instagram @jeannedamas
instagram @jeannedamas
JEANNE DAMAS

From Paris with Love: Η skincare ρουτίνα της Γαλλίδας Jeanne Damas χαρίζει υγιές, λαμπερό δέρμα


Αν κάτι ζηλεύουμε από τη Γαλλία -εκτός από το μοναδικό Πύργο του Άιφελ- είναι η ανεπιτήδευτη ομορφιά και το χαρακτηριστικό στιλ των Γαλλίδων.

Αυτή η χαρακτηριστική τους je ne sais quoi αύρα είναι ζηλευτή και θέλουμε να την αντιγράψουμε. Τι είναι αυτό που πρέπει να προσέξουμε λοιπόν;

Κάνουμε focus στο κομμάτι της ομορφιάς τους και επισημαίνουμε ότι οι Γαλλίδες προσέχουν ιδιαίτερα το πρόσωπό τους. Βασικό κομμάτι είναι η καθημερινή, σχολαστική περιποίηση της επιδερμίδας, ενώ σε δεύτερη μοίρα έρχεται το μακιγιάζ το οποίο θέλουν πάντα να είναι ελάχιστο.

Άλλωστε με τόσο προσεγμένη περιποίηση στην επιδερμίδα πετυχαίνουν αυτό που λέμε αψεγάδιαστη όψη και έτσι το υπερβολικό μακιγιάζ τους είναι περιττό.

Οι ίδιες δεν έχουν κρύψει ποτέ την αδυναμία που έχουν στα προϊόντα του φαρμακείου, επιλέγοντας κλασικά γαλλικά brands που ευτυχώς για εμάς είναι διαθέσιμα και στη χώρα μας.

 

Η Jeanne Damas είναι μία από τις Γαλλίδες που έχουμε ξεχωρίσει και ακολουθούμε στα social media, ενώ μέσα από όσα η ίδια μοιράζεται κρατάμε σημειώσεις για την beauty ρουτίνα μας. Μοντέλο, σχεδιάστρια και fashion blogger, με ξεχωριστό στιλ και hairstyle με μακριές αφέλειες, η Jeanne διαθέτει μεταξύ άλλων τέλειο λαμπερό δέρμα.


Η ίδια μοιράστηκε κάποια από τα μυστικά της περιποίησης της επιδερμίδας της και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το πρωί μόλις ξυπνούσα, συνήθιζα να πλένω το πρόσωπό μου με σαπούνι. Η δερματολόγος Joelle Ciocco μου είπε να σταματήσω και απλώς να το πλένω με νερό και μετά να απλώνω την κρέμα μου. Όταν κοιμόμαστε, η επιδερμίδα μας βγάζει μία ελαφριά λιπαρότητα, η οποία κατά τη διάρκεια της ημέρας την προστατεύει. Αν πλυθούμε, φεύγει και δεν μας προστατεύει από τη μόλυνση της ατμόσφαιρας και το μακιγιάζ. Τα πάντα μπορούν να εισχωρήσουν στο δέρμα και έτσι μετά βγαίνουν σπυράκια. Κάνω διπλό καθαρισμό όταν γυρνάω στο σπίτι. Πρώτα αφαιρώ το μακιγιάζ με ένα ειδικό νεράκι και μετά πλένω το πρόσωπό μου για να καθαρίσει σε βάθος. Ύστερα βάζω τις κρέμες μου και είμαι έτοιμη».


Η Jeanne διαθέτει αναμφισβήτητα υπέροχο, λαμπερό δέρμα προφανώς η συγκεκριμένη ρουτίνα περιποίησης λειτουργεί άψογα στο δέρμα της. Ωστόσο σε εμάς θα είναι το ίδιο δραστική;
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ίδια στην καθημερινότητά της δεν βάφεται και έτσι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει κάποιο βαρύ καθαριστικό για να αφαιρέσει προϊόντα μακιγιάζ από το πρόσωπό της.