Τι δεν θα έκανε μια οφθαλμίατρος στα μάτια της

Πέντε πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ στα μάτια σας -Σύμφωνα με οφθαλμίατρο

Μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος, λένε. Κι όμως, υπάρχουν πράγματα στα οποία πρέπει να αντισταθούμε ή να αποφύγουμε, ακόμη κι αν δείχνουμε ποιο όμορφες με αυτά.

Η οφθαλμίατρος Τζένιφερ Τσάι, με έδρα το Μανχάταν, μοιράζεται με τους ακολούθους της στο TikTok, τα πέντε πράγματα που δεν θα έκανε ποτέ στα μάτια σας.

Πέντε πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ στα μάτια σας

Να κάνετε extensions βλεφαρίδων

Τα extensions βλεφαρίδων, τα οποία κολλούνται στις φυσικές βλεφαρίδες για να τις κάνουν να φαίνονται μακρύτερες, πιο πυκνές και πιο σκούρες, έχουν δει μεγάλη άνθηση τα τελευταία χρόνια. Μια εταιρεία ερευνών αγορά μάλιστα, αναμένει πως η αξία της αγοράς των extensions βλεφαρίδων θα αυξηθεί από 1,36 δισεκατομμύρια δολάρια σε 2,31 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2028.

Extensions βλεφαρίδων/Φωτογραφία: Shutterstock

«Είναι όμορφες, αλλά έχω δει τόσες πολλές ζημιές που έχουν προκαλέσει όταν πρόκειται για απώλεια βλεφαρίδων και μολύνσεις» δήλωσε η Τσάι σε ένα βίντεο στο TikTok με πάνω από 412.000 προβολές.

Επιπλέον, μπορεί να είναι δύσκολο να συντηρηθούν. Το Harper’s Bazaar αναφέρει ότι τα extensions τείνουν να διαρκούν περίπου 6 εβδομάδες, ενώ συνιστάται «αναπλήρωση» στις αραιές περιοχές κάθε δύο ή τρεις εβδομάδες.

Να μην αφαιρείτε το μακιγιάζ ματιών

«Το Νο 2 είναι να μην κάνω διπλό καθαρισμό γύρω από τα μάτια μου και να μην αφαιρώ το μακιγιάζ» δήλωσε η Τσάι. Η απόφραξη των λιπογόνων αδένων και ό,τι αυτό κάνει σε αυτά μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνια ξηρότητα και άλλα προβλήματα».

Να κάνετε fillers κάτω από τα μάτια

Τα fillers κάτω από τα μάτια μπορούν να εξομαλύνουν τις ρυτίδες και τους κενούς χώρους κάτω από το μάτι. Το πληρωτικό τείνει να διαρκεί έως και 18 μήνες, σύμφωνα με το Glamour.

H οφθαλμίατρος όμως σημειώνει πως «είναι αρκετά προφανές όταν γίνεται» επειδή ο ιστός σε αυτή την περιοχή είναι τόσο λεπτός.

Οι σοβαρές παρενέργειες περιλαμβάνουν παράλυση των νεύρων, ουλές και λοιμώξεις. Εάν το filler εγχυθεί πολύ κοντά στην επιφάνεια του δέρματος, το δέρμα μπορεί να πάρει μια γαλαζωπή απόχρωση γνωστή και ως φαινόμενο Tyndall. Το filler πρέπει να διαλυθεί σε αυτή την περίπτωση.

Φοράτε φακούς επαφής μακράς διάρκειας

Η Τσάι προειδοποιεί για τους φακούς επαφής μακράς διάρκειας επειδή «είναι ουσιαστικά αδύνατο να θυμάστε πότε να αλλάζετε τους φακούς επαφής σας εγκαίρως, και αυτό προκαλεί μια σειρά από άλλα προβλήματα». Η υπερβολική χρήση των φακών επαφής μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα, πληγές και φλεγμονή.

Φακοί επαφής/Φωτογραφία: Shutterstock

Μερικοί από τους 217. 000 ακόλουθους της οφθαλμιάτρου στο TikTok δήλωσαν πως οι συνταγές των γιατρών τους δεν είναι για καθημερινούς φακούς επαφής, οπότε χρησιμοποιούν ένα ημερολόγιο ή μια εφαρμογή για να θυμούνται να τους αλλάζουν.

Κολυμπήσετε σε λίμνες ή πισίνες φορώντας φακούς επαφής

Η ακανθαμοιβάδα είναι ένα κοινό παθογόνο στις λίμνες, τα ποτάμια, το νερό της βρύσης και τις πισίνες.

Μπορεί να παγιδευτεί μεταξύ των φακών επαφής και των ματιών, οδηγώντας σε κερατίτιδα από ακανθαμοιβάδα, μια σπάνια αλλά «αρκετά άσχημη λοίμωξη που προκαλεί απώλεια όρασης», δήλωσε η Τσάι.