Charlie D.: Μια brasserie με γαλλική κουζίνα στη Θεσσαλονίκη που θυμίζει σκηνικό του Wes Anderson | 0 bovary.gr
Charlie D.: Μια brasserie με γαλλική κουζίνα στη Θεσσαλονίκη που θυμίζει σκηνικό του Wes Anderson | 0 bovary.gr
14|11|2018 12:24
SHARE
CHALIE D. BRASSERIE

Charlie D.: Μια brasserie με γαλλική κουζίνα στη Θεσσαλονίκη που θυμίζει σκηνικό του Wes Anderson


Εδώ και λίγες μέρες ένα μπιστρό με γαλλικό αέρα και κινηματογραφικό χαρακτήρα άνοιξε τις πόρτες του στην οδό Κομνηνών και στον αριθμό 10, εμπλουτίζοντας το γαστρονομικό χάρτη της Θεσσαλονίκης.

Ο γνωστός και επιτυχημένος Restaurateur, Απόστολος Τραστέλης και ο διάστερος Michelin Chef, Arnaud Bignon, συνεργάζονται με το ξενοδοχείο Excelsior, και την ιδιοκτήτρια του, Ισμήνη Τορνιβούκα, και δημιουργούν, από κοινού, ένα καινούριο και διαφορετικό project με ρομαντικό χαρακτήρα.
Το Charlie D. είναι μια brasserie με γαλλική κουζίνα χωρίς περίτεχνα στησίματα και περίπλοκες συνταγές. Εδώ ο επισκέπτης θα βρει ένα all day menu, με νόστιμα πιάτα σε προσιτές τιμές, που έχει επιμεληθεί ο Chef Arnaud Bignon. Για τον Arnaud Bignon, το Charlie D. ήταν μια ευκαιρία να επιστρέψει στα βασικά και στα απλά, ήταν μια ωραία, μικρή ανάσα στο μακροχρόνιο ταξίδι του στα gourmet εστιατόρια, ενώ στο μενού του θα ανακαλύψει κανείς τη φροντίδα και την αγάπη της γαλλίδας γιαγιάς του, σε συνδυασμό με κάποιες κρυμμένες ελληνικές πινελιές.

Το όνομα της brasserie προέρχεται από τον Τσαρλς Λούτγουϊτζ Ντότζσον, γνωστός ως Λιούις Κάρολ (Lewis Carroll), όπως ήταν το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο. Πρόκειται για τον Άγγλο συγγραφέα της «Aλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων», ένα από τα αγαπημένα βιβλία της Ισμήνης Τορνιβούκα. 

Το λογότυπο της brasserie απεικονίζει τον dodo, το χαρακτήρα του βιβλίου, που αντιπροσωπεύει τον ίδιο τον Dodgson, ο οποίος εξ’ αιτίας του τραυλισμού του, πρόφερε το επώνυμο του Do-Do-Dodgson.

Ο χώρος, φέρει την υπογραφή της Ελεάννας και του Θοδωρή Μακρίδη της Makridis Associates Architects, και χαρακτηρίζεται από ευρωπαϊκό και ζεστό περιβάλλον με σαφή αναφορά στον αγαπημένο σκηνοθέτη Wes Anderson και στην αδυναμία του στο ροζ χρώμα, το οποίο και πρωταγωνιστεί. 

Το Charlie D. λειτουργεί καθημερινά από τις 07.00 το πρωί μέχρι τις 23.00, με τον κατάλογο του να χωρίζεται σε τρία μέρη ανάλογα με την ώρα της ημέρας.

Από τις 07.00 μέχρι τις 13.00, σερβίρεται πρωινό, αμέσως μετά, και μέχρι τις 19.00, τη σκυτάλη παίρνει η κάρτα των μεσημεριανών πιάτων, ενώ  η μέρα κλείνει με τον βραδινό κατάλογο που σερβίρεται μέχρι τις 23:00. Α

κόμα, είναι ιδανική πρόταση για μια στάση για τον απογευματινό καφέ, με συνοδεία ενός λαχταριστού γλυκού. 

Το παραμυθένιο καρότσι των γλυκών, περιλαμβάνει τάρτες αλλά και το κλασικό “Chios Thessaloniki” με κρέμα μπουγάτσας και άρωμα μαστίχας Χίου.