Πώς θα διατηρήσεις αψεγάδιαστο το μακιγιάζ σου στις υψηλές θερμοκρασίες
Η υψηλή θερμοκρασία δεν είναι ο καλύτερος σύμμαχος του μακιγιάζ.
Όταν ιδρώνουμε υπάρχει πιθανότητα το makeup look που έχουμε δημιουργήσει να αλλοιωθεί. Να τρέξει η μάσκαρα, να χαλάσει η βάση του προσώπου, ακόμα και να εξαφανιστεί η κρεμώδη σκιά που έχουμε απλώσει στο άνω κινητό βλέφαρο.
Ειδικά όταν προσπαθούμε να απαλλαγούμε από την έντονη λιπαρότητα και σκουπίζουμε το πρόσωπό μας με χαρτομάντηλο ή απλά με το χέρι μας, το μακιγιάζ είναι πολύ πιθανό να χαλάσει στη στιγμή και να ψάχνουμε καθρέπτη να το διορθώσουμε.
Το πρώτο και ίσως πιο βασικό tip που πρέπει να εφαρμόζουμε είναι να μην πιάνουμε το πρόσωπό μας με το χέρι μας ή με κάποιο χαρτομάντηλο, όταν τη νιώθουμε λιπαρή. Αντίθετα, ψακάστε τη με ένα face mist, το οποίο θα σας δροσίσει, ενώ θα απορροφηθεί άμεσα από την επιδερμίδα και θα την ενυδατώσει. Έτσι, το μακιγιάζ θα μείνει στη θέση του για τις υπόλοιπες ώρες που είμαστε εκτός σπιτιού.
Δεύτερο tip είναι να κάνουμε σωστή προετοιμασία στο σπίτι, όταν βαφόμαστε. Τις ημέρες που η θερμοκρασία είναι στα ύψη και ξέρουμε ότι θα έχει ζέστη, αποφεύγουμε τα λιπαρά προϊόντα και ιδιαίτερα αυτά που έχουν κρεμώδη υφή. Ο λόγος είναι ότι, δημιουργούν επιπλέον λιπαρότητα στο πρόσωπο και είναι πιο εύκολο να «τρέξουν», δηλαδή να μη μείνουν σταθερά στο πρόσωπό μας. Αντιθέτως, προϊόντα σε μορφή πούδρας βοηθούν στη μείωση του ιδρώτα, ενώ δίνουν και την επιθυμητή ματ όψη που αναζητάμε το καλοκαίρι.
Είναι τρομερά βοηθητικό να έχουμε πάντα στην τσάντα μας μία πούδρα και, αν χρειαστεί, να ανανεώσουμε το μακιγιάζ μας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν, για παράδειγμα, αισθανθούμε έντονη λιπαρότητα ή παρατηρήσουμε ότι έχει αλλοιωθεί η βάση, μπορούμε να ταμπονάρουμε ελάχιστη πούδρα και όλα θα διορθωθούν. Δεν ξεχνάμε τη σημαντική περιοχή των ματιών. Η πούδρα στο συγκεκριμένο σημείο θα σταματήσει και τη μάσκαρα που μπορεί να τρέξει λόγω ζέστης, ενώ θα κρατήσει σταθερό και το υπόλοιπο eye makeup look.
Extra Tip: Αν θέλετε φυσική βάση, αναζητήστε στην αγορά μία διάφανη πούδρα, η οποία ελαχιστοποιεί τη λιπαρότητα, έχει ελάχιστο έως καθόλου χρώμα και δεν αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά.