Pexels/  Daria Shevtsova
Pexels/ Daria Shevtsova
FROM NEW YORK WITH LOVE

Πώς στολίζουν οι Νεοϋρκέζοι το σπίτι τους τις φετινές γιορτές


To 2018, το Instagram έζησε την πιο δυνατή στιγμή του: το Facebook ένιωσε την «ανάσα» του και όχι άδικα.

Το Instagram μοιάζει με ένα φωτογραφικό κολάζ που φτιάχνεται από ανθρώπους σε κάθε γωνιά του κόσμου -όλο και περισσότεροι το επιλέγουν για την δικτύωσή τους: είναι συναρπαστικό να το εξερευνάς αρκεί να «φιλτράρεις» τις πληροφορίες που αντανακλούν οι εκατοντάδες φωτογραφίες που θα προσπεράσεις σε κάθε σου σερφάρισμα.

Ετσι, λοιπόν, το Instagram μηδένισε την χιλιομετρική απόσταση που μας χωρίζει από τη Νέα Υόρκη και με μερικά κλικ ταξιδέψαμε με το νου στις εορταστικά στολισμένες γειτονιές της.

Ο Δεκέμβριος είναι αφιερωμένος στη λάμψη, τα χρώματα και την ζεστασιά: ίσως αυτές να είναι και οι κύριες συνισταμένες των γιορτών. Σε όλο τον κόσμο. Μόνο που στη Νέα Υόρκη, η πολυτέλεια και το glam είναι επίσης αναπόσπαστα κομμάτια των γιορτών.

Η διακόσμηση τις γιορτινές ημέρες είναι για τους Νεοϋορκέζους μια ευκαιρία να εκφράσουν το attitude που έχουν για την ζωή: τίποτα δεν είναι αρκετό και τίποτα δεν είναι αδύνατο.

Αν κάνετε ένα scroll στις φωτογραφίες που εντοπίσαμε στο Instagram, κατευθείαν από τη Νέα Υόρκη, θα διαπιστώσετε ότι η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση εκεί διακρίνεται από πολυτέλεια που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει τα όρια της υπερβολής (σσ. για παράδειγμα ένα πελώριο χριστουγεννιάτικο δέντρο κοσμεί την είσοδο ενός σπιτιού και αναρωτιέται κανείς πώς οι ένοικοι καταφέρνουν να μπουν).

Το κόκκινο είναι ο ηγέτης της παλέτας των χρωμάτων και τα λαμπόνια γύρω από τα δέντρα στήνουν έναν χορό λάμψης.

Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν πώς τα design σπίτια της Νέας Υόρκης προετοιμάστηκαν για τις γιορτές: