Οι νέες τσάντες κομψοτεχνήματα της Chanel: Εμπνευσμένες από το θρυλικό Ritz του Παρισιού | 0 bovary.gr
Οι νέες τσάντες κομψοτεχνήματα της Chanel: Εμπνευσμένες από το θρυλικό Ritz του Παρισιού | 0 bovary.gr
CHANEL

Οι νέες τσάντες κομψοτεχνήματα της Chanel: Εμπνευσμένες από το θρυλικό Ritz του Παρισιού


CHANEL+ Ritz Paris. Οταν δύο θρύλοι συναντώνται….

Το εμβληματικό Ritz του Παρισιού εμπνέει τον Karl Lagerfeld  και φτιάχνει τσάντες-κομψοτεχνήματα: Αλλες βγάζουν χιούμορ, άλλες έχουν το τόσο όσο vintage άγγιγμα που χρειάζεται για να απογειώσουν κάθε λουκ, άλλες είναι ο ορισμός της πολυτέλειας. Και όλες τους είναι τόσο μα τόσο έλεγκαντ. Η συλλογή Métiers d’art collection2016/17, PARIS COSMOPOLITE, φτιάχτηκε με πολύ κέφι, θα το διαπιστώσετε και εσείς…

Το Ritz Paris, το ξενοδοχείο παλάτι στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, με τη μοναδική του ατμόσφαιρα, ενέπνευσε τον Karl Lagerfeld για μια συλλογή πέρα από τα συνηθισμένα. Ο επικεφαλής σχεδιαστής της CHANEL βυθίστηκε στο σύμπαν του Ritz Paris σαν επίκεντρο του κόσμου, καταγράφοντας και τις πιο μικρές λεπτομέρειες αυτού του θρυλικού ξενοδοχείου, λεπτομέρειες τις οποίες μετέφερε ή ακόμη και μετουσίωσε σε τσάντες! Διακοσμητικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το θρυλικό ξενοδοχείο έγιναν έμπνευση και δημιουργήθηκαν οι τσάντες της συλλογής Métiers d’art collection2016/17, PARIS COSMOPOLITE. Ολες τους τόσο σικ όσο και οι πελάτες του Ritz Paris.

Ετσι οι τσάντες της συλλογής είναι σε χρώματα και μοτίβα που θυμίζουν την ταπετσαρία των cosy σαλονιών του ξενοδοχείου και τις χρυσές λεπτομέρειες από τις σουίτες του θρυλικού Ritz Paris.

Μπλε, κόκκινο, βουργουνδί, ροζ αλλά και μεταλλικά χρώματα, ασημί και μπρονζέ, όλα μαζί συνθέτουν τη ζεστή χρωματική παλέτα των υλικών με τα οποία είναι κατασκευασμένες αυτές οι εκπληκτικές τσάντες. Οσο για τα υλικά.... Τα τουίντ και τα δέρματα, υλικά φετίχ της CHANEL, μπλέκονται όμορφα με υφάσματα που παραπέμπουν σε εκείνα που κοσμούν το εσωτερικό του θρυλικού ξενοδοχείου, όπως το βελούδο, το ύφασμα που έχει φτιαχτεί για να αντέχει στη φθορά του χρόνου.

Οι τσάντες κομψοτεχνήματα

Η CHANEL’s GABRIELLE, η τσάντα του γαλλικού οίκου που φέτος έχει την τιμητική της, στο πλαίσιο της Métiers d’art collection2016/17, PARIS COSMOPOLITE «ντύνεται» σε εντυπωσιακά μεταλιζέ χρώματα, ασημί, χρυσό ή μπρονζέ, φυσικά από εξαιρετικό δέρμα. 

Για πιο παιχνιδιάρικα λουκ η τρίχρωμη σουέντ εκδοχή της είναι η κατάλληλη επιλογή καθώς δίνει σε κάθε ανάλαφρο στιλ το σωστό touch πολυτέλειας. 

Στην πιο πολυτελή εκδοχή της, πάλι, η τσάντα αυτή που εκτός των άλλων μπορεί να φορεθεί και με διαφορετικούς τρόπους (κρεμασμένη από τον ώμο, διαγώνια περασμένη στον κορμό, ή σταυρωτά όπως ένα κόσμημα), είναι φτιαγμένη από δέρμα πύθωνα ή αλιγάτορα.

Και οι εκδόσεις της συγκεκριμένης τσάντας του γαλλικού οίκου δεν σταματούν εδώ. Ο Karl Lagerfeld φαντάστηκε και σχεδίασε την CHANEL’s GABRIELLE, ακόμη, ως προέκταση της γυναικείας σιλουέτας: Φτιαγμένες με τα θρυλικά τουίντ της CHANEL από το ίδιο ακριβώς υλικό και στα ίδια χρώματα και σχέδια με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για τα παλτό και τα κοστούμια της συλλογής, αυτές οι CHANEL’s GABRIELLE μοιάζουν σαν φυσική συνέχεια του σώματος…

Οσο για τις εμβληματικές καμέλιες της CHANEL; Είναι πολύχρωμες μεγάλες και χαραγμένες πάνω στις βελούδινες βουργουνδί τσάντες.  Το Ritz Paris, όμως, δεν το βλέπει κανείς μόνο μέσα από τα βελούδα στις τσάντες. Τα χαλιά του γίνονται μοτίβα σε υφάσματα με τα οποία φτιάχνονται οι τσάντες πουγκιά και μια ακόμη που φοριέται στη μέση!

Η θρυλική 2.55, πάλι, φτιάχνεται από βελούδο ή δέρμα διακοσμημένο με βελούδινες, σατέν και ταφταδένιες κορδέλες.

Η Coco Case trolley από την άλλη επανεμφανίζεται και παραπέμπει ευθέως στους κοσμοπολίτες πελάτες του Ritz Paris: Ντυμένη με καπιτονέ βελούδο σε εκπληκτικά χρώματα, είναι φτιαγμένη για να τραβά τα βλέμματα και μόνο για όσους θέλουν να ταξιδεύουν με στιλ.

 

Επίσης, ένα μεγάλο τουίντ clutch θυμίζει το σχήμα των μαξιλαριών του Ritz Paris, ενώ τα κρόσσια του τα διακοσμητικά στοιχεία των καναπέδων του ξενοδοχείου θρύλου. 

Αλλα και οι βραδινές τσάντες ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Απρόσμενες, πολυτελείς μεν, εμποτισμένες με χιούμορ δε. Ο Karl Lagerfeld άφησε τη φαντασία του ελεύθερη και το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Εμποτισμένες με χιούμορ λοιπόν, οι τσάντες που μοιάζουν με τις πινακίδες που οι πελάτες του Ritz Paris κρεμούσαν έξω από τις πόρτες τους μεταφέρουν τα δικά τους μηνύματα: «Παρακαλώ μην ενοχλείτε» ή «Παρακαλώ τολμήστε να ενοχλήσετε» γραμμένα με χρυσά γράμματα (πάνω στις γεμάτες πούλιες μακρόστενες τσάντες) «μιλούν» ευθέως. Ενα έλεγκαντ πομπόμ σαν κόσμημα, κρεμασμένο στο πλάι, κάνει ακόμη πιο παιχνιδιάρικο το αποτέλεσμα.

Και επειδή μιλάμε για τη CHANEL και είμαστε στο 2017, χρονιά την οποία ο γαλλικός οίκος αφιέρωσε στην ιδρύτριά του Gabrielle, στην επαναστάτρια της καρδιάς, δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει και μια ακόμη αναφορά σε εκείνη (πέρα από τις CHANEL’s GABRIELLE που ούτως ή άλλως φέρουν το όνομα της). Η σουίτα Coco Chanel  έγινε έμπνευση για μια άλλη εκπληκτική μικρή τσάντα…Προς τιμήν φυσικά της Gabrielle Chanel που έζησε ένα μέρος της ζωής της στο θρυλικό Ritz Paris.

H συλλογή Métiers d’art collection2016/17, PARIS COSMOPOLITE βρίσκεται ήδη στα ράφια των μπουτίκ ανά τον κόσμο. Στην Ελλάδα, η συλλογή διατίθεται στην μπουτίκ Linea Piu.

Φωτογραφίες: Chanel/Stephane Gallois