Unsplash/Jay Wennington
Unsplash/Jay Wennington
ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Βόμβες νοστιμιάς -Τα 7 υλικά που έχεις στο ντουλάπι σου και μπορούν να απογειώσουν ένα πιάτο, σύμφωνα με κορυφαίο σεφ


Το φαγητό εκτός από ανάγκη, είναι και απόλαυση.

Λατρεύουμε το καλό φαγητό, τα ευφάνταστα πιάτα και πάντα ψάχνουμε τρόπους να απογειώσουμε τη γεύση και την εμφάνισή τους.

Ο Tom Kerridge, Βρετανός σεφ, βραβευμένος με αστέρι Michelin, αποφάσισε να αποκαλύψει τα μυστικά συστατικά που χρησιμοποιεί για να μεταμορφώσει ένα πιάτο.

Συγκεκριμένα, ο διακεκριμένος σεφ γράφει στο BBC Good Food τους 7 τρόπους που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γνωστά υλικά-κλειδιά για να ανανεώσουμε το φαγητό μας, με επαγγελματικό τρόπο.

Ποια είναι αυτά τα 7 «μαγικά» υλικά που μπορούν να απογειώσουν το φαγητό μας;

Αλάτι

Δεν χρησιμοποιούμε αρκετό αλάτι, σύμφωνα με τον Kerridge. Ακόμη και στα γλυκά πιάτα, η αρμυρή καραμέλα είναι τέλεια. Προτιμά το θαλασσινό αλάτι καθώς είναι τραγανό.

Unsplash
Unsplash

Ζάχαρη

Όπως και το αλάτι, η ζάχαρη πάει και στα αλμυρά πιάτα. 

Shutterstock
Shutterstock

Αλκοόλ

Ένα ποτήρι κρασί στην κατσαρόλα για να ολοκληρώσεις ένα πιάτο είναι ιδανικό. Δίνει γεύση και άρωμα. Ακόμη μπορείς να το προσθέσεις στο dressing.

Shutterstock
Shutterstock

Ξύσμα

Πορτοκάλι, λεμόνι ή λάιμ δίνουν γεύση και νοστιμάδα στο τέλος καθώς απελευθερώνουν τα φυσικά τους έλαια.

Shutterstock
Shutterstock

Ψωμί

Χρησιμοποιεί το ψωμί για να φουσκώνει τα πιάτα, όπως στις σούπες και στις σάλτσες.

Shutterstock
Shutterstock

Χρόνος

Χρειάζεται χρόνος στις γεύσεις και τα υλικά για να ωριμάσουν και να κάνουν το πιάτο πιο πυκνό.

Shutterstock
Shutterstock

Γαλακτοκομικά

Κρέμες, γάλα και τυρί. Δίνουν οξύτητα όπως η crème fraîche, που προτιμά ο σεφ.

Shutterstock
Shutterstock

Μερικές συνταγές του Tom Kerridge: