shutterstock
shutterstock
ΜΑΣΚΑ ΜΑΛΛΙΩΝ

Κάνω σχεδόν καθημερινά μάσκα μαλλιών και το αποτέλεσμα με έχει εντυπωσιάσει


Μπορώ να ασχολούμαι ώρες με την περιποίηση του προσώπου μου, να κάνω μάσκα, να δοκιμάζω νέες κρέμες.

Ωστόσο δεν θα έλεγα ότι κάνω το ίδιο για τα μαλλιά μου.
Κάθε βράδυ πριν πέσω στο κρεβάτι μου απολαμβάνω το μπάνιο μου, χωρίς ωστόσο να περιποιούμαι ιδιαίτερα τα μαλλιά μου. Το μόνο που κάνω συγκεκριμένα είναι να εφαρμόζω δύο χέρια σαμπουάν. 
Τα μαλλιά μου με ενοχλούν ιδιαίτερα στην εμφάνισή μου και πιστεύω ότι το λάθος είναι αποκλειστικά και μόνο δικό μου. Είναι σχεδόν πάντα άγρια, δε σπαταλάω χρόνο να τα περιποιηθώ παραπάνω και δεν τους δίνω κίνηση με κάποιο εργαλείο styling.

Η αλήθεια όμως είναι ότι όσες φορές έχω προσπαθήσει, δεν στρώνουν.

Φριζάρουν, οι άκρες είναι άγριες και γενικότερα το αποτέλεσμα μόνο εντυπωσιακό δεν το λες.

Πρόσφατα έκοψα λίγο τις άκρες μου και συζήτησα με την κομμώτριά μου όλα όσα με απασχολούν για τα μαλλιά μου. Το πρώτο πράγμα που μου είπε είναι ότι τα μαλλιά μου είναι αφυδατωμένα. Μου πρότεινε να κάνω ακόμα και σε καθημερινή βάση μάσκα, δίνοντας προσοχή κυρίως στις άκρες μου. Μου είπε ακόμη ότι δεν πειράζει που τα λούζω καθημερινά, αρκεί να μην αμελώ την ενυδάτωσή τους, η οποία συνεχίζεται και μετά το μπάνιο. Μία κρέμα, ένα λάδι είναι ιδανικά προϊόντα για να κάνουν τα μαλλιά μου πιο λεία και απαλά.

shutterstock
shutterstock

Τις τελευταίες δέκα ημέρες λοιπόν κάνω μάσκα στα μαλλιά μου σχεδόν καθημερινά. Επίσης τις ημέρες που θέλω να βγω το βράδυ, εφαρμόζω στις άκρες 1-2 σταγόνες λάδι. Πραγματικά η διαφορά είναι τεράστια. Οι άκρες των μαλλιών μου πλέον δεν είναι άγριες, όταν προσπάθησα να τα ισιώσω παρατήρησα ότι το αποτέλεσμα έμοιαζε κομμωτηριακό, ενώ τα πρωινά που ξυπνάω έχω υπέροχα μαλλιά πλέον και όχι μία ζούγκλα -έτσι αποκαλούσα το κεφάλι μου, κάθε πρωί που με κοιτούσα στον καθρέφτη.

Όπως ακριβώς περιποιούμαστε το στιλ μας, το πρόσωπό μας, αντίστοιχα πρέπει να κάνουμε και με τα μαλλιά μας. Η ενυδάτωση είναι κάτι που χρειάζονται σε καθημερινή βάση, όπως το δέρμα μας. 

Συμβουλευτείτε και εσείς τον κομμωτή σας για να σας συμβουλεύσει τι ακριβώς πρέπει να κάνετε, ανάλογα με τον τύπο της τρίχας σας.