Μια γυναίκα βγάζει selfie, Φωτογραφία: Shutterstock/By Dara Kaliton
Μια γυναίκα βγάζει selfie, Φωτογραφία: Shutterstock/By Dara Kaliton
ΕΡΕΥΝΑ

Θέλεις να δείχνεις νεότερη; Το μυστικό κρύβεται στα φρύδια σου, έρευνα αποκαλύπτει


Οσο εξοικειωμένες και να είμαστε με τη ρυτίδα που έκανε την εμφάνιση της ή τη χαλάρωση του δέρματος, πάντα θα θέλουμε να δείχνουμε νεότερες και όμορφες.

Πολλοί πιστεύουν ότι το πρόσωπο μας είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας. Για αυτό και όλοι μας προσπαθούμε με διάφορους τρόπους να βελτιώσουμε την εμφάνιση μας: καλλυντικές κρέμες, μακιγιάζ, αποτρίχωση, θεραπείες ενυδάτωσης κλπ. Όλα αυτά μπορούν να βοηθήσουν μέχρι ενός σημείου.

Ο συνδυασμός της σωστής διατροφής με την άσκηση και τον ποιοτικό ύπνο είναι το μυστικό που θα γυρίσει πίσω το χρόνο – τουλάχιστον στο πρόσωπό σου.

Νέα έρευνα όμως έρχεται να μας δείξει ότι ένα σημείο του προσώπου μας και συγκεκριμένα τα φρύδια μπορούν να μάς κάνουν να δείχνουμε νεότερες. 

Οπότε αν δεν έχεις ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα φρύδια σου, είμαστε εδώ για να σου πούμε ότι το σχήμα τους μπορεί να σου προσθέτει χρόνια.

Οπως τονίζει η έρευνα τα πυκνά φρύδια είναι σημάδι νιότης. Οσο μεγαλώνουμε, η φυσική διαδικασία γήρανσης κάνει τις τρίχες μας σε όλο το σώμα πιο λεπτές.

H αλλαγή αντίθεσης στα χαρακτηριστικά του προσώπου είναι ένα από τα βασικά πράγματα που λαμβάνουν υπόψη οι άνθρωποι, όταν προσπαθούν να μαντέψουν την ηλικία μίας γυναίκας.

Οσο ο ανθρώπινος οργανισμός γερνάει, τόσο τα φρύδια γίνονται πιο λεπτά και τα χείλη λιγότερο κόκκινα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει μικρότερη αντίθεση μεταξύ των χαρακτηριστικών και του δέρματος.

Η έρευνα τονίζει ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος υποσυνείδητα αντιλαμβάνεται την αντίθεση αυτή και είναι βασικό κριτήριο για να προκαθορίσει την ηλικία ενός προσώπου.

Shutterstock
Shutterstock

Oπως αναφέρει το Health, τα κόκκινα χείλη κάνουν τις γυναίκες να φαίνονται νεότερες καθώς είναι άμεσα συνδεδεμένο στον ανθρώπινο εγκέφαλο με την υγεία και την ομορφιά.

Συνεπώς, το πέρασμα του χρόνου κάνει τα φρύδια πιο λεπτά και το δέρμα πιο χαλαρό. Βάφοντας, σκουραίνοντας και γεμίζοντας τα φρύδια σας με ένα μολύβι στο χρώμα των μαλλιών σας (φρύδια και μαλλιά να είναι στην ίδια απόχρωση), θα τονίσετε τις γωνίες του προσώπου σας και θα δώσετε ένταση στο βλέμμα σας

Να θυμάστε ότι τα υπερβολικά λεπτά και αραιά φρύδια προσθέτουν χρόνια στην εμφάνισή μας ενώ τα γεμάτα φρύδια αφαιρούν! 

Προσπαθήστε να έχετε πάντα καλοσχηματισμένα φρύδια και φροντίστε όμως να μην τα τονίζετε πάρα πολύ με το μολύβι σας.

Διαβάστε επίσης: Αυτές οι 10 τροφές κρύβουν ένα μυστικό που σε κάνει να δείχνεις 10 χρόνια νεότερη

Στα 30, στα 40, στα 50 -Ποιο είναι το ιδανικό χτένισμα για να φαίνεσαι νεότερη σε κάθε ηλικία

6 τρόποι να δείχνεις νεότερη -Χωρίς μπότοξ

4 κουρέματα που θα σε κάνουν να δείξεις 10 χρόνια νεότερη