Σπαγγέτι με λεμόνι και σκόρδο | 0 bovary.gr

Σπαγγέτι με λεμόνι και σκόρδο

Είναι ένα απολαυστικό πιάτο, το τρως και νομίζεις ότι κάνεις αποτοξίνωση!

Υλικά

  • 200 γραμμάρια σπαγγέτι
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 λεμόνι
  • 3 κουταλιές σούπας κρέμα σόγιας (πιο ελαφριά από την κρέμα γάλακτος)
  • 30 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράστε τα σπαγγέτι όπως λένε οι ενδείξεις
  • Σουρώστε τα και βάλτε τα στην άκρη
  • Ετοιμάστε τη σάλτσα λεμονιού: Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε την κρέμα σόγιας να ζεσταθεί, σε χαμηλή φωτιά
  • Προσθέστε τον χυμό του λεμονιού και αρκετό ξύσμα
  • Προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατέψτε απαλά, ρίξτε πιπέρι
  • Βάλτε την σάλτσα στην άκρη
  • Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το σκόρδο
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ασπρίστε ελαφρά το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο
  • Προσθέστε τα μακαρόνια, ανακατέψτε να πάρει παντού αρώματα
  • Προσθέστε και τη σάλτσα λεμόνι
  • Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε αμέσως