unsplash
unsplash
BEAUTY DIARIES

3 τρόποι + 1 συμβουλή για να κάνεις το φον ντε τεν σου ένα με την επιδερμίδα σου


H χρήση ενός φον ντε τεν (είτε το ξέρεις ως υγρό μέικαπ, ή το αναζητάς ως foundation) θέλει σίγουρα τεχνική ή καλύτερα κάποια μαεστρία για να τοποθετηθεί με χάρη και να αναδείξει τελικά την πιο άψογη κι αλαβάστρινη επιδερμίδα σου.

Κι αφού συμφωνήσουμε από κοινού σ’ αυτό, πάμε να δούμε μαζί τι χρειάζεται να ακολουθήσεις, κάνεις και τελικά δοκιμάσεις, προκειμένου να δημιουργήσεις την ΤΕΛΕΙΑ βάση, όπου θα μπορείς να δουλέψεις πάνω σ’ αυτή ό,τι στυλ μακιγιάζ επιθυμείς.

Ας το ξεκαθαρίσουμε όμως, ότι καμία ανεπιθύμητη κηλίδα, καμία ατέλεια και κανένα λάθος δεν ταιριάζει σ’ αυτή εδώ την ιστορία.

Κι επειδή σίγουρα ούτε εσένα, ούτε σε καμία φίλη δεν αρέσει, αλλά και δεν κολακεύει ένα παχύ στρώμα από φον ντε τεν, που δείχνει βαρύ και κάπως ψεύτικο, συγκέντρωσα εδώ μερικούς τρόπους για το πώς να το κάνεις να φαίνεται φανταστικό, δηλαδή πάρα πολύ φυσικό κι ανάλαφρο.

1. Ενυδάτωσε πριν

Αυτό είναι το πιο βασικό βήμα περιποίησης της επιδερμίδας σου, που όχι απλά βοηθά στην καλύτερη εφαρμογή του φον ντε τεν, αλλά την υπερτελειοποιεί κιόλας . Δώσε μόνο μεγαλύτερη προσοχή εσύ που έχεις ξηρή επιδερμίδα, που ενώ είσαι συνεπής σ’ αυτό το βήμα, το φον ντε τεν σου δεν στρώνει καλά και η όψη σου ακόμη και μ’ αυτό δείχνει άτονη.

Κάτι τέτοιο λοιπόν πιθανόν να μαρτυρά ότι χρειάζεσαι μια πλουσιότερη κρέμα ενυδάτωσης ή ένα λάδι θρέψης πριν την ενυδατική σου. Επίσης, μπορείς να δοκιμάσεις να αναμείξεις μια μικρή ποσότητα του φον ντε τεν με λίγο έλαιο προσώπου και να απλώσεις με πινέλο.

Διάβασε τις 2+1 συμβουλές για να κάνεις το φον ντε τεν σου ένα με την επιδερμίδα σου στο beautydiaries