shutterstock

Το τρικ για να απολαύσεις παγωμένο κρασί στο ποτήρι χωρίς παγάκια

Δεν υπάρχει μέρος στην Ελλάδα, που το κρασί να μην αποτελεί το συνδετικό κρίκο κάθε παρέας.

Στα τραπέζια με τους φίλους και τους συγγενείς, στα ακριβά εστιατόρια, στα μπαρ και τις ταράτσες με τους πρώτους έρωτες, ακόμα και στην παραλία, γίνεται η αφορμή για να ξεχάσει κανείς κάθε του πρόβλημα και να περάσει καλά.

Ποιος είναι όμως ο καλύτερος τρόπος για να το απολαύσετε τις ημέρες του καύσωνα;

Πολλοί θα υποστηρίξουν, πως προσθέτουν παγάκια για να αλλάξουν τη θερμοκρασία του, αλλά εκτός από το γεγονός, ότι με τον τρόπο αυτό αραιώνει, αλλοιώνεται και η γευστική εμπειρία που αυτό προσφέρει.

Για το λόγο αυτό, οι ειδικοί της οινοποσίας, προτείνουν μια καλύτερη λύση, που παγώνει το ποτήρι σας.

Πιο συγκεκριμένα, αρκεί να βάλετε στην κατάψυξη μερικά κορόμηλα και να ρίξετε δύο από αυτά στο ποτήρι σας, πριν το γεμίσετε με κρασί.

Με τον τρόπο αυτό θα απολαύσετε το αγαπημένο σας ποτό, χωρίς να προκαλέσετε αλλοιώσεις στη γεύση του, ενώ η φρουτένια προσθήκη θα του δώσει μια γκουρμέ όψη.

Το τρικ μπορείτε να το εφαρμόσετε και με σταφύλια, όταν θα έχουν πλέον βγει στην αγορά.

shutterstock