Πρόκειται για την κορυφαία κατηγορία πράσινου τσαγιού της Ιαπωνίας, από το Κιότο. Αναπτύχθηκε και πωλήθηκε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία το 1835. Καλλιεργείται σε σκιά και η συγκομιδή του έχει μια πιο εξειδικευμένη προσέγγιση. Η διαδικασία σκίασης επιτρέπει στο φυτό να παράγει περισσότερη χλωροφύλλη, με αποτέλεσμα τα φύλλα να πάρουν μια πιο σκούρα πράσινη απόχρωση. Σε αντίθεση με τις σύγχρονες τεχνικές συγκομιδής τσαγιού, οι αγρότες διαλέγουν με το χέρι τα φύλλα τσαγιού Gyokuro, διασφαλίζοντας ότι κάθε φύλλο έχει ακριβώς τον σωστό χρόνο για να αναπτυχθεί.
Το μενού του Ohayo tea house
Εκτός από τσάι, must try στο Ohayo tea house είναι η magenta λεμονάδα. Ένα μπλε υγρό έρχεται μέσα σε ένα ποτήρι, σαν άλλο μαγικό φίλτρο, συνοδεύομενο από ένα μικρό pot με χυμό λεμονιού. Προσθέτοντας όσο χυμό εσύ επιθυμείς –ανάλογα πόσο ξινό το θες- το μπλε αλλάζει χρώμα, παίρνοντας μια πιο μωβ απόχρωση.
Το μενού περιλαμβάνει και λιχουδιές, όπως τάρτα με κατσικίσιο τυρί και καραμελωμένα κρεμμύδια και quiche lorraine, αλλά και brioche με προσούτο, σολομό ή μανιτάρι.
Για κάτι πιο ελαφρύ, το γιαούρτι με τα flakes καρύδας, granola αποτελεί ιδανική επιλογή. Σερβίρεται σε ένα μπολ που θυμίζει βράχο και είναι πολύ instagram-ικό.
Πριν φύγεις δοκίμασε το yuzu carrot cake (άχαστο) και αν το matcha είναι στις γεύσεις σου επέλεξε το τιραμισού με ελαφριά μους μασκαρπόνε, πράσινο τσάι matcha και σαβαγιάρ βουτηγμένα σε espresso.