Ladies Run 2018: Τρέξαμε στον πιο όμορφο αγώνα της πόλης (κυριολεκτικά) | 0 bovary.gr
Ladies Run 2018: Τρέξαμε στον πιο όμορφο αγώνα της πόλης (κυριολεκτικά) | 0 bovary.gr
24|10|2018 17:36
SHARE
LADIES RUN

Ladies Run 2018: Τρέξαμε στον πιο όμορφο αγώνα της πόλης (κυριολεκτικά)


Αυτός ο αγώνας, τα είχε όλα. Σε υπερθετικό βαθμό.

Νέα πρόσωπα στο βάθρο, απίθανες stylish εμφανίσεις, αλλαγές στη διαδρομή, αρσενικοί γκεστ - σταρ, φιλανθρωπική προσφορά, reunion γνωστών ηθοποιών, ακόμα και μια «κινηματογραφική» πρόταση γάμου στη νικήτρια, στον τερματισμό, μπροστά στην πιο premium παραλία της Αττικής, την Astir Beach

Υπάρχει ένας πολύχρωμος αγώνας δρόμου που γίνεται ετησίως, τέτοια εποχή, εδώ και 7 -πλέον- χρόνια. Τον ξέρεις σίγουρα αν είσαι γυναίκα που αγαπά το τρέξιμο. Διότι σε σένα απευθύνεται και σε παρακινεί μέσω της συμμετοχής σου να βοηθήσεις να συγκεντρωθούν χρήματα που θα ενισχύσουν άλλες γυναίκες που το έχουν ανάγκη, μέσω του σωματείου ΔΕΣΜΟΣ. 
Γνωρίζεις όμως αυτόν τον αγώνα και όταν είσαι άντρας που βρίσκεται κοντά σε μια Lady. Σ’ αυτή τη γυναίκα που τρέχει. Ως αδερφός, σύζυγος, σύντροφος ή απλός φίλος. Αφού για εβδομάδες πριν θα μιλάει για το event που πλησιάζει, θα είναι στα τηλέφωνα να κανονίζει παρέες και θα προβάρει ενδυμασίες και αθλητικά αξεσουάρ γι αυτή τη μοναδική Κυριακή του χρόνου.

Οι τρεις πρώτες στο βάθρο: Στο κέντρο η Κατερίνα Μπερδούση, χρυσό μετάλλιο. Αριστερά η Ντενίζ Δημάκη, αργυρό μετάλλιο. Δεξιά η Στέλλα Αλεξανδρίδου, χάλκινο μετάλλιο.
Οι τρεις πρώτες στο βάθρο: Στο κέντρο η Κατερίνα Μπερδούση, χρυσό μετάλλιο. Αριστερά η Ντενίζ Δημάκη, αργυρό μετάλλιο. Δεξιά η Στέλλα Αλεξανδρίδου, χάλκινο μετάλλιο.

Η ιστορία αυτής της Κυριακής ξεκινά με ύπνο νωρίς το Σαββατόβραδο, και ξύπνημα, την επόμενη, για να είσαι στο πόδι από νωρίς, έτοιμη να κάνεις το προσωπικό σου ρεκόρ. Ευτυχώς η Βουλιαγμένη, τα πρωινά είναι ήσυχη, οι ξενύχτηδες έχουν μαζευτεί και η μεγάλη μάζα των ημερήσιων εκδρομέων στις παραλίες, για όσο έχει ακόμη καλό καιρό, δεν έχει ξεμυτίσει. Έτσι, το αμάξι κυλά γλυκά και η εικόνα της παραλίας στο τέλος του «διαδρόμου» που οδηγεί στη θάλασσα, πλησιάζει όλο και πιο γοργά.

Το ρολόι γράφει 8 το πρωί της Κυριακής 21 Οκτωβρίου του 2018. 

08:05. Οι γλάροι ήρθαν πρώτοι, πριν από όλους. Σε καλημερίζουν με τρία δυνατά κρωξίματα. Περνάς την είσοδο της Astir Beach, του Official Hub του αγώνα, και το πρώτο που βλέπεις είναι ένας αρχαίος ναός. Εάν οι μόνες φορές που έχεις επισκεφθεί για μπάνιο τη Βουλιαγμένη είναι στη δημόσια «απέναντι» πλευρά και δεν έχεις ζήσει την εμπειρία της Astir Beach, του Official Hub του θεσμού, ίσως νομίσεις ότι φταίει που δεν έχεις πιει καφέ ακόμη. Με μια πιο προσεκτική ματιά, διαβάζεις την επιγραφή που σε πληροφορεί:  “Ναός Απόλλωνος Ζωστήρος”. Νιώθεις κάτι από την μαγεία του να σε διαπερνά. Δεν είναι τυχαία η ενέργεια που αιωρείται στη χερσόνησο του Λαιμού της Βουλιαγμένης, αυτόν τον ευλογημένο τόπο, γνωστό από την αρχαιότητα για τη μοναδική του αύρα. 

Όπως κάθε χρόνο, το Ladies Run έγινε “πασαρέλα” από όπου παρέλασαν όλες οι τελευταίες τάσεις του fitness style.
Όπως κάθε χρόνο, το Ladies Run έγινε “πασαρέλα” από όπου παρέλασαν όλες οι τελευταίες τάσεις του fitness style.

08:10. Βρίσκεσαι στην περίφημη Astir Beach, την πιο εμβληματική παραλία της Αττικής, με ιστορία δεκαετιών ως σημείο συνάντησης της Αθηναϊκής και της διεθνούς ελίτ. Εκατό μέτρα στα αριστερά σου όπως κοιτάς το γαλάζιο της θάλασσας, ξεδιπλώνεται ένα εντυπωσιακό νέο lounge bar με λευκά περιστύλια. Είναι το νέο στολίδι της παραλίας που ειδικά για το Ladies Run έχει μεταμορφωθεί σε sponsors village με ένα μεγάλο μπαρ στο κέντρο. Το κάθε περιστύλιο είναι αφιερωμένο σε έναν από τους μεγάλους χορηγούς ενώ στο τέρμα του ξύλινου deck έχει στηθεί το βάθρο των απονομών. 

08:15. Πλησιέστερο στη γραματεία του αγώνα, το περίπτερο του ΟΠΑΠ φιλοξενεί κάτι σαν σαλόνι ομορφιάς: Επαγγελματίες hair stylists πλέκουν κοτσιδάκια, κάτω από την επιγραφή #zisetinempeiria. Η ουρά για την κόμμωση του Ladies Run ακόμα είναι σύντομη. «Ελπίζω να βγάλει ήλιο» μονολογεί μια κυρία περιμένοντας. «Θα βγάλει όπως κάθε χρόνο», της απαντά η φίλη της.

Στο περίπτερο του ΟΠΑΠ, επαγγελματίες hair stylists έπλεκαν κοτσιδάκια στις δρομείς. Μια πρωτοβουλία #zisetinempeiria που έκλεψε την παράσταση
Στο περίπτερο του ΟΠΑΠ, επαγγελματίες hair stylists έπλεκαν κοτσιδάκια στις δρομείς. Μια πρωτοβουλία #zisetinempeiria που έκλεψε την παράσταση

08:20. Οργασμός κινητικότητας: Μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές σε πόστα και περίπτερα. Ανακαλύπτεις: το περιστύλιο που είναι αφιερωμένο στον Banking Partner του θεσμού, την Εθνική Τράπεζα. Εκεί βρίσκεις το i-bank payband Visa, την πιο “tech-chic” προπληρωμένη κάρτα για εύκολες, γρήγορες και ασφαλείς συναλλαγές. Βεβαίως, το 7ο Ladies Run, είχε το δικό του, συλλεκτικό ροζ i-bank payband Visa. Στον ίδιο χώρο, η Εθνική Τράπεζα έχει στήσει και ένα διαφορετικό βάθρο απονομών, όπου οι δρομείς φωτογραφίζονται… γιατί όλες είναι νικήτριες! 

08:25. Παραδίπλα, μια ομάδα Ladies που είναι ντυμένες στα μαύρα, προτείνουν το βελούδινο αλλά άπαχο ρόφημα Arla Protein, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Eίναι η νέα «τρέλα» των αθλούμενων που απολαμβάνουν ένα σοκολατένιο -ή το λαχταριστό βανιλάτο- ρόφημα, που συμβάλει στην ανάπτυξη της μυϊκής τους μάζας. Το ρόφημα είναι ιδανικό μετά από κάθε αθλητική προσπάθεια, για ενυδάτωση, ενέργεια και αποκατάσταση. Και απόλαυση. 

Νέα  δρομικά κορίτσια στο 7ο Ladies Run: Η stylish Αικατερίνη Κουτλή με το goodie bag της ERGO, και η δυναμική Στέλλα Αλεξανδρίδου, πρέσβειρα της ARLA, που τερμάτισε τρίτη στη γενική κατάταξη
Νέα δρομικά κορίτσια στο 7ο Ladies Run: Η stylish Αικατερίνη Κουτλή με το goodie bag της ERGO, και η δυναμική Στέλλα Αλεξανδρίδου, πρέσβειρα της ARLA, που τερμάτισε τρίτη στη γενική κατάταξη

08:30. Ώρα για την αναμνηστική φωτογραφία των εθελοντών, προτού φύγουν για τα πόστα τους: Εκατό χαρούμενα πρόσωπα, ντυμένα ασορτί με καπέλο Ladies Run TEAM της Samsung, T-shirts της adidas σε έντονο μπλε, και κομψά μαύρα αντιανεμικά τζάκετ, προσφορά της ERGO. Αυτό είναι το πιο όμορφο «οικογενειακό» κλικ κάθε χρόνο στο Ladies Run!

08:35. Πάνω από τις μισές κυρίες και δεσποινίδες, ήρθαν να παραλάβουν τα goodie bags, τα νούμερα και την εγγραφή τους, το Σάββατο, στο Official Hub του αγώνα, στην πανέμορφη Astir Beach. Οι υπόλοιπες που βρίσκονται; Θα προλάβουν; Τα παιδιά στην γραμματεία κοιτιούνται με αγωνία. 
 
08:40. Εν τω μεταξύ οι πρώτες Ladies ανοίγουν το προσωπικό τους goodie bag και προβάρουν το πρώτο δώρο τους, το τεχνικό Τ-shirt της adidas: Με την πρωτοποριακή τεχνολογία Climalite που απομακρύνει την υγρασία, θα τις κρατήσει στεγνές στον αγώνα. Αποκλειστικά σχεδιασμένο για ladies, στο θηλυκό χρώμα της terracotta, διαθέτει γυναικεία «μεσάτη» γραμμή όπερ σημαίνει πως ταιριάζει “γάντι” σε όλες.

Η τραγουδίστρια Θωμαΐς Απέργη είναι fitness & Samsung fanatic
Η τραγουδίστρια Θωμαΐς Απέργη είναι fitness & Samsung fanatic

09:01. Ξεκινά το πρόγραμμα της Μαρίας Παπιδάκη, DJ από ιδρύσεως του θεσμού: Ο ρυθμός ανεβαίνει… Η Μαρία -που έχει αποκτήσει και μωβ ανταύγειες στα μαλλιά- αρπάζει το μικρόφωνο και αρχίζει τα καλωσορίσματα, τις πρώτες οδηγίες και τις απαραίτητες ευχαριστίες, με στυλ ροκ σταρ. 

09:10. Στην κούνια του περιπτέρου της adidas, οι κυρίες αιωρούμενες ανακαλύπτουν τα πρωτοποριακά μοντέλα Parley for the Oceans, αθλητικά παπούτσια από ανακυκλωμένο πλαστικό. Καλύτερα να φοράς το παραπανίσιο πλαστικό, παρά να καταλήγει στο βυθό της θάλασσας σκέφτηκε η adidas, και δεν υπάρχει ειδυλλιακότερος τόπος για να υπογραμμιστεί το μήνυμα, από την πιο premium παραλία της Αττικής. Στο περίπτερο του Sports Partner του Ladies Run “συχνάζουν” και φέτος όπως κάθε χρόνο δεκάδες bloggers, influencers και ποθητές Instagrammers που διαπρέπουν στο στυλ, στο fitness ή και -συχνότερα- στα δύο!

09:18. Η ουρά στην γραμματεία έχει ξεπεράσει τον εαυτό της. Προφανώς και ήρθαν και οι τελευταίες Ladies, όλες μαζί. Μέσα στο φάκελο με τον αριθμό συμμετοχής, υπάρχει και αυτοκόλλητο, με την υπογραφή της ERGO, ασφαλιστικού συνεργάτη του Ladies Run για να επικολληθεί στο goodie bag (επίσης προσφορά της ERGO) και να παραδοθούν τα προσωπικά αντικείμενα των δρομέων στη γκαρνταρόμπα. Αυτές οι λεπτομέρειες μαζί με το ασφαλιστικό συμβόλαιο που καλύπτει κάθε συμμετοχή για προσωπικό ατύχημα και αστική ευθύνη, όπως κάθε χρονιά από το 2012, έχουν κάνει την ERGO έναν από τους πολυτιμότερους «αγγέλους» των Ladies.

Δίδυμα του fitness. Πόλυ Χάτζογλου και Βίβιαν Δράκου δεν είναι απλά οι FitVPaddiction αλλά και Ladies Run & adidas - addicted. Δίπλα τους τα νέα στολίδια της adidas Parley for th Oceans, από ανακυκλωμένο πλαστικό.
Δίδυμα του fitness. Πόλυ Χάτζογλου και Βίβιαν Δράκου δεν είναι απλά οι FitVPaddiction αλλά και Ladies Run & adidas - addicted. Δίπλα τους τα νέα στολίδια της adidas Parley for th Oceans, από ανακυκλωμένο πλαστικό.

09:20. Εθελοντές και δρομείς βγάζουν σέλφι με μανία μπροστά σε banners χορηγών και στη θάλασσα. Το #ladiesrungreece πλημυρίζει το Ιnstagram.

09:23. Ξεκινά το ζέσταμα των δρομέων στο γρασίδι από την Μάντη Περσάκη, μια Lady η οποία δεν έχει μόνο γνώση του αντικειμένου της ως διδάκτωρ φυσικής αγωγής αλλά είναι και μια περσόνα που μαγνητίζει και κάνει την “αγκαρεία” των διατάσεων, παιχνίδι, με την υπογραφή του ΟΠΑΠ. 

09:30. Πυκνώνουν τα όμορφα μπλουζάκια του ΙΑΣΩ running team που μαζί με το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και το ασθενοφόρο που σταθμεύει στην είσοδο έχουν κάνει δυναμική εμφάνιση στην Astir Beach, εμπνέοντας θηλυκότητα και σιγουριά. Το ΙΑΣΩ, ένας θεσμός της υγείας για Ladies, έχει ήδη κάνει πλήρη εργομετρικό έλεγχο και πελματογράφημα σε όσες δρομείς έσπευσαν στο νέο physio κέντρο του, τις προηγούμενες μέρες, ώστε να είναι πανέτοιμες για την αναμέτρηση. 

09:55. Ενώ όλοι περιμένουν την εκκίνηση, ο δημιουργός του Ladies Run Κίμων Φραγκάκης, επιδίδει το αποδεικτικό της κατάθεσης της φετινής ενίσχυσης στην Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΔΕΣΜΟΥ, Αλέξια Κατσαούνη και εξηγεί στις συγκεντρωμένες Ladies ότι και με το φετινό έμβασμα ο θεσμός έχει προσφέρει 25.000 ευρώ σε ευπαθείς ομάδες γυναικών. Η Αλέξια Κατσαούνη παίρνει το μικρόφωνο και ανακοινώνει την πρώτη πρωτοβουλία Ladies Run & ΔΕΣΜΟΥ για φέτος: Πέντε νεαρές οικότροφοι του Λύρειου Ιδρύματος που καταστράφηκε μαζί με τα υπάρχοντά τους στις φωτιές του καλοκαιριού, θα αποκτήσουν νέους υπολογιστές καθώς πέρασαν στο πανεπιστήμιο και σε σχολές.

Ο δημιουργός του Ladies Run Κίμων Φραγκάκης με την επόμενη γενιά δρομέων για καλό σκοπό.
Ο δημιουργός του Ladies Run Κίμων Φραγκάκης με την επόμενη γενιά δρομέων για καλό σκοπό.

09:58. Ο σπουδαίος αθλητής Κώστας Γκελαούζος, πρώτος Έλληνας στον τελευταίο κλασικό Μαραθώνιο (και πρώτος -με ρεκόρ- στον Ημιμαραθώνιο), έχει φτάσει στην Astir Beach προσκεκλημένος της Arla, και ετοιμάζεται να δώσει το πρόσταγμα της εκκίνησης!
  
10:00. Ο αγώνας ξεκινά -όπως κάθε χρόνο- ακριβώς στην ώρα του. Τα μπλουζάκια της adidas στο ζεστό χρώμα της terracota πλημμυρίζουν την Απόλλωνος, τα κορίτσια τρέχουν προς την πανέμορφη οδό Λητούς, έπειτα ακολουθούν αντίθετη πορεία ως το Τέρμα του Λαιμού, περνάνε από την Astir Marina...Και ξαφνικά διακρίνονται οι μοτοσικλέτες της Τροχαίας και το ηλεκτρικό Nissan Leaf, επίσημο course car του αγώνα, να φτάνουν στην αψίδα με την προπορευόμενη Lady Κατερίνα Μπερδούση να “καλπάζει” πίσω τους!

10:20. Εκτός από τη νίκη και το μετάλλιο, τη νικήτρια περιμένει και μια αρμαθιά κόκκινα μπαλόνια, παρέα με πρόταση γάμου από τον σύντροφό της: Αμέσως πέφτει στην αγκαλιά του δακρυσμένη. Δεύτερη τερματίζει η πολυνίκης του θεσμού, η «σιδηρά κυρία» του Ladies Run Ντενίζ Δημάκη. Τρίτη κόβει το νήμα η Στέλλα Αλεξανδρίδου, μια ακόμα εντυπωσιακή Lady που θα ανεβεί φέτος για πρώτη φορά (όπως και η Κατερίνα Μπερδούση) στο βάθρο. 

10:21. Ναι, η Κατερίνα είπε το ναι!

Η Κατερίνα Μπερδούση κόβει το νήμα και αμέσως μετά, έρχεται η πρόταση γάμου από τον σύντροφό της!
Η Κατερίνα Μπερδούση κόβει το νήμα και αμέσως μετά, έρχεται η πρόταση γάμου από τον σύντροφό της!

11:00. Σχεδόν όλες οι δρομείς έχουν τερματίσει και επιστρέφουν συντεταγμένες στην πιο premium παραλία της Αττικής για να παραλάβουν το αναμνηστικό τους: Το νέο, συλλεκτικό δώρο του θεσμού, ένα stylish μενταγιόν που βλέπουμε για πρώτη φορά σε αγώνα.
 
11:10. Σε ειδικά διαμορφωμένες ξαπλώστρες, οι trainers της Μάντης Περσάκη αναλαμβάνουν την αποθεραπεία των δρομέων, πάνω σε γαλάζια στρώματα με το σήμα του ΟΠΑΠ και την προτροπή #zisetinempeiria. Έχετε ακούσει για πολυτελέστερο stretching μετά από αγώνα;

11:15. Η ουρά στα κοτσιδάκια έχει μεγαλώσει κι άλλο (μάλλον δεν θα σταματήσει, ούτε όταν «κλείσει» η παραλία). Παράλληλα, οι διασημότητες συνωστίζονται στο περίπτερο της Samsung, Χρυσού Χορηγού του αγώνα: Η εντυπωσιακά γυμνασμένη τραγουδίστρια Θωμαΐς Απέργη αλλά και η γλυκιά Survivor Ειρήνη Κολιδά. Και ακόμα, τρεις από τις πρωταγωνίστριες του "Νησιού", μιας από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της τηλεόρασης: Η Ευγενία Δημητροπούλου, η Αναστασία Τσιλιμπίου και η Γιούλικα Σκαφιδά, συναντήθηκαν ξανά στο φετινό Ladies Run, και τέσταραν τα απίθανα smartwatches της Samsung.

11:30. Ξεκινούν οι βραβεύσεις στις νικήτριες της γενικής κατάταξης και στις νικήτριες στις ηλικιακές κατηγορίες άνω των 18, άνω των 30, άνω των 40 και άνω των 50 ετών. Την πρώτη απονομή κάνει τιμητικά ο Αντιδήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Νίκος Βάσσης. Αξίζει να σημειώσουμε ότι για 7 χρόνια το δημοτικό συμβούλιο θέτει ομόφωνα υπό την αιγίδα του το Ladies Run. Οι πρωταθλήτριες ανεβαίνουν στο βάθρο για να τιμηθούν με το μετάλλιο τους: Ένα πραγματικό έργο τέχνης του Κωνσταντίνου Βαλάη, εμπνευσμένο από τον αρχαίο κότινο (στεφάνι) που προσέφεραν στους νικητές των Ολυμπιακών αγώνων.

Τα φετινά μετάλλια ήταν ένα αληθινό έργο τέχνης του Κωνσταντίνου Βαλαή.
Τα φετινά μετάλλια ήταν ένα αληθινό έργο τέχνης του Κωνσταντίνου Βαλαή.

12:00. Το 7ο -και τυχερό!- Ladies Run έχει περάσει στην ιστορία. Οι συμμετέχουσες επιστρέφουν για μια ακόμα βόλτα στα περίπτερα των χορηγών, για μια ακόμα γουλιά δροσερού νερού Contrex ή μια θρεπτική μπανάνα Fyffes. Άλλες χαλαρώνουν στις άνετες ξαπλώστρες της Astir Beach απολαμβάνοντας τη θέα του Μικρού Καβουρίου, ενώ πολλές σπεύδουν στα εστιατόρια της παραλίας για να απολαύσουν το μεσημεριανό τους γεύμα: Γιορτάζοντας τη λήξη ενός ακόμα πολύχρωμου αγώνα προσφοράς, στυλ και ευεξίας, μόνο για Ladies!


Σημείωση: 
Ο ετήσιος θεσμός του Ladies Run τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης. 
Κάθε χρόνο 5 ευρώ αφαιρουμένου του ΦΠΑ από κάθε συμμετοχή, διατίθενται μέσω του σωματείου ΔΕΣΜΟΣ (www.desmos.org) για τη στήριξη ευπαθών ομάδων γυναικών, κακοποιημένων, τοξικοεξαρτημένων, φυλακισμένων κ.α.
Το πιο μεγάλο ευχαριστώ αρμόζει στους εθελοντές, χωρίς τους οποίους η μεγάλη γιορτή του Ladies Run δεv θα μπορούσε να διεξαχθεί, για έβδομη χρονιά, με τόση επιτυχία!