Shutterstock
Shutterstock
ΠΕΛΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΗ

Πόσο animal print ξοδεύεις για να μην σε βλέπουμε; -Η Πελαγία Χριστάκη εξηγεί το φαινόμενο «Ολόιδιες με λεοπάρ»


 Η μόδα και οι τάσεις κάνουν κύκλους. 

Mας αρέσει να μαθαίνουμε όλα τα νέα trends πρώτες, ωστόσο υπάρχουν και οι φορές που προβληματιζόμαστε. Μας ταιριάζει η εκάστοτε προσταγή των σχεδιαστών και μπορούμε να μοιάσουμε στα κορίτσια της μόδας και τις influencers; 

Kαι τελικά θέλουμε να είμαστε σαν εκείνες;

Kι αν ναι μέχρι ποιο σημείο;

H μόδα μας δίνει απεριόριστες δυνατότητες και μένει σε εμάς να τις κατανοήσουμε και να τις αξιοποιήσουμε όπως μας αρέσει.

 Το στιλ από την άλλη είναι κάτι το εντελώς προσωπικό. Μιά τέχνη που θέλουμε να εξελίξουμε.

Για αυτό είμαστε εμείς εδώ. Εχουμε όλες τις χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αναβαθμίσετε το λουκ σας. Αλλά και απαντήσεις στους fashion προβληματισμούς σας.

 Αυτές είναι οι ερωτήσεις σας για αυτή την εβδομάδα.

Μ.Κ. Είδα στα social media πολλά σχόλια σχετικά με την τάση των animal prints, πολλά από αυτά ήταν κοροϊδευτικά προς εμάς τις γυναίκες για το ότι υποκύπτουμε στις τάσεις και γελοιοποιούμαστε.

Μισό λεπτό να τα βάλουμε στη σωστή διάσταση τα πράγματα, τα prints έγιναν της μόδας και σπεύσαμε όλες μας να πάρουμε από κάτι. Πού είναι το λάθος σε αυτό; Είναι διαφορετικό να συζητήσουμε το γεγονός αν μας ταιριάζει όσο νομίζουμε και άλλο πράγμα να το κάνουμε θέμα συζήτησης και προσβολής. Υπάρχουν δύο διαφορετικές προσεγγίσεις στο πώς θα ντυθείς. Η μία είναι μέσω της μόδας η οποία κάθε φορά επιτάσσει και διαφορετικά πράγματα και η άλλη είναι μέσω του προσωπικού στιλ. Τα τελευταία χρόνια θα έλεγα ότι υπάρχει πολύ από μόδα και λιγότερο προσωπικό στιλ.

Η έλλειψη προσωπικού στιλ (εξαιρούνται οι streetstyle φωτογραφίες από εβδομάδες μόδας) έχει να κάνει με τους γρήγορους ρυθμούς που ζούμε αλλά και με το βομβαρδισμό από trends που εναλλάσσονται διαρκώς. Έτσι είναι δύσκολο να ανακαλύψουμε τι μας ταιριάζει και ακολουθούμε τυφλά influencers γιατί δεν έχουμε τον χρόνο και τη διάθεση για κάτι περισσότερο. Η υπεραφθονία μας έχει μπερδέψει αντί να μας διευκολύνει.

Σχετικά με τα animal prints τώρα, σημαντικό είναι να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο και ιδανικά να είναι ένα μόνο στοιχείο σε ένα κατά τα άλλα «ήσυχο» σύνολο.

 

 

Μπορείς να διαλέξεις animal print με έντονο χρώμα στο φόντο, όπως κόκκινο ή πράσινο για ένα πιο pop αποτέλεσμα.

Τέλος θα ήθελα να ξέρεις πως μπορείς να παίξεις με τα ρούχα σου και πειραματιστείς. Δεν έχεις να χάσεις κάτι γιατί σε 8 ώρες αυτό το outfit θα έχει αντικατασταθεί!

Καλησπέρα σας ονομάζομαι Ισαβέλλα και θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορώ να φορέσω μποτάκι κάλτσα, ξέρετε αυτά που είναι στην μόδα, επειδή έχω ύψος 1.64 και βάρος 55 κιλά.

 Ισαβέλλα μου μπορείς να το φορέσεις εννοείται. Με ένα στενό τζιν μαύρο θα ταίριαζαν τέλεια ενώ η μονοχρωμία θα δείξει τα πόδια σου μακρύτερα!

 Να θυμάσαι η μονοχρωμία μας ψηλώνει!

Ε.Α. Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω τι μεταποίηση μπορεί να κάνει κάποιος σε ένα παλτό αν το έχει βαρεθεί. Έχω ένα πολύ ωραίο αλλά είναι 20ετίας. Σε camel απόχρωση. Δεν θέλω να το πετάξω, είναι ωραίο, μεσάτο και μου κάνει ακόμα.

Το κάμελ είναι ένα διαχρονικό χρώμα, μπορεί να το βαρέθηκες αλλά υπάρχουν τρόποι να το αναβαθμίσεις.

Μπορείς να ράψεις κάποια λεπτομέρεια στα μανίκια. Μπορείς να βρεις τέτοια διακοσμητικά στοιχεία σε κάποιο μαγαζί με παλιά κουμπιά.

Η αλλαγή φόδρας είναι μια ωραία ανανέωση, για το κάμελ θα προτιμούσα το μουσταρδί ή το πετρόλ, ενώ για κάτι πιο αριστοκρατικό θα επέλεγα το βαθύ μπλε.

Αλλαγή γιακά ή προσθήκη συνθετικής γούνας στον γιακά

Η αλλαγή όλων των κουμπιών με vintage είναι μια καλή ανανέωση.

Μια ζώνη είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση αν δεν είσαι σίγουρη τι θέλεις να κάνεις.

 

 

 

 

Στείλτε τις ερωτήσεις σας στο ihavenothingtowear.gr@gmail.com

H Πελαγία Χριστάκη είναι wardrobe curator και βρίσκεται πίσω από το I have nothing to wear

*Oι ερωτήσεις μπαίνουν με την χρονολογική σειρά που έχουν σταλεί

Διαβάστε επίσης:

Οι μοναδικές μπότες που πρέπει να αγοράσεις στις ενδιάμεσες εκπτώσεις -Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει

Πώς να ντυθείς οικονομικά στο γραφείο με ρούχα που μοιάζουν ακριβά -Η Πελαγία Χριστάκη προτείνει