shutterstock
shutterstock
HAIR COLOR

Από ξανθιά...καστανή -Όσα πρέπει να προσέξουμε σε μία ριζική αλλαγή χρώματος μαλλιών


Είναι αυτή η στιγμή, μία ανάσα πριν τις γιορτές θέλουμε να κάνουμε τη μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή μας.


Και φυσικά το κούρεμα δεν είναι αρκετό, θέλουμε να γίνουμε πιο τολμηρές και να αλλάξουμε ριζικά το χρώμα των μαλλιών μας. Αφήνουμε πίσω τις ξανθές, sexy αποχρώσεις και επιλέγουμε το ζεστό καστανό ή και το αντίθετο.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κλείσουμε ραντεβού με τον κομμωτή που εμπιστευόμαστε για να μας κάνει μία τόσο μεγάλη αλλαγή και να αφεθούμε στα χέρια του.

Μερικές φωτογραφίες από διάσημες γυναίκες, μοντέλα ίσως βοηθήσουν τον hairstylist να καταλάβει ποιο χρώμα έχουμε στο μυαλό μας.

Παρακάτω ακολουθούν tips για όλα όσα πρέπει να προσέξετε για να μη χάσετε τα λαμπερά και υγιή μαλλιά σας.

shutterstock
shutterstock

Μία μεγάλη αλλαγή χρώματος μαλλιών είναι προτιμότερο να γίνετε σταδιακά. Οι hair colorists προτείνουν κάθε φορά να ανοίγετε ή να σκουραίνετε maximum μέχρι δύο τόνους από το χρώμα σας. Καλό είναι πριν το ραντεβού για τη μεγάλη αλλαγή, να συζητήσετε με τον κομμωτή σας και να ακολουθήσετε τις συμβουλές του.
 

shutterstock
shutterstock

Πριν τη μεγάλη αλλαγή, κάνετε έρευνα στο ίντερνετ ή με όποιο άλλο τρόπο μπορείτε, μέχρι να βρείτε την απόχρωση που ταιριάζει στον τόνο του δέρματός σας. Ο γενικός κανόνας θέλει στις ζεστές αποχρώσεις να ταιριάζουν τα σκούρα, ζεστά καστανά αλλά και τα πιο γλυκά χάλκινα. Αντίθετα στις πιο ψυχρές, ταιριάζουν τα μαύρα, το πλατινέ αλλά και το ζωηρό κόκκινο.
 

Σειρά Vitamino Color AOX για Βαμμένα Μαλλιά
Σειρά Vitamino Color AOX για Βαμμένα Μαλλιά

Όταν κάνετε μεγάλη αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών σας, επενδύστε σε προϊόντα περιποίσης για βαμμένα μαλλιά. Κάνετε μεγαλύτερο focus στην υγεία των μαλλιών σας, σε σχέση με αυτό που κάνετε πριν.
 

Moroccanoil Color Complete Protect & Prevent Spray
Moroccanoil Color Complete Protect & Prevent Spray

Αν θέλετε να αποφύγετε το ντεκαπάζ, μπορείτε να ζητήσετε ανταύγειες.