα Βριλήσια, διαπίστωσε ότι στην περιοχή υπάρχει έλλειψη ενός καλού value for money ασιατικού. Έτσι ένωσε τις δυνάμεις του με τον Νίκο Γκουντινάκη -γνωστό ηχολήπτη- και αποφάσισαν να δημιουργήσουν το «Κinjo».
Η Αλεξία Πιατίδου που επιμελήθηκε τη διακόσμηση επέλεξε, ακολουθώντας την ιαπωνική φιλοσοφία, μίνιμαλ γραμμές, συνδυάζοντας ανοιχτόχρωμες ξύλινες επιφάνειες με μοντέρνα υλικά σε γκρι και μαύρους τόνους. Στο εξωτερικό κυριαρχεί το μεγάλο ξύλινο στρογγυλό τραπέζι, και η βλάστηση, ενώ τα μίνι φωτιστικά που μοιάζουν με οριγκάμι, από την Okapi Light, τραβούν αναμφίβολα το βλέμμα. Εδώ τα πάντα είναι φτιαγμένα με λεπτομέρεια και αγάπη -μέχρι τα σουπλά και τα chopsticks που έχουν το ανάγλυφο λογότυπο του μαγαζιού -κερδίζοντας τις εντυπώσεις πριν καν αρχίσει το φαγητό. Αν μάλιστα καθίσετε στο ξύλινο πάσο μπροστά από τον σεφ, θα έχετε την ευκαιρία να τον δείτε και επί το έργον. Η όλη ατμόσφαιρα συμπληρώνεται από lounge, funky και groovy επιλογές, σε αντίθεση με αυτό που θα περίμενε κανείς από ένα ιαπωνικό εστιατόριο, γι’ αυτό άλλωστε το «Kinjo» προσελκύει και το νεανικό κοινό.
Ο σεφ Νίκος Πολιτάκος έχει την επιμέλεια του μενού, εστιάζοντας στην ιαπωνική κουλτούρα, χωρίς όμως να λείπουν και μικρές δυτικές πινελιές στα πιάτα του, που πραγματικά μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής -είναι τόσο όμορφα που σχεδόν λυπάσαι να φας. Εδώ μπορείτε να δοκιμάστε παραδοσιακές συνταγές από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, όπως το Smoked Katsuo (μαριναρισμένα καπνιστά φιλέτα παλαμίδας), ή το Sea bass Usuzukuri, από λεπτές φέτες λαβράκι με σάλτσα ponzu, αρωματισμένη με τρούφα.
Ο καλύτερος τρόπος όμως για να ξεκίνησε το γαστρονομικό ταξίδι που εγγυάται το «Kinjo» είναι τα hosomaki rolls, δηλαδή τα ρολάκια τυλιγμένα με το φύκι, ή τις δυτικότροπες παραλλαγές του Νίκου, όπως τα Unagi Foie Gras, με φέτες χελιού με αβοκάντο, αγγούρι, foie gras και flakes τρούφας. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να τα βουτήξετε για λίγο στη χειροποίητη σάλτσα -έτσι συμβουλεύει ο σεφ. Μια καλή επιλογή για ορεκτικό είναι και Bao Duck, ψωμάκια ατμού με κομματάκια πάπιας και λαχανικών, ενώ για όσους προτιμούν ένα ζεστό πιάτο υπάρχουν εξαιρετικά dumplings, αλλά και σουβλάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε σάλτσα tare και ramen.
Από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις του μενού, είναι οι δημιουργίες που παντρεύουν διαφορετικές γευστικές κουλτούρες, όπως τα ρολάκια Ceviche Sea Bass, με λαβράκι, μαριναρισμένο κρεμμύδι και yuzu-lime sause, που συνδυάζουν την ιαπωνική γεύση με την περουβιανή παράδοση, αλλά και τα ρολάκια Salmon Gravlax με σολομό μαριναρισμένο, ρέβα, καρότο, ρόκα, πατέ ελιάς, ikura και σκόνη αυγοτάραχου, που παραπέμπουν στην σκανδιναβική κουζίνα. Φυσικά πάντα υπάρχουν ψάρια ημέρας, που γίνονται κλασικά sashimi και nigiri με ρύζι σχετικά ήπιας οξύτητας, ενώ θα βρείτε και ένα εξαιρετικό ramen με χοιρινό μανιτάρια shimeji και αβγό, βρασμένο και μαριναρισμένο για δύο ημέρες σε σόγια.
Στο τέλος για επιδόρπιο, σας περιμένουν το ιαπωνικό χειροποίητο Mochi, μια τυλιγμένη ζύμη ρυζιού με παγωτό στο εσωτερικό της, το White Chocolate Namelaka, με κρέμα λευκής αρωματισμένης σοκολάτας, σάλτσα φρούτων του δάσους και crumble αμυγδάλου, αλλά και το Chocolate Tart με παγωτό wasabi.
Στην μπάρα τώρα, ο Μάρκελλος Παξιμάδης έχει δημιουργήσει μια λίστα από κοκτέιλ, που ταιριάζουν με τις γεύσεις της κουζίνας, όπως το Fuji Mountain, με βάση το ρούμι, yuzu cordial, ανανά, passion fruit και ένα spicy λικέρ μπαχαρικών, που του δίνει μια καλοκαιρινή δροσιά.
Κονίτσης 29, Πλ. Αναλήψεως, Βριλήσσια, 21 0682 5208
Ώρες λειτουργίας: Ανοιχτά καθημερινά από τις 19:30.