Για 9η χρονιά, αγοράζουμε έργα καλλιτεχνών με 50 ευρώ και υποστηρίζουμε έναν μεγάλο σκοπό | 0 bovary.gr
Για 9η χρονιά, αγοράζουμε έργα καλλιτεχνών με 50 ευρώ και υποστηρίζουμε έναν μεγάλο σκοπό | 0 bovary.gr
08|11|2018 11:18
SHARE
ΕΚΠΛΗΞΗ IX

Για 9η χρονιά, αγοράζουμε έργα καλλιτεχνών με 50 ευρώ και υποστηρίζουμε έναν μεγάλο σκοπό


Ενατη «Εκπληξη», ένατη χρονιά που υποστηρίζουμε έναν εξαιρετικό σκοπό.

Η δύναμη της Τέχνης επιστρατεύεται για μία ακόμη φορά για να αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων που ζουν στην Αθήνα, προς το καλύτερο.

Για 9η χρονιά, η Τέχνη θέτει υπό τη σκέπη της τους αστέγους της Αθήνας, αφού η καλλιτεχνική κοινότητα στέκεται στο πλάι τους μέσα από την έκθεση «Έκπληξη 9» που διοργανώνεται από την εικαστική πλατφόρμα artAZ και θα φιλοξενηθεί στον χώρο «ΓΗ Κ44», στο Γκάζι, μεταξύ 23-25 Νοεμβρίου 2018.

Η καλλιτεχνική κοινότητα συσπειρώνεται και φέτος για να υποστηρίξει τους στους άστεγους συμπολίτες μας και το έργο της ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΚΟ, η οποία από το 2001 υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης περιλαμβάνοντας δράσεις από την πρόληψη έως την αποκατάσταση.

Κάθε χρόνο συγκεντρώνονται περίπου 300 μικρής διάστασης έργα, τα οποία διατίθενται όλα έναντι του συμβολικού ποσού των 50 €.

Οι καλλιτέχνες δημιουργούν μικρά έργα, ώστε να μπορεί ο καθένας να υποστηρίξει τον σκοπό και, κάνοντάς το, να αποκτήσει ένα πολύτιμο ενθύμιο.

Ποια είναι η έκπληξη; Η ταυτότητα του καλλιτέχνη είναι μυστική. Τα έργα είναι υπογεγραμμένα στην πίσω πλευρά, ενθαρρύνοντας το κοινό να επιλέξει με μόνο γνώμονα το προσωπικό γούστο.

Στην «Έκπληξη», συμμετέχουν καλλιτέχνες όλων των ειδικοτήτων, καταξιωμένοι και πρωτοεμφανιζόμενοι, μικροί και μεγάλοι, Έλληνες και ξένοι. Αυτό που τους ενώνει είναι η διάθεσή τους να κάνουν τον κόσμο πιο όμορφο μέσα από τη δουλειά τους.

Η ΕΚΠΛΗΞΗ είναι μια εικαστική γιορτή που αναδεικνύει το κοινωνικό πρόσωπο της Σύγχρονης Τέχνης και μαζί τις κυρίαρχες εικαστικές τάσεις της εποχής.

H πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2009 και, έκτοτε, περισσότεροι απο 2000 καλλιτέχνες απ΄όλον τον κόσμο έχουν στηρίξει την εκστρατεία, προσφέροντας τα έργα τους για τη στήριξη των συνανθρώπων μας. Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια του εικαστικού κόσμου.

Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν την ευκαιρία ενισχύοντας τον σκοπό να αποκτήσουν ένα ήδη πολύτιμο έργο, ή ένα που ίσως αποκτήσει μεγάλη αξία προσεχώς.

Σίγουρα όμως θα αποκτήσουν ένα έργο που διάλεξαν επειδή τους αρέσει.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν για αρχή να μελετήσουν τα έργα online στο artAZ και να σημειώσουν προκαταβολικά τους κωδικούς της επιλογής τους στη διεύθυνση (www.artaz.gr/surprise). Νέα έργα προστίθενται σε καθημερινή βάση, μέχρι τα εγκαίνια της έκθεσης.

Μεταξύ 23-25 Νοεμβρίου 2018 η ΕΚΠΛΗΞΗ 9 θα μεταφερθεί στον χώρο «ΓΗ Κ44», για την ζωντανή έκθεση και την πώληση των έργων.

Σημειώστε ότι τα έργα διατίθενται με σειρά προτεραιότητας.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο της “ΕΚΠΛΗΞΗ 9” θα πραγματοποιηθεί σιωπηλή δημοπρασία έργων μεγαλύτερης διάστασης που παρουσιάζονται στην έκθεση.

Η διαδικασία της δημοπρασίας είναι ανοιχτή και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018.

Στον εκθεσιακό χώρο θα παρουσιαστεί ταυτόχρονα έκθεση των έργων του βιβλίου «Η Ελληνική Τέχνη από το Α έως το Ω», που μόλις κυκλοφόρησε από την επιμελήτρια της «ΕΚΠΛΗΞΗ 9» Αλεξάνδρα Κολλάρου και τις εκδόσεις Key Books.

 Η συγγραφέας έχει μετατρέψει τις εικονογραφήσεις του βιβλίου σε πίνακες, οι οποίοι θα διατεθούν μέσα από ένα πρωτότυπο σύστημα, σαν εικαστικό παιχνίδι – ο καθένας θα μπορεί να προσφέρει ότι θέλει για να τους αποκτήσει.

Επίσης, για κάθε αντίτυπο του βιβλίου που θα διατεθεί στην έκθεση, οι εκδόσεις Key Books θα προσφέρουν 20% του ποσού για την υποστήριξη του σκοπού της ΕΚΠΛΗΞΗ 9.

Για τους καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να στηρίξουν την πρωτοβουλία σημειώνουμε ότι η εκστρατεία δέχεται συμμετοχές μέχρι την τελευταία στιγμή.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το www.artaz.gr/surprise για περισσότερες πληροφορίες.