Str.Eaters: Σε αυτόν τον πολυχώρο γεύσης στην πλατεία Καρύτση θα δοκιμάσεις 8 διαφορετικές κουζίνες | 0 bovary.gr
Str.Eaters: Σε αυτόν τον πολυχώρο γεύσης στην πλατεία Καρύτση θα δοκιμάσεις 8 διαφορετικές κουζίνες | 0 bovary.gr
20|11|2018 12:13
SHARE
STR. EATERS

Str.Eaters: Σε αυτόν τον πολυχώρο γεύσης στην πλατεία Καρύτση θα δοκιμάσεις 8 διαφορετικές κουζίνες


Tο Str.Eaters, το νέο street food project που φέρνει γαστρονομικό αέρα Γαλλίας και Αμερικής στο κέντρο της πόλης, δημιουργώντας για πρώτη φορά μέσα στον ίδιο χώρο οκτώ διαφορετικούς γευστικούς σταθμούς, άνοιξε τις πύλες του για τους food lovers και όχι μόνο.

Οι δημιουργοί του και ο ιδιοκτήτης του St Eaters, o Χρήστος Σαλαμόζης, εμπνευσμένοι κατά βάση από τα Food Halls της Νέας Υόρκης, το ονομάζουν «food court», πράγμα που σημαίνει περίπου έναν πολυχώρο γεύσης, που καλύπτει τις γαστρονομικές ανάγκες ακόμα και των πιο απαιτητικών.

Επειδή η ομάδα του St Eaters λατρεύει τους ρυθμούς της πόλης και τις κουζίνες του κόσμου, αποφάσισε για πρώτη φορά να ενώσει μέσα στον ίδιο χώρο οκτώ διαφορετικά γαστρονομικά spots, αφιερωμένα στα street food από πολλές χώρες του πλανήτη, όπως την Αμερική, το Μεξικό, την Κίνα, την Ιταλία, και φυσικά την Ελλάδα. Ο χώρος, βαμμένος με ζωντανά χρώματα, διαθέτει ξύλινους πάγκους και μαξιλάρες, όπου μπορείτε να καθίσετε και να απολαύσετε το φαγητό σας. 

Αν θέλετε, μπορείτε να το πάρετε στο χέρι και να περιπλανιέστε, ενώ μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας πιάτο συνδυάζοντας γεύσεις από πολλά περίπτερα, όπως δηλαδή περίπου συμβαίνει στα φεστιβάλ φαγητού.

Ο σεφ Μιχάλης Γιαννόπουλος έχει την επιμέλεια του μενού όλου του χώρου, και η λογική του στηρίζεται στο ότι σε κάθε περίπτερο κυριαρχούν συνταγές με ένα υλικό -πρωταγωνιστή.

Στόχος είναι ένας αχτύπητος συνδυασμός ποιότητας και τιμής, οπότε εδώ να ξέρετε ότι θα απολαύσετε ένα καλό γεύμα χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία. 

Στο Heggllo ξεχωρίζουν οι ευρωπαϊκές συνταγές με αυγά, στο Crazy Coop την τιμητική τους έχουν οι πειραγμένες αμερικάνικες προτάσεις με κοτόπουλο και πάπια.

Ενδιαφέρον έχει το «Smashed Potatoes» με έμφαση στην πατάτα και το αβανταδόρικο «Flour Power» με φρέσκα ζυμαρικά.

Στο My Fish Fishing οι ψαροφάγοι μπορούν να δοκιμάσουν ευρηματικές θαλασσινές μπουκιές  σε συνταγές από την Σκανδιναβία και την Ασία, όπως bao buns με γαρίδα, fish and chips με μπακαλιάρο αλλά και hawaiin poke.

Από την άλλη στο We Meat Again, θα βρείτε κλασικά αλλά και πιο ευρηματικά κρεατοφαγικά πιάτα μεταξύ των οποίων το άπαιχτο σπιτικό corned beef κι ένα κλασικό αμερικάνικο cheeseburger σε πολύ νόστιμη εκτέλεση.

Όσο για τους λάτρεις της ισορροπημένης διατροφής, το Go Vegie προσφέρει μια πλούσια ποικιλία σε σαλάτες και χορτοφαγικά γεύματα. 

Πολύ ωραίος ο γύρος μανιταριών και το νόστιμο falafel. Τις προτάσεις από κάθε station συνοδεύουν τα δροσερά cocktails, που επιμελείται ο ειδικός mixologist Άρης Χατζηαντωνίου και σερβίρονται με πιο Str.Eater τρόπο. 

Ο Άρης έχει δημιουργήσει ιδανικά φλερτ μεταξύ φαγητού και ποτού, όπως το πρωτότυπο burger σολομού με coleslaw που συνδυάζεται υπέροχα  με το αρωματικό  Blossom , που έχει ως βάση ελληνικά αποστάγματα.

Επίσης, στο wine corner θα βρείτε μια συλλογή κρασιών με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα, που ταιριάζουν με τις γεύσεις του The Str.Eater, ενώ υπάρχει και μια καλή επιλογή σε μπύρες. 

Αν απέχετε από το αλκοόλ, προτιμήστε έναν φυσικό χυμό.

Όσο για τους λάτρεις των γλυκών, σίγουρα θα βρουν το αγαπημένο τους ανάμεσα σε πρωτότυπες προτάσεις. Τέλος, πρέπει να ξέρετε ότι στο κατάστημα θα φιλοξενούνται special events και pop up stores, με πρώτο, μεγάλο «φιλοξενούμενο» την Vespa.  Επίσης, εδώ θα γίνονται παρουσιάσεις, αγορές δρόμου, εκθέσεις, παραστάσεις, επιδείξεις μόδας νέων σχεδιαστών και μουσικά events.

Καρύτση 7 (είσοδος και από την πλατεία και από την οδό Καρύτση), Κέντρο, 2103314420