Μανικιούρ
Μανικιούρ/Φωτογραφία: Shutterstock
NAIL TIPS

Πώς να αφαιρέσετε ένα τζελ μανικιούρ στο σπίτι - Nail specialist δίνει σαφείς οδηγίες και tips


Αν είστε λάτρεις του ημιμόνιμου ή του τζελ μανικιούρ, είναι δεδομένο ότι έχετε αναρωτηθεί πώς αλλά και αν πρέπει να το αφαιρέσετε μόνοι σας, στο σπίτι.

Ένα ατύχημα στο νύχι συμβαίνει πάντα την πιο ακατάλληλη στιγμή. Εκείνη τη στιγμή θέλουμε ή να καλύψουμε το σημείο που ξέβαψε ή απλά να ξεβάψουμε όλα μας τα νύχια, με στόχο να πετύχουμε ομοιομορφία.

Καθώς αρκετοί αναρωτιόμαστε πώς και αν πρέπει να τα ξεβάψουμε, ζητήσαμε από την εξειδικευμένη ποδολόγο και nail artist, Ιακωβίνα Βούλγαρη να μας δλωσει συμβουλές, έτσι ώστε να αποφύγουμε οποιαδήποτε βλάβη στα νύχια. 

Είναι αρκετά δύσκολο να αφαιρέσει κάποιος, μόνος του, στο σπίτι του το τζελ μανικιούρ. Ιδανικά χρειάζεται τροχός για να αφαιρεθεί το υλικό τζελ. Αν πρόκειται για ημιμόνιμο, τότε θα χρειαστεί σίγουρα καθαρό ασετόν, μία λίμα, ένα μπάφερ και ένα ξυλάκι.

Η διαδικασία είναι η εξής: 

  1. Λιμάρουμε την επιφάνεια του νυχιού (δλδ το ημιμόνιμο χρώμα) να φύγει η γυαλάδα από το top coat.
  2. Ποτίζουμε ένα μικρό βαμβάκι σε καθαρό ασετόν, το ακουμπάμε πάνω στην επιφάνεια του νυχιού και ύστερα το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. 
  3. Το αφήνουμε max πέντε λεπτά και ύστερα το σπρώχνουμε έτσι ώστε να φύγει το χρώμα. 
  4. Σε περίπτωση που δε λιώσει το χρώμα επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία 
  5. Όταν πια έχουμε καθαρίσει τα νύχια, μπαφάρουμε ελαφρώς την επιφάνεια του νυχιού να φύγουν τυχόν υπολείμματα και βάζουμε ένα ενυδατικό λαδάκι ή κάποιο βερνίκι-θεραπεία.

Τι πρέπει να προσέχουμε!

Προσέχουμε να μη λιμάρουμε πολύ το χρώμα, καθώς μπορεί να τραυματίσουμε την ονυχαία πλάκα.

Επίσης, για όσους δε θέλουν να εφαρμόσουν ασετόν, μπορούν να βρουν στο εμπόριο ένα προϊόν που ονομάζεται remover και βοηθά το ημιμόνιμο βερνίκι και το τζελ να φύγει με τα ίδια βήματα που περιγράφουμε παραπάνω. 

Τέλος είμαστε πάντα προσεχτικοί με τη χρήση λίμας αλλά και με το μπάφερ και κάνουμε απαλές κινήσεις για να μη προκύψουν βλάβες στην ονυχαία πλάκα.

Ευχαριστούμε την ποδολόγο και nail specialist, Ιακωβίνα Βούλγαρη για τα χρήσιμα tips.





SHARE