Ισιωμα μαλλιών με στρογγυλή βούρτσα, Φωτογραφία: Shutterstock/ By MilanMarkovic78
Ισιωμα μαλλιών με στρογγυλή βούρτσα, Φωτογραφία: Shutterstock/ By MilanMarkovic78
ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΠΟ

Tο μυστικό της στρογγυλής βούρτσας για να πετύχεις ολόισια μαλλιά


Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Στο κεφάλαιο φροντίδα των μαλλιών ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, που θέλει ιδιαίτερη προσοχή είναι η βούρτσα με την οποία θα επιλέξεις να χτενίσεις τα μαλλιά σου.

Είναι ένα αντικείμενο απόλυτα χρηστικό και το οποίο χρησιμοποιείς κάθε μέρα, κάποιες φορές περισσότερες από μια φορά μέσα στην ημέρα. 

Μας αρέσουν τα ίσια μαλλιά καθώς λεπταίνουν το πρόσωπο, είναι γοητευτικά και θηλυκά. Τα αυστηρά, ολόισια μαλλιά είναι από τα πιο δημοφιλή χτενίσματα και είναι πάντα στη μόδα. 

Ωστόσο, για να πετύχει κανείς ένα τέτοιο hair look προϋποθέτει ότι πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά να χειρίζεται την στρογγυλή βούρτσα. 

Εντάξει, όλες ξέρουμε να ισιώνουμε τα μαλλιά μας. Αλλες λιγότερο καλά και άλλες περισσότερο. Σίγουρα, όμως υπάρχουν ορισμένοι τρόποι, μυστικά, κόλπα και συμβουλές που θα μπορούσαν  να σε βοηθήσουν προκειμένου να πετύχεις το τέλειο ίσιωμα στα μαλλιά σου.

Aν ξέρεις πώς να χρησιμοποιείς την στρογγυλή βούρτσα, τότε μπορεί να αποδειχτεί ένα αληθινά μαγικό εργαλείο που στα χέρια σου θα κάνει θαύματα.

1. Ο πρώτος και βασικός κανόνας είναι ότι ότι χρησιμοποιούμε την στρογγυλή βούρτσα μόνο όταν τα μαλλιά μας είναι εντελώς στεγνά. 

Αυτό σημαίνει ότι στεγνώνουμε πολύ καλά τα μαλλιά μας μετά το λούσιμο. Δεν θέλει βιασύνη, πρέπει να έχεις υπομονή και να μην είναι νωπά τα μαλλιά σου όταν πας να τα ισιώσεις. Ενα καλό πιστολάκι μαλλιών με δυνατή ισχύ είναι ό,τι καλύτερο για να στεγνώνεις γρήγορα κι αποτελεσματικά τα μαλλιά σου σαν επαγγελματίας!

Shutterstock/By L Julia
Shutterstock/By L Julia

 

 

2. Αγόρασε την στρογγυλή βούρτσα που σου ταιριάζει 

Στην αγορά υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη, τόσα που μας μπερδεύουν. Αυτό που θέλουμε είναι μια μόνο βούρτσα που να ταιριάζει στα μαλλιά μας. Ανάλογα το μήκος των μαλλιών σας, το πιθανότερο είναι πως χρειάζεστε μια μεσαία, στρογγυλή βούρτσα.

3. Χτένισε και ίσιωσε την κάθε τούφα ξεχωριστά για να μην μπερδεύονται τα μαλλιά σου. 

Θα το πετύχεις καλύτερα τραβώντας ελαφρά τα μαλλιά από τη ρίζα προς τις άκρες ενώ ταυτόχρονα ο ζεστός αέρας του σεσουάρ που θα διοχετεύεις θα πρέπει να ακολουθεί την κίνηση της βούρτσας. Οταν χρησιμοποιείς την στρογγυλή βούρτσα πρέπει να ισιώνεις τμηματικά τα μαλλιά σου. Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχεις το καλύτερο δυνατό ίσιωμα. 

Διαβάστε επίσης: Με αυτό το τρικ θα έχεις υπέροχα κυματιστά μαλλιά μέσα σε λιγότερα από 10 λεπτά

Ένας hair stylist λέει τι πρέπει να κάνεις αν δεν θέλεις να χάνεις μαλλιά στο λούσιμο

Πώς θα πεις αντίο για πάντα στα μαλλιά που φριζάρουν