shutterstock
shutterstock
ΥΓΡΗ ΣΚΙΑ

Το must have προϊόν ομορφιάς που πρέπει να δοκιμάσουμε όλες αυτή τη σεζόν


Η ομορφιά έχει επιστρέψει στο φυσικό look, αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε τα έντονα makeup looks.

Το smokey look ήταν, είναι και θα παραμείνει το αγαπημένο μας μακιγιάζ που τονίζει τα μάτια μας και απογειώνει όλα τα outfits.

Η διαφορά είναι ότι φέτος δουλεύουμε την βάση του κινητού βλεφάρου με σκιά διαφορετικής υφής από αυτή που έχουμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια. Οι matte αλλά και οι shimmery σκιές δίνουν την θέση τους στις υγρές.

Με πιο κρεμώδες αποτέλεσμα, μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση, είναι βέβαιο ότι οι υγρές σκιές θα σας λύσουν τα χέρια -στα συν και το γεγονός ότι δεν λερώνουν όσο οι υπόλοιπες. 

Διάσημα beauty brands όπως YSL, Dior, MAC έχουν κυκλοφορήσει τεράστια γκάμα αποχρώσεων σε υγρές σκιές και το μόνο που μένει είναι να μάθουμε πώς να τις χρησιμοποιούμε σωστά. 
 

Eye tint, Giorgio Armani-7 shadow
Eye tint, Giorgio Armani-7 shadow

Σε περίπτωση που θέλουμε να σχηματίσουμε γωνία, ξεκινάμε πρώτα από εκεί και προτιμάμε powder σκιά.

Στο τέλος, αφού έχουμε ολοκληρώσει οποιαδήποτε λεπτομέρεια στο μάτι, εφαρμόζουμε με απαλές, ταμποναριστές κινήσεις ελάχιστη υγρή σκιά στο κέντρο του κινητού βλεφάρου και κρατάμε για περίπου 1 λεπτό τα μάτια μας κλειστά. Αυτό γιατί θέλουμε να στεγνώσει και να μη λερώσει το καπάκι των ματιών μας. 

Pure Color Envy Shadowpaint, Estee Lauder-05, mood
Pure Color Envy Shadowpaint, Estee Lauder-05, mood

Αν, πάλι,θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μία έντονη σκιά σε όλο το κινητό βλέφαρο, απλά την απλώνουμε με απαλές ταμποναριστές κινήσεις και προσθέτουμε σταδιακά μέχρι να αποκτήσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. 
 

Full metal shadow, YSL-07 aquatic cooper
Full metal shadow, YSL-07 aquatic cooper

Για πιο εντυπωσιακό look προσθέτουμε μολύβι στις ρίζες των βλεφάρων, ιδανικά ξεκινάμε πρώτα από αυτό και στη συνέχεια προχωράμε με την υγρή σκιά.

Extra Info: Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε πινέλο για την εφαρμογή της σκιάς, φροντίστε να είναι εντελώς στεγνό και χρησιμοποιήστε το με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που περιγράφουμε παραπάνω. Με απαλές, ταμποναριστές κινήσεις πάνω στο κινητό βλέφαρο. Επίσης, μην ξεχνάτε να ολοκληρώνετε οποιοδήποτε μακιγιάζ ματιών με μάσκαρα στις ρίζες των βλεφαρίδων σας.