Πρωτότυπο: Στο Κολωνάκι άνοιξε... πολυκατάστημα φαγητού! Ντελικατέσεν και εστιατόριo, ψωνίζεις και τρως | 0 bovary.gr
Πρωτότυπο: Στο Κολωνάκι άνοιξε... πολυκατάστημα φαγητού! Ντελικατέσεν και εστιατόριo, ψωνίζεις και τρως | 0 bovary.gr
11|11|2016 11:49
SHARE
ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΩΣ

Πρωτότυπο: Στο Κολωνάκι άνοιξε... πολυκατάστημα φαγητού! Ντελικατέσεν και εστιατόριo, ψωνίζεις και τρως


‘Ένα πολυκατάστημα 7 ορόφων στην οδό Σόλωνος, στο Κολωνάκι , ανοίγει  η YOLENIS  και μας υπόσχεται ένα ταξίδι γευσιγνωσίας.

Εδώ θα μπορείτε να βρείτε  προϊόντα παραδοσιακά, υψηλής, ποιότητας από όλες τις περιοχές της Ελλάδας,  μια πολύ καλή κάβα από επιλεγμένα κρασιά, αλλά και να απολαύσετε τον καφέ σας ή το χυμό σας στους χώρους εστίασης.

Οι περισσότεροι ίσως ξέρετε το διαδικτυακό delicatessen www.yolenis.com , μια επιτυχημένη επιχειρηματική κίνηση που έχει αποσπάσει και βραβείο, με χιλιάδες πελάτες στην Ευρώπη και την Αμερική.  Σε αυτό το πρωτότυπο κατάστημα μπορεί να βρει κανείς  αυθεντικά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Στα «ράφια» του φιλοξενούνται περισσότερα από  2.500 προϊόντα από  200 και πλέον Έλληνες καταξιωμένους παραγωγούς, ενώ οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μια μεγάλη ποικιλία από τρόφιμα και ποτά, καθώς και πλούσιες πληροφορίες για την κάθε περιοχή, τοπικές συνταγές και τρόπους σερβιρίσματος.

Σ το κατάστημα στο Κολωνάκι, ο   καταναλωτής θα έχει πρόσβαση σε  μια τεράστια ποικιλία   ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας.  Η Yolenis συνεργάζεται με   γνωστά και καταξιωμένα brand στον χώρο των τροφίμων, όπως η Φάρμα Μπράλου, η Veggie  Stories , η αλλαντοποιία Sary, τα γαλακτοκομικά Ρούμελη,   τα προϊόντα Καλαμάτας  Παπαδημητρίου , οι καφέδες Δρακούλη, η La Mia Stevia, η μπίρα Νήσος, ή τα αναψυκτικά ΕΨΑ.

 Οι υπεύθυνοι του όλου εγχειρήματος δηλώνουν ότι : «Πρόκειται για  έναν  ολοκληρωμένο πολυχώρο που συνδυάζει το παλιό μπακάλικο της δεκαετίας του 1960, προσφέροντας μοναδική γευστική εμπειρία με ελληνικά προϊόντα υψηλών προδιαγραφών σε ένα φιλικό και οικείο περιβάλλον», ενώ  σκοπεύουν να δημιουργήσουν ανάλογους χώρους στην Ευρώπη και την Αμερική.   Ήδη ετοιμάζεται το πρώτο κοντά στην  πολιτεία της  Βοστώνης, που θα ανοίξει μέσα στο 2017. 

Τι θα βρείτε σε κάθε όροφο

Στο ισόγειο, υπάρχει  ένας χώρος εστίασης , όπου μπορείτε να γευματίσετε ελαφρά. Από τα   must είναι   η  Θρακιώτικη πίτα – που θα την φτιάξουν μπροστά σας σε  μόλις 4 λεπτά-,   φρεσκοψημένα  τσουρέκια  που βγαίνουν λαχταριστά κι ζεστά  κάθε 30 λεπτά από το φούρνο, φρέσκες σαλάτες από τα καλύτερα υλικά, σούπες ανάλογα με την εποχή, γιαούρτι που το γαρνίρετε όπως εσείς θέλετε  από μια ποικιλία γλυκών κι αλμυρών εδεσμάτων , πρωτότυπες γεύσεις παγωτού, ζεστά και κρύα σάντουιτς,  όλα  από ελληνικά προϊόντα. Μπορείτε να  συνοδεύσετε το γεύμα σας με καφέ,  αναψυκτικά, ή  ένα ποτήρι κρασί από το κελάρι (  το επιμελείται η   Botilia.gr  και  διαθέτει  230 επιλεγμένες ετικέτες ελληνικών κρασιών) , αλλά και  μπίρα  (20 ετικέτες ελληνικής μικροζυθοποιίας).

Στο μείον ένα βρίσκεται το  εδωδιμοπωλείο-παντοπωλείο: τυριά και αλλαντικά από όλη την  Ελλάδα, γαλακτοκομικά προϊόντα από τη Ρούμελη, delicatessen γεύσεις, όπως  πατέ, λιαστές ντομάτες κ.α.,  αλλά και είδη μαναβικής, σας περιμένουν  να τα δοκιμάσετε. Προχωρώντας στον πρώτο  όροφο, η Φάρμα Μπράλου  έχει διαμορφώσει έναν χώρο κοπής κρεάτων, όπου μπορείτε να  αγοράσετε κρέατα ελληνικά για το σπίτι. Εδώ όμως υπάρχει κι  εστιατόριο: διαλέγετε ό,τι  θέλετε από τις βιτρίνες  και  οι άνθρωποι του καταστήματος  θα  σας το ετοιμάσουν, όπως επιθυμείτε.

 

Στον δεύτερο όροφο, υπάρχει ένα  εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο Πόλκα – Φροέλεν,    που διαθέτει μεγάλη εμπειρία και παράδοση  στον χώρο της εκπαίδευσης επί 40 χρόνια.    Σε αυτό τον χαριτωμένο παιδότοπο μπορείτε άφοβα να αφήσετε τα καμάρια σας για να κάνετε τα ψώνια σας, χωρίς να  τα ταλαιπωρείτε, ή να απολαύσετε τον καφέ σας, ενώ εκείνα διασκεδάζουν και περνούν ευχάριστες ώρες, κάνοντας προγράμματα που  διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Ο τρίτος όροφος, που θα ανοίξει για το κοινό από τα τέλη Νοεμβρίου,   είναι διαμορφωμένος σε μια μεγάλη κουζίνα.   Επίδοξοι μάγειρες ή μαγείρισσες μπορούν να πάρουν  καθημερινά μαθήματα   από γνωστούς σεφ, όπως είναι η Ντίνα Νικολάου, και να μυηθούν στα μυστικά  της κουζίνας, χρησιμοποιώντας τα προϊόντα της Yolenis. Παράλληλα θα λειτουργήσει και το πρώτο Olive Οil  club στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την εταιρεία ΓΑΙΑ, όπου οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν σεμινάρια γύρω από το ελληνικό ελαιόλαδο  και να δοκιμάσουν την μοναδική του γεύση.

Στον τέταρτο  όροφο,  όπου υπάρχει ένας πολυμορφικός χώρος εκδηλώσεων χωρητικότητας εκατόν πενήντα ατόμων,  με οπτικο-ακουστικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας,   θα φιλοξενούνται  κάθε είδους εκδηλώσεις με έμφαση σε εκείνες των παραγωγών και συνεργατών της Yolenis, όπως σεμινάρια ή προώθηση προϊόντων.

 Οι υπεύθυνοι του ομίλου θεωρούν ότι το νέο αυτό πολυκατάστημα θα προσελκύσει και το ενδιαφέρον των τουριστών, καθώς πολλοί ξένοι που  έρχονται στη χώρα μας έχουν  ανάγκη κι επιθυμία να επισκέπτονται πολυχώρους με παραδοσιακά προϊόντα.

Πηγή φωτογραφιών: Facebook

 

 

TAGS