PINKO
PINKO
02|11|2018 13:24
SHARE
PINKO

Η Pinko συνεργάζεται με την Scotch στην πιο cool συλλογή


Το 1930 ο Richard Drew, banjo player κι έπειτα μηχανικός στην εταιρεία 3Μ, εφηύρε την πρώτη διάφανη κολλητική ταινία, σήμερα γνωστή ως ScotchT M.

Αρχικά προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί ως υλικό για να σφραγίζει και να κλείνει συσκευασίες φαγητού, κάτι που γινόταν όλο και πιο δημοφιλές εκείνη την περίοδο.

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, η κολλητική ταινία άρχισε να χρησιμοποιείται με διάφορους τρόπους και σε ένα ευρύ πεδίο τόσο σε business όσο και σε καθημερινό επίπεδο.

Έκτοτε, η δημιουργικότητα έσπασε κάθε προηγούμενο.

Οι πιθανοί τρόποι χρήσης της διαφανούς κολλητικής ταινίας επεκτάθηκαν, έχοντας γίνει άπειροι μέχρι σήμερα και η ScotchT M έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο εμβληματικά αντικείμενα της pop κουλτούρας.

Η PINKO επιδεικνύει την πιο ειρωνική, αστεία και δημιουργική πλευρά της μέσω της συνεργασίας της με την ScotchT M , δημιουργώντας μία Capsule Collection που δίνει έμφαση στο αναπάντεχο ενός ‘συνηθισμένου’ κόσμου: από την μια πλευρά η Μόδα και από την άλλη ένα λειτουργικό αντικείμενο του οποίου την pop, urban φύση εξερευνά το ιταλικό fashion brand.

PINKO
PINKO

Το logo της ScotchT M αποτελεί τον κύριο άξονα της Capsule Collection, γύρω από το οποίο κινούνται τα prints από καουτσούκ με τα κρυστάλλινα κεντήματα σε glitter background και οι αντανακλάσεις εμπνευσμένες από τις αστυνομικές στολές, δίνοντας μια πιο sporty διάθεση.

Η εμβληματική Love Bag αποκτά κι αυτή μια πιο παιχνιδιάρικη όψη χάρη στις δύο εκδοχές με silk effect από τη μία και vintage δέρμα από την άλλη.

PINKO
PINKO

Η εταιρεία 3Μ, η αμερικάνικη εταιρία που ‘γέννησε’ την κολλητική ταινία ScotchT M, μοιράζεται επίσης τις ηθικές αξίες υπέρ του περιβάλλοντος που χαρακτηρίζουν τη δομή και τη διαδικασία παραγωγής της, δίνοντας έμφαση σε υλικά που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον, συμμετέχοντας έτσι ενεργά στον αγώνα εύρεσης νέων τρόπων παραγωγής που προστατεύουν τον πλανήτη μας, ενώ δεν παραλείπουν να υποστηρίζουν και να προστατεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων τους για ένα ασφαλές, υγιές εργασιακό περιβάλλον.

PINKO
PINKO
PINKO
PINKO
PINKO
PINKO
PINKO
PINKO
PINKO
PINKO
PINKO
PINKO
PINKO
PINKO
PINKO
PINKO