Ap
Ap
GOOGLE SEARCHES

Aυτές είναι οι τοπ αναζητήσεις της Google -Οι τάσεις και τα πρόσωπα που καθόρισαν τη μόδα το 2018


Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το 2018, κοιτάμε πίσω για έναν και μόνο λόγο. Για να θυμηθούμε όλα τα πράγματα που απασχόλησαν περισσότερο τον κόσμο της μόδας και της ομορφιάς τη χρονιά που φεύγει.

Στη Bovary παρακολουθούμε συνεχώς όλες τις νέες τάσεις και τα θέματα που σας απασχολούν, ωστόσο, πάντα έχει ενδιαφέρον η παγκόσμιας κλίμακας λίστα με τις τοπ αναζητήσεις σχετικά με θέματα μόδας της Google.

Τί ήταν αυτό που οι γυναίκες αναζήτησαν περισσότερο το 2018; Για ποια τάση ήθελαν να μάθουν περισσότερα και ποια γυναίκα τις ενέπνευσε με τις εμφανίσεις της;

H Google τα αποκάλυψε όλα.

Οπως διαβάζουμε στο Fashionista, oι 4 κορυφαίες αναζητήσεις που σχετίζονται με τη μόδα το 2018 ήταν όλες συνδεδεμένες με την πανταχού παρούσα τάση nostalgia που βρίσκεται σταθερά στα runways και τα διάσημα brands τις τελευταίες σεζόν.

Στο Νο1: η μόδα της δεκαετίας των 1980s, με τους έντονους ώμους, τα power suits, την λάμψη και το glam να την περιγράφουν και να την χαρακτηρίζουν.

Tom Ford, Saint Laurent, Balmain, Marc Jacobs, Gucci και Versace, αλλά και κάθε άλλο label που σέβεται τον εαυτό του υιοθέτησε το στιλ της δεκαετίας.

Στο No2 και 3 τα αγαπημένα μας 90s (εδώ η born-in-the-90s fashion editor) και το grunge. Oι τάσεις συμβαδίζουν απόλυτα με την αισθητική του Ιnstagram και την δημοτικότητα διάσημων, ρετρό sportswear συνεργασιών που έκαναν γνωστά labels, όπως η Reebok, Fila, Tommy Jeans, Champion και Polo Ralph Lauren στο νεαρό κοινό.

 

Vercace και Calvin Klein έβαλαν το λιθαράκι τους, η πρώτη με τα total καρό σύνολα στην πασαρέλα και ο δεύτερος με την καμπάνια με πρωταγωνίστριες τα μέλη της οικογένειας Kardashian-Jenner.

 

 

4η θέση στις αναζητήσεις για το 2018 καταλαμβάνουν τα ‘00s. Το 2018 είδαμε ξανά χαμηλοκάβαλα παντελόνια και bodysuits, όπως και tiny γυαλιά ηλίου βγαλμένα από το Matrix. Η επιστροφή της βελούδινη φόρμας και του Juicy Couture δεν ήταν αρκετά.

 

 

Τέλος, οι γυναίκες δεν χόρταιναν το στιλ της αγαπημένης τους Δούκισσας και ανερχόμενου style icon Μέγκαν Μαρκλ, που είναι στην 5η θέση. Κάθε κομμάτι -ρούχο ή αξεσουάρ- που φορούσε η Μέγκαν γινόταν ανάρπαστο μέσα σε λίγα λεπτά, με το φαινόμενο «Meghan Markle Effect» να προκαλεί φρενίτιδα.

Η λίστα της Google:

1. 1980s fashion
2. Grunge style
3. 1990s fashion
4. 2000s fashion
5. Meghan Markle
6. Men's fashion
7. Harajuku fashion
8. Hipster style
9. Kate Middleton
10. 1980s mens fashion