Σε αυτή τη στοά στο κέντρο της Αθήνας θα βρεις τις καλύτερες σοκολάτες του κόσμου -Απίθανες γεύσεις
Υπάρχουν πολλά μέρη στη Αθήνα όπου μπορείτε να βρείτε αυθεντικές σοκολάτες, όμως το Chocotopia είναι ένα μοναδικό σοκοταλάδικο, που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στη Στοά Νικολούδη, και αν περάσετε από εκεί αποκλείεται να μην σας σπάσει τη μύτη η υπέροχη μυρωδιά αυθεντικής σοκολάτας.
Χocoatl, το ποτό του θρυλικού αυτοκράτορα Montezuma
Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, ο Παναγιώτης, είναι φανατικός λάτρης της σοκολάτας από τα παιδικά του χρόνια ,και με πραγματική αφοσίωση, έχει συγκεντρώσει στα ράφια της Chocotopia σπάνιες γεύσεις από όλο τον πλανήτη, όπως το xocoatl, το αυθεντικό ποτό των Αζτέκων και του θρυλικού αυτοκράτορα Montezuma, που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού.
Για την ιστορία αξίζει να μάθετε ότι στις αρχές του 16ου αιώνα οι Ισπανοί έκλεψαν από τους Αζτέκους τον καρπό και τη συνταγή για την πιο σπουδαία από τις τροφές που πήραν μαζί τους στα αμπάρια τους, το Xocoatl. Μετέφεραν το πολύτιμο λάφυρο στις ευρωπαϊκές κτήσεις τους, μία από τις οποίες ήταν και η Σικελία. Εκεί, στην πόλη Modica, φτιάχνεται ακόμα και σήμερα, 5 αιώνες μετά, το Xocoatl σε πείσμα της προόδου και της ευρωπαϊκής πια σοκολάτας. Τώρα μπορείτε νααπολαύσετε το μαγικό αυτό ζεστό ποτό και στην Αθήνα με όλα τα φλαβονοειδή και τη γεύση του καρπού της σοκολάτας.
Η Valrhona έχει την τιμητική της
Φυσικά η σοκολάτα Valrhona, που θεωρείται από τις καλύτερες στον κόσμο, έχει την τιμητική της: Δοκιμάστε την με φρέσκια φράουλα, raspberry, blackberry, Θα σας τη φτιάξουν μπροστά στα μάτια σας μόνο με ένα ευρώ!
Σοκολάτες από όλο τον κόσμο
Επίσης εδώ θα βρείτε σοκολάτες που μόνο όσοι ταξιδεύουν πολύ μπορεί να έχουν δοκιμάσει, όπως τις σοκολάτες από την Antica Dolceria Bonajuto, ένα εργαστήριο σοκολάτας που υπάρχει στη Σικελία εδώ και 500 χρόνια, ή τις σπεσιαλιτέ του Xocolat Manufactur, του καλύτερου σοκολατοποιού της Ευρώπης, που το μαγαζί του, ή καλύτερα ο ναός της σοκολάτας που έχει δημιουργήσει, βρίσκεται σε μια από τις μαγευτικές στοές της Βιέννης, στο Palais Ferstel.
Η καλύτερη λευκή σοκολάτα στον κόσμο και άλλα πρωτότυπα σοκολατάκια
Δοκιμάστε επίσης την υπέροχη πραλίνα φουντουκιού που ο Παναγιώτης φτιάχνει μόνος του κατά παραγγελία, με ελαιόλαδο, ελληνικά φουντούκια, μαύρη ζάχαρη και φρέσκο καρπό κακάο. Μην φύγετε, αν δεν γευτείτε έστω και την αρχαία ποικιλία criolo, που είναι η καλύτερη λευκή σοκολάτα στον κόσμο -σκέτος πειρασμός.
Επίσης για τους λάτρεις των πιο πολύπλοκων γεύσεων και συνδυασμών, υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από σοκολατάκια με κρασί, με σαμπάνια και σταφίδα, τριαντάφυλλο, παπαρουνόσπορο και φυσικά cherry, που καμία σχέση όμως δεν έχουν με αυτά που πωλούνται ευρέως στο εμπόριο.
Με μια δόση παλιάς Αθήνας
Οι συσκευασίες της Chocotopia είναι πολύ εντυπωσιακές, κατάλληλες για δώρο, με φωτογραφίες από την παλιά Αθήνα αλλά κι άλλα μέρη του κόσμου, vintage και καλόγουστες- το καλύτερο περιτύλιγμα για το πολύτιμο και απολαυστικό περιεχόμενο που κρύβουν μέσα τους.
Ιce cream rolls
Η μεγάλη πρωτοτυπία όμως του μαγαζιού, που σίγουρα θα γίνει σημείο συνάντησης του καλοκαιριού, είναι τα φανταστικά ice cream rolls, όπως τα φτιάχνουν στους δρόμους της Ταϊλάνδης, που αποτελούν την νέα τάση των foodies σε όλο τον κόσμο και έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Στην ουσία πρόκειται για ένα είδος παρασκευής παγωτού σε ένα μεγάλο ψυχόμενο τηγάνι -φανταστείτε κάτι σαν αυτό που φτιάχνονται οι κρέπες- με βασικό συστατικό το γάλα και τα φρούτα, ή άλλα υλικά της δικής σας επιλογής.
Αυτό το απολαυστικό γλύκισμα ξεκίνησε από τους δρόμους του Πουκέτ, αλλά γρήγορα κατέκτησε τον πλανήτη, όταν το ανακάλυψε ένα μαγαζί στη Νέα Υόρκη, που το έκανε το απόλυτο trend. Σταδιακά πολλές χώρες υιοθέτησαν αυτό το ιδιαίτερο και πολύ δροσιστικό γλυκό, ενώ πολλές εταιρείες άρχισαν να εισάγουν και το τηγάνι , ώστε οι λάτρεις του παγωτού να μπορούν στο σπίτι τους να φτιάξουν τα δικά τους ice cream rolls.
H βάση τους είναι το γάλα (μπορεί να γίνει και με γάλα καρύδας ή γάλα σόγιας). Εσείς επιλέγετε το μείγμα που θέλετε (ζαχαρωτά, φρέσκα φρούτα, μπισκότα, καφέ , κόκκους σοκολάτας και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε). Τα υλικά τοποθετούνται όλα στην κρύα πλάκα μαζί με μία κρέμα. Ο παρασκευαστής χρησιμοποιεί μία σπάτουλα με την οποία ξύνει την επιφάνεια, κόβει και απλώνει το μείγμα σε λεπτές στρώσεις, που παγώνουν σε λιγότερο από 2 λεπτά. Στη συνέχεια, αυτές οι στρώσεις μεταφέρονται εκτός της πλάκας σχηματίζοντας τα ice cream rolls, χωρίς προσθήκες επιπλέον λιπαρών ή άλλων ουσιών , που κάνουν το παγωτό αρκετά παχυντικό. Ο χρόνος παρασκευής δεν ξεπερνάει τα πέντε με 10 λεπτά. Μπορείτε να τα δοκιμάσετε σκέτα, αλλά αν τα συνοδεύσετε με φράουλες και μπισκότα Oreo, θα πάθετε πλάκα.
Το καταπληκτικό είναι ότι οι τιμές είναι απίστευτα χαμηλές σχετικά. Θα τα βρείτε από 2.50 έως 6 ευρώ, ανάλογα με το τι θα επιλέξετε να βάλετε μέσα.
Το σύνθημα της Chocotopia είναι : Tι αξίζει η ζωή αν δεν έχεις δοκιμάσει αυτό το παγωτό μια φορά; Και έχει δίκιο!
Στοά Νικολούδη, Πανεπιστημίου 41, Αθήνα
Τηλέφωνο: 211 4001515