«Queen Charlotte»: Το spin off του Bridgerton έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας binge-watching σειράς

Όλοι μιλούν για τη νέα σειρά «Queen Charlotte: A Bridgerton Story», το spin-off που διηγείται την ιστορία μιας μαύρης βασίλισσας στον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σίγουρα θυμάστε τη θραύση που έκανε το «Bridgerton». Η σειρά εποχής που ακολουθεί τις περιπέτειες της ομώνυμης οικογένειας ανήκει στις πιο αγαπημένες των φανατικών των παραγωγών εποχής, με τις ίντριγκες, τα ρομάντζα, τους αριστοκρατικούς χορούς, τους royal χαρακτήρες και φυσικά τις πολύ raunchy σκηνές σεξ να γίνονται αντικείμενο συζήτησης στα διεθνή media.

Από τους χαρακτήρες της σειράς, αυτός που κέρδισε το κέρδισε το ενδιαφέρον του κοινού, μεταξύ άλλων, ήταν η βασίλισσα Σάρλοτ, η μεγαλοπρεπής, συχνά παγερή, πολυπράγμων σύζυγος του βασιλιά Γεώργιου, με τα περίτεχνα hairstyles.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story

Με την επιτυχία λοιπόν των δύο πρώτων σεζόν -και τους fans να περιμένουν με αγωνία την τρίτη- να είναι αδιαμφισβήτητη- ήταν αναμενόμενο να κάνει την εμφάνισή του το πρώτο prequel της σειράς, το οποίο αφορά στη ζωή της βασίλισσας Σάρλοτ.

Η σειρά ξεκινάει με τη φωνή της μοναδικής Τζούλι Άντριους -που κάνει voice over ως Lady Whistledown στο «Bridgerton»- η οποία ξεκαθαρίζει ότι η σειρά αφηγείται μια φανταστική ιστορία, η οποία ωστόσο βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.

Netflix

Όποιος έχει γνώσεις ιστορίας του βρετανικού θρόνου, οι περιπέτειες της μαύρης βασίλισσας Σάρλοτ που βλέπουμε στη σειρά τού θυμίζει τη ζωή της βασίλισσας Καρλότα ή Σαρλότ (Charlotte του Mecklenburg-Strelitz), η οποία ήταν σύζυγος του βασιλιά Γεωργίου Γ’ και βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας.

Οι ιστορικοί θέλουν όντως την Καρλότα να είναι η πρώτη (και μοναδική ως τώρα) μαύρη βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου. Όπως έχουμε αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο, ο ιστορικός Mario De Valdes y Cocom μελέτησε το γενεαλογικό της δέντρο και αναφέρει ότι η βασίλισσα Σαρλότ ήταν απόγονος του βασιλιά Αλφόνσο Β’ της Πορτογαλίας και της ερωμένης του, Ouruana, που είχε αφρικανική καταγωγή.

Netflix

Όπως ακριβώς και στη σειρά, απέκτησε 15 παιδιά, ενώ ο σύζυγός της, Γεώργιος Γ’, αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας. Μάλιστα, στα 10 τελευταία χρόνια της ζωής του κρίθηκε ακατάλληλος να κυβερνήσει και τη θέση του πήρε ο γιος του, Γεώργιος Δ’, ως αντιβασιλέας, ο οποίος στέφθηκε και βασιλιάς όταν πέθανε ο πατέρας του.

Αν και το prequel δεν είναι το ίδιο φαντασμαγορικό με την original σειρά, το «Queen Charlotte: A Bridgerton Story» καλύπτει τα κριτήρια που την κάνουν ιδανική για binge-watching (προσωπικά, την είδα σε δύο μέρες). Εξαιρετικά κοστούμια, ατμοσφαιρικά σκηνικά, ίντριγκες, πάθη και (όπως ήταν αναμενόμενο) σεξ -άλλωστε για το Bridgerton μιλάμε.

Η νεαρή Σάρλοτ που πήγε με το ζόρι να παντρευτεί έναν βασιλιά που δεν είχε δει ποτέ στη ζωή της, δεν ήξερε καν πώς είναι εξωτερικά και τον γνώρισε λίγες ώρες πριν τον γάμο ενσαρκώνεται από την πρωτοεμφανιζόμενη India Amarteifio. Με αξιόλογη ερμηνεία, η 21χρονη ηθοποιός καταφέρνει να φέρει εις πέρας αξιοπρεπώς έναν αρκετά απαιτητικό χαρακτήρα, που ισορροπεί ανάμεσα στην αυστηρότητα μιας μονάρχη που πρέπει να επιβιώσει μόνη της σε μια ξένη χώρα και την τρυφερότητα μιας ερωτευμένη συζύγου ενός άντρα, που αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας. Στη σειρά βλέπουμε ξανά την Golda Rosheuvel ως μεγαλύτερη βασίλισσα Σάρλοτ, αναλαμβάνοντας πάλι τον ρόλο που την έκανε γνωστή παγκοσμίως.

Ο γοητευτικός Corey Mylchreest κάνει ουσιαστικά το ντεμπούτο του στο διεθνές υποκριτικό στερέωμα, στον ρόλο του Γεώργιου Δ’. Η ερμηνεία του στις σκηνές όπου υπομένει κυριολεκτικά βασανιστήρια από έναν «γιατρό» που του υπόσχεται ότι μπορεί να εξαφανίσει τα συμπτώματα της ψυχικής νόσου ξεχωρίζει, με την ερμηνεία του να χαρακτηρίζεται από συναισθηματικές διακυμάνσεις, ενώ έχει εξαιρετική χημεία με τη συμπρωταγωνίστριά του.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει και η Arsena Thomas, η οποία κάνει εξαιρετική δουλειά ως νεαρή Lady Danbury, η οποία βρίσκεται παγιδευμένη σε έναν δυστυχισμένο γάμο με έναν πολύ μεγαλύτερό της άντρα -στον οποίο την είχαν «τάξει» σε ηλικία τριών ετών- και τη βλέπουμε να προσπαθεί κυριολεκτικά με νύχια και με δόντια να προσπαθεί να επιβιώσει, κυνηγώντας μια καλύτερη ζωή.

Για πολλούς, η σειρά προσπαθεί να χωρέσει πολλά θέματα μέσα σε έξι μόλις επεισόδια. Πέρα από την ψυχική υγεία του Γεώργιου, μεγάλο μέρος της σειράς αφορά σε φυλετικά θέματα και τον ρατσισμό, με κυρίαρχο topic το «Μεγάλο Πείραμα», δηλαδή ο γάμος μιας μαύρης αριστοκράτισσας με τον βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας και την ενσωμάτωση των μαύρων υπηκόων στην Αυλή και την καλή κοινωνία. Επίσης, παρουσιάζονται και οι πρώτοι queer χαρακτήρες στο σύμπαν του «Bridgerton», καθώς ένα από τα storylines της σειράς είναι ο κρυφός έρωτα του Brimsley και του Reynolds, που υποδύονται το δεξί χέρι της βασίλισσας και του βασιλιά, αντίστοιχα.

Πέρα, λοιπόν, από τα κοινωνικά θέματα που για πολλούς δεν καταφέρνει να εμβαθύνει, all in all πρόκειται για μια σειρά που θα απολαύσουν οι fans του είδους -και όχι μόνο.