Walla Walla: Ενα ολοκαίνουριο wine bar με 800 ετικέτες άνοιξε στο Παγκράτι | 0 bovary.gr
Walla Walla: Ενα ολοκαίνουριο wine bar με 800 ετικέτες άνοιξε στο Παγκράτι | 0 bovary.gr
31|10|2018 12:00
SHARE
WALLA WALLA

Walla Walla: Ενα ολοκαίνουριο wine bar με 800 ετικέτες άνοιξε στο Παγκράτι


Η Αρχελάου είναι ένας αγαπημένος δρόμος για βόλτες όλες τις ώρες της ημέρας, ούτως ή άλλως, όμως εδώ και μερικές μέρες έχει αποκτήσει ένα υπέροχο και πολύ καλά ενημερωμένο wine bar, που λέγεται Walla Walla.

Το περίεργο όνομά του το πήρε από μια ποικιλία γλυκών κρεμμυδιών που έφτασαν στην Αμερική, συγκεκριμένα στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, τον 19ο αιώνα από την Κορσική.

Στην κοιλάδα Walla Walla, όπου φυτεύτηκαν και οι πρώτοι σπόροι, άλλωστε, υπάρχουν πολλά οινοποιεία.

Ο χώρος είναι διακοσμημένος σε minimal ethnic style, με γήινα χρώματα και ψάθα, που συμπληρώνονται από πετρόλ και τιρκουάζ πινελιές, ενώ οι μπανανιές εσωτερικού χώρου, δίνουν έναν colonial αέρα. 

Oι εξαιρετικές μουσικές επιλογές ( jazz, aletrnative, funky και rock) που ακούγονται από τα ηχεία, δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα. Οι πολυταξιδεμένοι ιδιοκτήτες του αγαπούν το κρασί, έχουν γυρίσει τον κόσμο δοκιμάζοντας και ανακαλύπτοντας συνεχώς νέες γεύσεις κι διαπίστωσαν ότι από την περιοχή έλειπε ένα τέτοιο μαγαζί .Έτσι με την προτροπή του σεφ Κώστα Τσίγκα, που είναι και η ψυχή του Walla Walla, αποφάσισαν να φτιάξουν το δικό τους wine bar.   

Φυσικά εδώ πρωταγωνιστής είναι το κρασί. Περίπου 800 ετικέτες αριθμεί η λίστα, -η οποία θα ανανεώνεται συχνά,- με κρασιά από τον ελληνικό και το διεθνή αμπελώνα (και ιδιαίτερη έμφαση στα natural wines), τα οποία μπορείτε να αγοράσετε από το wine shop αν θέλετε για το σπίτι, ή να τα απολαύσετε στο τραπέζι με cork fee και μια μικρή προσαύξηση. 

Στην μπάρα, όμως, θα βρείτε και κοκτέιλς που έχει επιμεληθεί ο Κωνσταντίνος.

Δοκιμάστε το Aperol Walla Walla με Aperol Averna, rhubarb και sparkling wine, το unconventional Coffee με βότκα, καφέ, παγωτό και tonka,  ή το Foamy Gentleman με μπέρμπον, βανίλια, ασπράδι αυγού, περγαμόντο και Mandarin Soda.

 Η φιλοσοφία του καταστήματος στηρίζεται σε θεματικές ενότητες  γνωριμίας, οι οποίες ξεκινούν με  τα  βιοδυναμικά και τα natural wines.

Τα παιδιά του σέρβις, η Μάχη και ο Αλέξανδρος, είναι και sommelier , οπότε θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το κρασί που σας ταιριάζει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές είναι προσιτές συγκριτικά με την ποιότητα, γιατί στόχος του Walla Walla είναι να δώσει την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους  να απολαύσουν ένα καλό κρασί.

Στο μέλλον θα διοργανώνονται βραδιές οινογνωσίας, ώστε να γνωρίσουμε επιλεγμένα ελληνικά και ξένα αμπελοτόπια, στις οποίες θα παραβρίσκονται παραγωγοί και οινολόγοι για να μας μυήσουν στα μυστικά του κρασιού, ενώ όπως μαθαίνουμε, υπάρχει και μια σκέψη να γίνονται στον χώρο και ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το μενού, που όπως μαθαίνω θα αλλάζει αρκετά συχνά ανάλογα με την εποχή αλλά και τις διαθέσεις του σεφ,  συγκεντρώνει γεύσεις του κόσμου, κατάλληλες για να συνοδεύσουμε την οινική εμπειρία που μας επιφυλάσσει το Walla Walla.

Εδώ, λοιπόν, η Ανατολή συναντά τη Δύση με ενδιαφέρουσες προτάσεις όπου τα υλικά και οι  κουζίνες του κόσμου μπερδεύονται δημιουργικά από τον Κώστα.

Δοκιμάστε Dumplings με γαρίδα και κοτόπουλο σε ζωμό από μανιτάρια shiitake, λαχταριστά bao buns στον ατμό με χοιρινά φιλετάκια, σάλτσα από τζίντζερ και καυτερή πιπεριά, τα Gnocchi, με guanciale, μανιτάρια και  παρμεζάνα ή τα Mexican style Taco με γαρίδες ψητές, σπιτική μαγιονέζα με λάιμ, κρέμα από poblano πιπεριά, αβοκάντο και μάνγκο, ενώ υπάρχει και μια πολύ ιδιαίτερη εκδοχή με προβατίνα curry, ανανά και cous cous.

Αν πάλι είστε των θαλασσιών, το ριζότο με καπνιστό χέλι ή τα μύδια με ντομάτα και καραμελωμένο φινόκιο είναι εξαιρετικές επιλογές. 

Μπορείτε, φυσικά, να συνοδεύσετε απλώς το κρασί σας με τυριά artisanal και house patte.

 Στο τέλος για επιδόρπιο, σας περιμένει μια crostata με μήλο, καραμέλα και apple pie spice, αλλά και μια mousse σοκολάτα-γιαούρτι με πάβλοβα και φρέσκα φρούτα.

 Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά από τις 18:00- 0:200

Αρχελάου 7, Παγκράτι,  2107230832