Krabo: Σε έναν άγνωστο όρμο στη Βουλιαγμένη, ένα εστιατόριο σερβίρει καβούρια σε πεντανόστιμες εκδοχές
Η Aθηναϊκή Ριβιέρα έχει πολλούς κρυφούς κολπίσκους άγνωστους σχεδόν για τους περισσότερους: ένας από αυτούς είναι ο ‘Όρμος Ζώσκα.
Εδώ θα ξεχάσετε ότι βρίσκεστε μόλις λίγα χιλιόμετρα από την πόλη και θα πιστέψετε έστω για λίγο ότι έχετε μεταφερθεί στην παραλία νησιού. Σε αυτό το ειδυλλιακό μέρος, όπου παλιότερα υπήρχε μια οικογενειακή ψαροταβέρνα, ο Γιάγκος και Θοδωρής Αγιοστρατίτης του ξενοδοχείου «The Margi» έχουν ανοίξει το νέο τους εστιατόριο, το Krabo, που από την πρώτη κιόλας μέρα έγινε talk of the town.
Η boho αισθητική του, με τα ξύλινα τραπέζια και τους κομψότατους καναπέδες σε χρωματισμούς απόλυτα ταιριαστούς με το περιβάλλον δημιουργούν ένα ονειρεμένο σκηνικό, που συμπληρώνεται από τη θέα στον κόλπο της Βουλιαγμένης.
Το Krabo ανοίγει από νωρίς το πρωί και στην μπροστινή παραλία με τις κομψές ξαπλώστρες (σετ ξαπλώστρες καθημερινές 25 ευρώ και Σαββατοκύριακα 50 ευρώ) σερβίρει μια σειρά από σνακ και πρωινό ( 09:00-13:00), ενώ από το μεσημέρι και μετά ξεκινάει το μεσημεριανό και το βραδινό, αφού μένει ανοιχτό τουλάχιστον ως τις 00:30.
Με ένα mini burger shrimp με spicy mayo και πατατούλες τηγανητές, ή με κάποια από τις σαλάτες - εμείς προτιμούμε αυτή με τις φακές, καρεδάκι ντομάτας, κρεμμυδάκι και φρέσκα μυρωδικά, ή εκείνη με το baby σπανάκι, τα baby πατζαρόφυλλλα με ψητό λαδοτύρι και φύλλο κρούστας- μπορείτε να πάρετε δυνάμεις για να συνεχίσετε τις βουτιές μέχρι να έρθει η ώρα για το γεύμα σας ή το δείπνο.
Ο σεφ του «Margi» Παναγιώτης Γιακαλής σε συνεργασία με τον Δημήτρη Γουβιανάκη, που είναι ο σεφ του «Krabo», έχουν δημιουργήσει έναν κατάλογο εμπνευσμένο από τη μεσογειακή παράδοση με μοντέρνες συνταγές, εστιάζοντας κυρίως στα θαλασσινά, αν και δεν λείπουν και μερικές κρεατοφαγικές επιλογές.
Φυσικά, όπως δηλώνει και η ονομασία του, το καβούρι έχει την τιμητική του: θα το βρείτε σε δύο παραλλαγές: μαρινάτο με ψητό καλαμπόκι και μπρικ, ως κριθαρότο με φρέσκια ψίχα καβουριού, που έρχεται al dente και βρασμένο στο ζωμό του.
Επίσης, θα βρείτε δυο πιάτα με καλαμάρι το ένα με ταραμά, αχινό και ψητές τορτίγιες και το άλλο τηγανητό με λεμόνι και κάπαρη.
Δοκιμάστε, επίσης, έχει το χταπόδι με μους από αβοκάντο και λάιμ, το καρπάτσιο σολομού με wasabi και yuzu dressing, αλλά και μια φανταστική καραβιδομακαρονάδα. Αν προτιμήσετε το κρέας, σας περιμένουν μπριζόλες από μαύρο χοίρο, spare ribs με γλυκοπικάντικη σάλτσα, rib eye και Tomahawk, όλα εξαιρετικής ποιότητας, που ετοιμάζονται στο outdoor barbecue.
Φυσικά υπάρχει πάντα φρεσκότατος αστακός ψητός και ψάρια ημέρας, ανάλογα με το τι θα βγάλει η τράτα.
Για επιδόρπιο έχετε να διαλέξετε ανάμεσα στο μαριναρισμένο τσουρέκι, με παγωτό βανίλια και μαρινέ φράουλες, την κρέμα σοκολάτας caramelia με passion fruits, μια μους σοκολάτας με brownies ατμού και παγωτό φράουλα, ή μια καρύδα με ανανά μαρινέ και σορμπέ σοκολάτας.
Κι επειδή το Krabo είναι ιδανικό και για μια ρομαντική βραδινή έξοδο, στο μπαρ θα βρείτε αρκετές επιλογές από ετικέτες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα, αλλά και υπέροχα cocktails, από κλασικά, premium και champagne μέχρι και 14 προτάσεις με signature συνταγές.
Δοκιμάστε το δροσερό aperol spritz με καρπούζι και λάιμ!
Τιμές: 50-60 ευρώ ανά άτομο.
Αν επιλέξετε φρέσκα ψάρια ή αστακό, τότε ο λογαριασμός ανεβαίνει αισθητά.
Όρμος Ζώσκα, Θέσπιδος, Βουλιαγμένη, 210 8963309