«Family»: Σε αυτό το design εστιατόριο στη Βούλα τρως όπως τις Κυριακές στο σπίτι των γονιών | 0 bovary.gr
«Family»: Σε αυτό το design εστιατόριο στη Βούλα τρως όπως τις Κυριακές στο σπίτι των γονιών | 0 bovary.gr
06|11|2018 13:10
SHARE
FAMILY

«Family»: Σε αυτό το design εστιατόριο στη Βούλα τρως όπως τις Κυριακές στο σπίτι των γονιών


Ένα καλαίσθητο all day spot στην πλατεία της Βούλας που συνδυάζει ιδιαίτερο design με υπηρεσίες ποιότητας και επιλογές από ένα δημιουργικό μενού, έχει κερδίσει τους κατοίκους των νοτίων προαστίων κι όχι μόνο.

Η φιλοσοφία του «Family» στηρίζεται σε αυτό που δηλώνει και το όνομά του: στην «οικογένεια» με την έννοια του συνόλου. Oπότε, εδώ, θα δείτε οικογένειες ή παρέες όλων των ηλικιών που νιώθουν κυριολεκτικά σαν στο σπίτι τους.

Η όμορφη διακόσμησή του θα σας κάνει να νιώσετε ότι  βρίσκεστε μία Ευρωπαϊκή πόλη, άλλωστε το design είναι βασισμένο σε σπίτια του εξωτερικού. Πολλές και διαφορετικές γωνιές, με vintage στυλ, γωνιακοί καναπέδες, ξύλινες κουπαστές, βιβλιοθήκες και ντουλάπια που θυμίζουν country style κουζίνες που θα έβλεπε κανείς στην Βουργουνδία, δημιουργούν μια ρομαντική και ζεστή ατμόσφαιρα. 

Ο πλούσιος κατάλογός του θα σας δώσει πλήθος γευστικών επιλογών για όλες τις ώρες της ημέρας.

Ο σεφ, Γιώργος Παππάς, έχει ετοιμάσει ένα μενού με διαφορετικές προτάσεις σε ζυμαρικά, ριζότο, πίτσα, burgers, πιάτα με κρέας και 1-2 επιλογές σε ψάρι, που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε γούστο.

Να ξέρετε ότι εδώ οι πρώτες ύλες είναι όλες άριστης ποιότητας και οι συνταγές ακολουθούν τους πατροπαράδοτους δρόμους που μάθαμε από τη γιαγιά μας και τη μαμά μας, χωρίς γκουρμέ παρεμβάσεις και νεωτερισμούς.

Το μενού ξεκινάει με ολοκληρωμένες προτάσεις πρωινού–φρέσκους χυμούς, smoothies και άλλα ροφήματα με healthy χαρακτήρα, συνεχίζει με εκπληκτικά brunch για ένα διάλειμμα από τη δουλειά και καταλήγει σε γευστικότατα δείπνα.

Αν βρεθείτε στο «Family» για γεύμα ή για δείπνο, ξεκινήστε με κάποιο από τα ορεκτικά, όπως τα μπουρεκάκια γαρίδας με τυρί κρέμα, τραγανά σαν spring rolls και γαρνιρισμένα με chilli sauce, ή χωριάτικες πατάτες, που έρχονται με τη φλούδα τους και σάλτσα από ανθότυρο αρωματισμένη με lime.

Από σαλάτες επιλέξτε μια φθινοπωρινή με σπανάκι, πράσινο μήλο, καρύδια, cranberries, παξιμαδάκια ολικής άλεσης, ανθότυρο και dressing παλαιωμένου βαλσάμικου, ή τη Μεσκλάν με σαγκουίνι, μπέικον, φρέσκα μανιτάρια, τραγανή τορτίγια, κόλιανδρο και vinaigrete βαλσάμικου.

Για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας, το ριζότο άγριων μανιταριών με φλοίδες μαύρης τρούφας, το μαύρο ταλιολίνι με καπνιστό σολομό -καπνισμένο στο δικό τους καπνιστήριο παρακαλώ- σβησμένο με vodka, φινόκιο και brick, ή το κινότο γαρίδας που είναι ελαφρώς πικάντικο με κρόκο Κοζάνης και ντοματίνι είναι πολύ καλές επιλογές που μπορείτε να συνδυάσετε με μια από τις τραγανές πίτες του καταλόγου.

Φυσικά από ένα οικογενειακό μαγαζί δεν θα μπορούσε να λείπει η αγαπημένη λιχουδιά μικρών και μεγάλων, δηλαδή τα burgers που παρασκευάζονται από  100% μοσχαρίσιο κιμά και σερβίρονται με country πατάτες. 

Σε αυτή την κατηγορία ξεχωρίζει το Family με μοσχαρίσιο μπιφτέκι 280gr, αυγό μάτι, ντομάτα, iceberg, onion rings, μπέικον, τυρί cheddar και αρωματική μαγιονέζα.

Στα κυρίως πιάτα, τώρα, το highlight είναι αναμφίβολα το μοσχαράκι breze, που λιώνει στο στόμα, και συνοδεύεται με πουρέ πατάτας, όπως τα κυριακάτικα πιάτα της μαμάς μας, ή η ταλιάτα από κόντρα γάλακτος με σάλτσα μανιταριών και ρύζι basmati, ενώ πολύ καλό είναι και το χοιρινό steak πιάτο με χωριάτικη πατάτα και σάλτσα μουστάρδας με φέτα.

Οι ψαροφάγοι μπορείτε να βρείτε λαβράκι αλλά και φιλέτο σολομού, που σερβίρονται με λαχανικά στον ατμό, κινόα, ή μαύρο ρύζι.

 Το μιλφέιγ, τέλος, που έρχεται με παγωτό βανίλια Μαγαδασκάρης σερβιρισμένο, κρέμα φιστίκι και φράουλες μαριναρισμένες σε χυμό μπαχαρικών είναι μια εξαιρετική επιλογή για να κλείσετε την  γαστρονομική σας εμπειρία στο «Family».

Εναλλακτικά δοκιμάστε το κέικ καρότου με γλάσο τυριού, την πάστα σοκολάτας με λευκή και bitter σοκολάτα σε μπισκοτένια βάση, ή το καλτσόνε με nutella μασκαρπόνε, μπανάνα, φράουλες και ξηρούς καρπούς.

Στο bar, που βρίσκετε στον εκπληκτικό του κήπο, ή και στα τραπεζάκια στον πεζόδρομο, όταν ανοίγει ο καιρός, μπορείτε να απολαύσετε υπέροχα cocktails αλλά και επιλογές σε ποτό από μια πλήρως ενημερωμένη κάβα, ακούγοντας ψαγμένες μουσικές ή απολαμβάνοντας live events από επιλεγμένους καλλιτέχνες.

Τιμή: €25 – 30 / άτομο

Λεωφόρος Βασιλέως Παύλου 74, Βούλα,  212 1043411.