Λεπτή τάρτα με ροδάκινα και νεκταρίνια | 0 bovary.gr

Λεπτή τάρτα με ροδάκινα και νεκταρίνια

Απολαυστικός τρόπος για να φάτε τα φρούτα της εποχής!

Υλικά

  • Ζύμη σφολιάτα
  • 4 ροδάκινα μέτρια ώριμα
  • 4 νεκταρίνια
  • 4 κλαδάκια δενδρολίβανο, φρέσκο
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή
  • 80 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε τα φρούτα και κόψτε τα σε φέτες πάχους 5 εκατοστών
  • Απλώστε τη ζύμη πολύ λεπτή, σε δύο ταψάκια
  • Τοποθετήστε τα κομμένα φρούτα σαν ροδέλα στα ταψάκια
  • Κόψτε κομματάκια το βούτυρο και απλώστε τα παντού
  • Ρίξτε με το χέρι τη ζάχαρη παντού, από πάνω
  • Προσθέστε από πάνω τα κλωνάρια δενδρολίβανο
  • Ψήστε τις τάρτες σε φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά το πολύ
  • Απολαύστε τις χλιαρές, με μια μπάλα παγωτό