Chanel: Ζώνες από πέρλες και παιχνιδιάρικα pins -Αυτά τα αξεσουάρ κουβαλούν κάτι από Coco | 0 bovary.gr
Chanel: Ζώνες από πέρλες και παιχνιδιάρικα pins -Αυτά τα αξεσουάρ κουβαλούν κάτι από Coco | 0 bovary.gr
04|12|2018 10:00
SHARE
CHANEL ACCESSORIES

Chanel: Ζώνες από πέρλες και παιχνιδιάρικα pins -Αυτά τα αξεσουάρ κουβαλούν κάτι από Coco


Μαζί με τα LBDs και το τουίντ η Coco Chanel πρώτα από όλα μέσα από την ίδια της την εικόνα και ακολούθως μέσα από δημιουργίες της ανέδειξε την αξία των αξεσουάρ. 

Πολλές σειρές πέρλες στο λαιμό, σκουλαρίκια, βραχιόλια, πολλά βραχιόλια, πολλές φορές περασμένα και πάνω από τα ρούχα, ζώνες κοσμήματα, καρφίτσες, καπέλα. Η Gabrielle Chanel τα φορούσε όλα αυτά μαζί μαθαίνοντας σε όλους ότι το στιλ θέλει φαντασία, τόλμη και σίγουρα πολλά πολλά αξεσουάρ. 

«Τα αξεσουάρ κάνουν ή σηματοδοτούν μια γυναίκα», έλεγε και το έδειχνε με την ίδια της την παρουσία αλλά και με όλα όσα σχεδίαζε για τις γυναίκες. 

Και κάπως έτσι, διαχρονικά, όλες οι συλλογές της Chanel, τόσο αυτές που έφεραν την υπογραφή της Gabrielle και ακολούθως αυτές που δημιουργήθηκαν από τον Karl Lagerfeld, είναι πλούσιες σε «στολίδια» όπως αποκαλούσε η Coco τα αξεσουάρ.

Πόσο μάλλον η τελευταία Cruise συλλογή 2018/2019 η οποία  είναι εμπνευσμένη από την αρχή ως το τέλος από την θρυλική Coco Chanel. O Karl Lagerfeld αναβίωσε τα ρούχα που φορούσε η ιδρύτρια του γαλλικού Οίκου μόδας στις διακοπές της με τη σύγχρονη, avant-garde ματιά του. Και έδωσε στις γυναίκες μια συλλογή γεμάτη αξεσουάρ για να «παίξουν» και να δημιουργήσουν στιλ. Μια συλλογή γεμάτη πέρλες, πολλά διπλά C, και έντονα navy στοιχεία: η μαρινιέρα κρύβεται παντού (ακόμη και στις πέρλες), τα σωσίβια και τα φινιστρίνια γίνονται κοσμήματα και hot αξεσουάρ. 

Τα αξεσουάρ της συλλογής Chanel Cruise 2018/2019

  • Μπερές, το πιο hot αξεσουάρ της σεζόν 

Επίσημα ο Karl Lagerfeld από το La Pausa έδωσε το πρόσταγμα ώστε να ανακηρυχθεί ο μπερές ως το απόλυτο αξεσουάρ της φετινής σεζόν. Ετσι, το καπέλο που περισσότερο από κάθε άλλο είναι συνυφασμένο με τις Γαλλίδες έρχεται αυτό το χειμώνα για να δώσει την απαραίτητη και πολυπόθητη γαλλική φινέτσα σε κάθε look κάθε γυναίκας σε κάθε γωνιά του πλανήτη. 

Μπερέδες από τουίντ, σε υπέροχα χρώματα, κλασικά πιο σκούρα, παστέλ, μονόχρωμα αλλά και καρό με φινέτσα αλά Coco, ικανοί να αλλάξουν ένα λουκ στο λεπτό με μια μόνο κίνηση. 

 

Και αν ο τουίντ μπερές κερδίσει εύκολα τον τίτλο του καπέλου του χειμώνα, η Cruise Chanel 2019/2019 συλλογή δεν σκοπεύει να αφήσει κανέναν παραπομενέμο ούτε το καλοκαίρι: Υπέροχα ψάθινα καπέλα, με μεγάλο γείσο για να προστατεύουν από τον ήλιο, να κρύβουν από τα αδιάκριτα βλέμματα και να χαρίζουν... μυστήριο σε κάθε look. 

Ξεχωρίζει το ψάθινο καπέλο με την παιχνιδιάρικη κόκκινη φούντα και το ολόλευκο ψάθινο καπέλο για στιλ στις παραλίες αλά Μπριζίτ Μπαρντό:

 

  • Ζώνες-κοσμήματα

Τι θα μπορούσε να στολίσει καλύτερα ένα LBD; Μια ζώνη-κόσμημα, γεμάτη πέρλες, πέτρες, κρύσταλλα και πολλά διπλά C. Αλλωστε, «οι πέρλες είναι για κάθε περίσταση», όπως έλεγε η Gabrielle Chanel.

Οι ζώνες της συλλογής Cruise 2018/2019 παραπέμπουν σε κολιέ με πέρλες, δεν έχουν απλά ένα κόσμημα στην αγκράφα είναι οι ίδιες κοσμήματα, δίνοντας μια πιο luxury αίσθηση σε κάθε ντύσιμο: Μετατρέποντας το LBD στο απόλυτο ρούχο για το ρεβεγιόν, κάνοντας πιο σικάτο το τζιν ή ανεβάζοντας το mix 'n much σε άλλο επίπεδο («στολίζοντας» για παράδειγμα ένα εμπριμέ φόρεμα σαν και αυτά με τα τυπώματα κρουαζιερόπλοι, σωσίβια, φινιστρίνια που μας έδειξε ο Karl Lagerfeld στη συλλογή Cruise 2018/2019).

  • Τα κοσμήματα 

Ως μέρη μιας συλλογής εμπνευσμένη από τα καλοκαίρια της Coco στη γαλλική ριβιέρα και τα κοσμήματα της συλλογής Cruise 2018/2019 δεν θα μπορούσαν παρά να φέρουν πέρα από την αύρα της Coco και μια έντονη θαλασσινή αύρα. 

Ετσι, βραχιόλια και περιδέραια θυμίζουν σωσίβια, ενώ οι καρφίτσες φωνάζουν την navy καταγωγή τους.

Στη συλλογή Cruise Chanel 2018/2019 ξεχωρίζουν δυο βραχιόλια, στα κατεξοχήν χρώματα που παραπέμπουν σε θάλασσα και διακοπές (μπλε και λευκό), τα οποία είναι εμπνευσμένα από τα σωσίβια των πλοίων! Στρογγυλά, με χρυσό σχοινί γύρω γύρω και διπλά C από κρυστάλλους. 

Statement κοσμήματα και δύο με πολλές σειρές πέρλες και κρυστάλλους. Πλούσια, κλασικά, τραβούν το βλέμμα και χαρακτηρίζουν ένα ολόκληρο look.

Και καθώς το σωσίβιο αδιαμφισβήτητα στη συλλογή Cruise Chanel 2018/2019 είναι το πιο hot στοιχείο, γίνεται και περιδέραιο, φιλοδοξώντας, αν αν και βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα, να μας μεταφέρουν λίγη θαλασσινή αύρα και να δώσουν μια πιο παιχνιδιάρικη διάθεση σε κάθε look. 

Οι καρφίτσες είναι ένα αδικημένο αξεσουάρ. Δεν θα το δεις ποτέ, όμως, να λείπει από το look μιας γυναίκας που ξέρει από στιλ. Και το δουλεύει. Και αυτή η συλλογή της Chanel δίνει πολλές επιλογές. Καρφίτσες κοσμήματα έτοιμες να φορεθούν σε πέτα και σε μαλακά ovesize πουλόβερ, αλλά και άλλες, πολύ πιο παιχνιδιάρικες, χρωματιστές έτοιμες να στολίσουν σακάκια, παλτό, πουλόβερ αλλά και τζιν, καπέλα (στους μπερέδες πάνε εξαιρετικά), τσάντες, να στερεώσουν ένα φουλάρι. 

Πάντως όλες τους διακρίνονται για τα navy στοιχεία τους, σε άλλες πιο διακριτκά, σε άλλες με λίγο πιο funky τρόπο. 

Ολα τα αξεσουάρ της συλλογής Chanel Cruise 2018/2019 βρίσκονται εδώ και λίγες ημέρες (από το Νοέμβριο) στα ράφια των καταστημάτων και απευθύνονται σε όλες τις γυναίκες που θέλουν να ντυθούν με στιλ. Είτε κλασικά, είτε πιο ανάλαφρα, αέρινα, ελεύθερα και Instagramικά!

Η συλλογή Cruise 2018/19 διατίθεται στην Ελλάδα στην boutique Linea Piu.